Hoe stuur je een Animoji via Facebook?

© PXimport

Hoe stuur je een Animoji via Facebook?

Geplaatst: 16 januari 2018 - 09:37

Aangepast: 14 december 2022 - 14:09

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Een van de dingen waar we ons het meeste op verheugden met de komst van de iPhone X waren de Animoji’s. Hilarisch toch! Probleem is alleen, je kunt ze alleen via iMessage sturen toch? Gelukkig niet, maar er is wel een omslachtig trucje voor nodig.

De eerste teleurstelling die we hadden op het gebied van de Animoji, is dat het redelijk eenrichtingsverkeer is. Immers, tenzij je allerlei mensen in je omgeving hebt met een iPhone X, is er niemand die het bericht kan beantwoorden met een Animo. Met die eenzijdige onderbroekenlol is de grap er natuurlijk snel vanaf.

Gelukkig is het dus ook mogelijk om je Animoji’s te versturen via andere kanalen dan iMessage, al is dat wel een beetje omslachtig. Daarbij heb je er een contactpersoon voor nodig die zich hiervoor wil lenen. De truc is namelijk als volgt: wanneer je een Animoji wilt versturen naar iemand op, bijvoorbeeld, Facebook Messenger, dan moet je deze Animoji eerst sturen naar iemand op iMessage. Dit doe je door een gesprek te starten in iMessage, te drukken op het pictogram van de App Storen en vervolgens op het pictogram van Animoji.

© PXimport

Neem nu je bericht op zoals je dat normaal ook zou doen en verstuur het. De Animoji wordt nu verstuurd naar de ontvanger als filmpje, en daarin schuilt de oplossing. Een filmpje kun je namelijk vanuit iMessage redelijk eenvoudig delen met anderen. Om dit te doen druk je op het filmpje van je Animoji en vervolgens linksonder op het pictogram Delen. In het menu dat verschijnt kies je nu Messenger om het filmpje te versturen naar een contactpersoon op Facebook Messenger.

Op die manier is het dus mogelijk om Animoji te versturen via een ander medium dan iMessage. Veel te omslachtig voor dagelijks gebruik uiteraard, maar wel leuk als je een keer iemand wilt laten lachen.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000