Haal het maximale uit Spotify in iOS - Deel 3

© Andreas Prott - stock.adobe.com

Haal het maximale uit Spotify in iOS - Deel 3

Geplaatst: 15 juni 2017 - 10:27

Aangepast: 23 april 2024 - 09:28

Richard Veenstra

In de vorige twee delen heb je onder andere kunnen lezen hoe je muziek kunt downloaden voor offline gebruik en hoe afspeellijsten werken in Spotify. In het derde en laatste deel laten we zien hoe je muziek op andere apparaten afspeelt en ontdekken we nog meer expertfuncties.

Op een ander apparaat luisteren

Je luistert Spotify waarschijnlijk het vaakst op je iPhone, maar als je een setje Bluetooth-luidsprekers hebt of een Apple TV of AirPort Express in je huiskamer hebt staan, kun je je favoriete muziek gemakkelijk streamen naar deze apparaten.

Zodra je een nummer afspeelt, tik je onderin op Apparaten beschikbaar. Standaard is je iPhone geselecteerd. Als je op een ander systeem ook bent ingelogd met je Spotify-accountgegevens, dan zie je deze eronder weergegeven worden als zogenaamde Spotify Connect-apparaten. Tik bijvoorbeeld op de naam van je MacBook en de muziek wordt op je MacBook afgespeeld.

Tik op Meer apparaten en selecteer de naam van je Apple TV, AirPort Express of je Bluetooth-luidsprekers en de muziek wordt via deze apparaten afgespeeld.

Spotify Connect-apparaten zijn bijvoorbeeld je MacBook waarbij je ook op Spotify bent aangemeld.

© PXimport

Selecteer een AirPlay-apparaat.

© PXimport

Songteksten luisteren met Genius

Sommige nummers hebben ingebouwde songteksten. Deze worden geleverd door de dienst Genius. Vaak vind je deze informatie alleen bij populaire en nieuwe songs. Speel een liedje af van bijvoorbeeld Rihanna, Coldplay of Drake en tik op de naam van het nummer onderin zodat de hoes wordt weergegeven.

Als de song Genius-informatie bevat, dan zal dit automatisch op de plek van de albumhoes worden getoond. Naast de songtekst lees je ook achtergrondinformatie over het nummer of over de artiest.

Behind the Lyrics is een dienst van Genius.

© PXimport

Het geeft achtergrondinformatie en songteksten weer.

© PXimport

Vergelijkbare artiesten luisteren

Heb je een leuke artiest ontdekt en wil je meer vergelijkbare muziek luisteren? Ga dan naar de pagina van de artiest en scroll naar beneden tot je het onderdeel Vergelijkbare artiesten vindt. Als je een song afspeelt, kun je overigens op de drie stipjes tikken en voor Artiest bekijken kiezen om de pagina van de artiest weer te geven.

Tik onder Vergelijkbare artiesten en er worden twintig andere artiesten of bands getoond. Je tikt nu gewoon op één van de namen om muziek van deze artiesten te ontdekken.

Daily Mixes luisteren

Een andere optie is om op de Home-knop te tikken en onder Gemaakt voor jou op één van de Daily Mixes te tikken. Dit zijn afspeellijsten die automatisch zijn gegenereerd op basis van nummers die jij hebt geluisterd of hebt opgeslagen.

Je vindt er voor jou bekende nummers terug, maar ook nieuwe nummers die Spotify bij jouw muzieksmaak vindt passen. Kies voor Alle mixes weergeven om de laatste zes Daily Mixes in te zien of scroll naar de onderkant van een Daily Mix en veeg om meer nummers te laden.

Vergelijkbare artiesten van de Pet Shop Boys.

© PXimport

Je eigen Daily Mixes.

© PXimport

Spotify sociaal

Spotify heeft ook een sociaal element, je kunt mensen volgen en zien waar ze naar luisteren. Ga naar Bibliotheek en tik op het profiel-icoontje. Tik op Vrienden zoeken en verbind Spotify met je Facebook-account door op Verbinden met Facebook te tikken.

Of kies ervoor om onder Aanbevolen een gebruiker toe te voegen. Op je profielpagina tik je op Volgend of Volgers, onder Onlangs afgespeelde artiesten zie je waar je vriend of vriendin onlangs naar heeft geluisterd.

Standaard wordt er geen informatie over jouw muzieksmaak met je volgers gedeeld. Wil je dit wel doen, dan ga je naar Bibliotheek en tik je bovenin op het tandwiel. Kies voor Sociaal en zet de schuif achter Activiteit publiceren aan.

Al je geluisterde muziek wordt in de app weergegeven. Om eens even lekker foute muziek te luisteren zonder dat je volgers of andere gebruikers van je account dit meekrijgen, zet je de schuif achter Privé-sessie aan. 

Zet de schuif aan als je wilt dat anderen kunnen zien wat jij hebt geluisterd.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten