Geen toegang meer tot Cydia in de Apple Store

Wie via het WI-Fi netwerk in de Apple Store snel eventjes van de Cydia-app of website gebruik wil maken, komt voor een verrassing te staan. Voortaan wordt je omgeleid zodat je terecht komt op de website van Apple zelf.

Dat Apple geen fan is van jailbreaken is inmiddels wel bekend. Apple heeft natuurlijk niet graag dat mensen buiten de App Store om apps downloaden voor hun i-Device. Het is altijd een strijd geweest waarbij Apple moeilijk een voet tussen de deur heeft kunnen krijgen. Het is voor hackers vaak een kwestie van enkele dagen voordat de laatste IOS-release is opengebroken, en al eerder werd zelfs bepaald dat het jailbreaken van de iPhone niet langer illegaal is. Tegenslagen aan Apple's kant.

Apple heeft nou eenmaal geen controle meer over haar producten zodra ze in de handen zijn van de consument. Echter, binnen de eigen Apple Stores neemt het bedrijf weer heft in eigen handen. Wil je Cydia gebruiken (als app of website) en maak je gebruik van het WI-FI netwerk van Apple, dan wordt je voortaan omgeleid. Apple zorgt ervoor dat je dan terecht komt op hun eigen site. Het is een subtiele wijze waarop Apple een bepaalde boodschap afgeeft: "We don't like this, and we are watching you!''.

 

© PXimport

Via iPhonedownloadblog

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten