Galaxy Tab A7 Lite - Aardige middenmoter

© PXimport

Galaxy Tab A7 Lite - Aardige middenmoter

Smartphone & tablet

Geplaatst: 11 augustus 2021 - 10:14

Aangepast: 25 november 2022 - 11:05

Justin Doornekamp

De Galaxy Tab A7 Lite is, zoals de naam al doet vermoeden, het lichtgewicht broertje van de A7. De Android-tablet is goedkoop en compact, maar is dat voldoende om de A7 Lite direct in huis te halen?

De originele A7 staat bekend als een snelle tablet voor al je multimedia, met een 10,4-inch Full HD scherm, 4 Dolby Atmos stereospeakers en een krachtige Snapdragon 662 processor. Met de Lite-versie van deze tablet schroeft Samsung de specificaties aanzienlijk terug, wat ten koste gaat van het scherm, de speakers en de processor.

Dat merk je vrijwel direct als je de tablet in gebruik neemt. De A7 Lite heeft duidelijk moeite om diverse taken tegelijk uit te voeren, waardoor schakelen tussen verschillende apps stroef verloopt en gepaard gaat met een haperend beeld. Ook met lichtere taken, zoals scrollen door webpagina’s in Chrome, heeft de tablet wat moeite.

Beeldkwaliteit 

De kwaliteit van het scherm laat ook wat te wensen over. Vooral met spelletjes en filmpjes lijkt het beeld niet helemaal scherp en dan merk je dat de maximale beeldresolutie van 720p (officieel HD Ready) toch wat tekortschiet op de huidige standaard van minstens 1080p. De verschillende kleuren komen op het scherm wel mooi en helder tot uiting en ook bij daglicht is het scherm goed af te lezen.

Speakers

Minder storend is de keuze van Samsung om het aantal speakers terug te schroeven. De A7 Lite heeft geen vier Dolby Atmos-stereospeakers nodig om mee te komen. In videogesprekken zijn gesprekspartners luid en duidelijk te horen, terwijl muziek helder en zonder verstoringen wordt afgespeeld. Op hogere volumes treedt er soms wat ruis op. In de geluidsinstellingen van de tablet vind je wel een optie om Dolby Atmos in te schakelen. Hoewel er nog niet enorm veel Dolby Atmos-content beschikbaar is voor Android-gebruikers, merk je wel verschil als je de optie aanzet. De tonen in muziek en films worden er nét even wat warmer en dieper door. 

Compact

De A7 Lite is bedoeld als lichtgewicht van het origineel en is dat ook zeker. De tablet is met een omvang van 21,25 x 12,47 x 0,8 cm en een gewicht van 0,8 gram één van de lichtste en meest compacte tablets die je momenteel kunt krijgen. Alleen de iPad mini van Apple is nog wat kleiner. Dit maakt de A7 Lite een ideale keuze voor degenen die hun tablet vaak onderweg meenemen, maar ook voor kleinere kinderen die geen grote tablet nodig hebben.

Het relatief lage prijskaartje maakt de A7 Lite overigens ook een goede keuze als je voor het eerst een tablet wilt aanschaffen voor je kroost. Voor de wifi-versie betaal je 149 euro en dat is best een aantrekkelijke prijs voor een tablet. Overigens is het verschil met de originele A7 ook weer niet erg groot. De adviesprijs voor een vergelijkbare uitvoering van de A7 bedraagt momenteel namelijk 189 euro.

© PXimport

De batterij gaat best een tijd mee, zeker voor zo’n compacte tablet als de A7 Lite. Je kunt er met een volle accu gemakkelijk zes uur mee videobellen. Als je het houdt bij lichtere taken als surfen, appjes versturen en af en toe een spelletje dan gaat de tablet gemakkelijk tien uur mee. Dat is meer dan voldoende voor dagelijks gebruik. Het opladen van de tablet duurt wel vrij lang. 

Conclusie

In alles merk je dat de A7 Lite een gestripte versie is van de originele A7. De tablet loopt al snel tegen zijn grenzen aan door een zwakkere processor, terwijl ook de kwaliteit van het beeldscherm tekortschiet. Op andere vlakken zijn de teruggeschroefde specificaties minder storend. Het prijskaartje is erg aantrekkelijk, maar voor enkele tientjes meer heb je een veel betere tablet van Samsung. 

6,0

ONS OORDEEL

Galaxy Tab A7 Lite

Pluspunten

Accuduur

Prijs

Licht en compact

Minpunten

Beeldkwaliteit

Moeite met meerdere taken tegelijk

Levert teveel in op A7

Conclusie

**Prijs** Vanaf € 149,- (alleen wifi) en € 199,- (wifi en 4G) **Kleuren** Zwart, zilver **Scherm** 8.7-inch (1340 x 800 pixels) **Processor** MediaTek MT8768N **Werkgeheugen** 3 GB **Opslag** 32 GB **Afmetingen** 21,25 x 12,47 x 0,8 cm **Gewicht** 371 gram **Overig** Usb-c, geheugenkaartlezer, 2 speakers **Website** [www.samsung.nl](https://www.samsung.nl/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000