Dit is de Samsung Galaxy Z Fold2

© PXimport

Dit is de Samsung Galaxy Z Fold2

Geplaatst: 1 september 2020 - 12:00

Aangepast: 25 november 2022 - 10:31

Rens Blom

De Samsung Galaxy Z Fold2 is officieel gepresenteerd en verschijnt eind september in Nederland voor 1999 euro. De vouwbare smartphone volgt de Galaxy Fold op en heeft betere specificaties, grotere schermen en aangepaste software. Dit moet je weten.

Samsung toonde de Galaxy Z Fold2 begin augustus al even, toen het de Galaxy Note 20-reeks onthulde. Vandaag is de vouwbare smartphone echt uit de doeken gedaan. Je kunt de Samsung Galaxy Z Fold2 vanaf 1 september voorbestellen, waarna hij op 18 september geleverd wordt. Vanaf die datum is de telefoon daadwerkelijk te koop. De adviesprijs van de Galaxy Z Fold2 is 1999 euro. Samsung biedt het toestel aan in de kleuren brons en zwart. Via de Samsung-website kun je de kleur van het scharnier kiezen: blauw, rood, goud of zilver.

Verbeterd ontwerp en grotere schermen

De Galaxy Z Fold2 volgt de beruchte Fold uit 2019 op, die meermaals werd uitgesteld vanwege kwaliteitsproblemen. Begin dit jaar kwam de Fold alsnog uit en in onze Samsung Galaxy Fold review lees je wat we van het bijzondere apparaat vinden.

De Z Fold2 gebruikt volgens Samsung een verbeterd scharnier en vouwsysteem en moet daarom steviger zijn en beter tegen stof kunnen. Het toestel is ook op andere punten verbeterd. Het buitenste scherm is gegroeid van 4,6 naar 6,2inch en hiermee even groot als een gemiddeld smartphonedisplay. Vouw je de Z Fold2 als een boek open dan kijk je tegen het binnenste scherm aan. Dit scherm is gegroeid van 7,3 naar 7,6inch en ondersteunt nu een maximale verversingssnelheid van 120 Hz voor soepeler beeld. Het apparaat is nauwelijks groter geworden omdat de randen rond de schermen verkleind zijn, en hij is zelfs dunner geworden. Het gewicht is wel toegenomen van 263 naar 282 gram. De Z Fold2 is nog steeds niet waterdicht maar kan nu wel draadloos opladen - iets wat de Fold ontbeert.

© PXimport

Specificaties

Zoals je van een tweede generatie mag verwachten, heeft de Z Fold2 betere specificaties dan zijn voorganger. Zo is er een krachtigere Snapdragon 865 Plus-processor aanwezig en laadt de accu sneller op (via usb-c met 25 Watt, draadloos met 10 Watt.)

Het toestel heeft 12 GB werkgeheugen, 256 GB opslaggeheugen, een 4500 mAh-accu en ondersteunt 5G. De keuze voor 256 GB opslaggeheugen is opvallend omdat de originele Fold 512 GB geheugen heeft.

Achterop is een driedubbele camera geplaatst. In het kleinere scherm zit een selfiecamera. Een selfiecamera vind je ook in het grotere scherm. Je kunt de driedubbele camera op de achterkant gebruiken voor selfies door het kleinere scherm als viewfinder te gebruiken.

© PXimport

Geoptimaliseerde software

De Android 10-software op de Z Fold2 is door Samsung geoptimaliseerd voor het bredere en vouwbare scherm. Apps als YouTube, Office, Gmail en Outlook gebruiken de tabletversie en moeten nuttiger omgaan met de schermruimte. Samsung-apps voor bijvoorbeeld de bestanden, agenda en camera zijn ook herontworpen voor het toestel.

Samsung hamert erop dat dit soort apps direct van formaat wisselen als je de Fold open- of dichtvouwt. Dit moet de gebruikservaring verbeteren. Ook kun je meer apps in een flex stand gebruiken, waarbij het grote scherm horizontaal 90 graden gevouwen is en de Z Fold2 zichzelf overeind houdt. Zo kun je bijvoorbeeld betere nachtfoto's maken dan wanneer je de telefoon vasthoudt en onbewust wat trilt. Het is nog niet duidelijk wanneer de smartphone een update krijgt naar Android 11. Samsung belooft in ieder geval drie jaar versie-updates, dus naar 11, 12 en 13.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000