ID.nl logo
Samsung Galaxy Fold: een kijkje in de toekomst
© PXimport
Huis

Samsung Galaxy Fold: een kijkje in de toekomst

Een smartphone die uitvouwt tot een tablet: dat klinkt als een apparaat uit de toekomst. Niets is minder waar. In deze Samsung Galaxy Fold review bespreken we de eerste vouwbare telefoon die je in Nederland kunt kopen. Hoe werkt het vouwen, wat heb je eraan en is de Fold daadwerkelijk de smartphone van de toekomst?

Samsung zou de Fold in mei 2019 in Nederland uitbrengen, maar moest de release voor onbepaalde tijd uitstellen omdat de winkelklare testexemplaren van Amerikaanse media binnen een paar dagen stukgingen. De directeur van Samsung sprak later van een haastklus en bood excuses aan. In september presenteerde het bedrijf een verbeterde versie van de Fold, met een degelijker scharnier en steviger scherm. In januari verscheen de Fold dan eindelijk in Nederland voor een adviesprijs van liefst 2020 euro. De kans dat je de smartphone annex tablet gaat kopen is daarom erg klein, maar waarschijnlijk ben je wel benieuwd hoe het apparaat presteert. Ik was dat, bijna een jaar na mijn eerste sessie met de Fold, ook en heb het toestel de afgelopen tien dagen gebruikt.

©PXimport

In de doos van de Galaxy Fold zit een setje draadloze Galaxy Buds-oordopjes, die inmiddels een opvolger hebben in de vorm van de Galaxy Buds+. Je krijgt ook een tweedelig hoesje voor de smartphone. Na één dag heb ik de helft van het hoesje verwijderd omdat het klik- en plakmechanisme niet goed werkte. De rand rond het scherm zat niet goed vast, waardoor het hoesje speling vertoonde en vooral mijn vingers irriteerde.

Hoe goed werkt het vouwen?

Een smartphone die uitklapt tot een kleinere tablet. De Galaxy Fold doet het echt. Dichtgevouwen is de Fold een lange, smalle smartphone met een 4,6-inch scherm – bijna even groot maar smaller dan het display van de iPhone 8. Dit scherm is vooral handig om meldingen te bekijken, je muziek te regelen en snel een foto te maken. Klap je de Fold open als een boek dan kijk je tegen een 7,3-inch scherm aan. Een bijzondere gewaarwording, zeker op de eerste dagen. Het werkt, en het werkt goed. De telefoon open- en dichtvouwen vergt niet teveel maar ook niet te weinig kracht, en gaat gepaard met een prettig klik-geluid. Het vierkante scherm oogt scherp door de hoge resolutie, toont mooie kleuren dankzij het oled-display en doet alles wat je ervan verwacht.

©PXimport

Dat wil niet zeggen dat het concept perfect is. Oh nee, de Galaxy Fold is duidelijk een product van de eerste generatie. Dat merk je vooral aan het vouwbare scherm. In het midden is een verticale vouw zichtbaar, al zie je die na een week nauwelijks meer. Je voelt hem wel, vooral als je van links naar rechts veegt. Is het storend? Ik vind het meevallen, ook omdat de vouw noodzakelijk is.

©PXimport

De Fold is krasgevoelig

Vervelender is dat het grote, vouwbare scherm van plastic is en daarom snel beschadigt. Samsung waarschuwt er al voor bij het instellen van de Fold: druk niet hard op het scherm en breng het scherm niet in contact met kaarten, munten of sleutels. Die waarschuwing is niet overdreven. Na tien dagen zit het tabletdisplay vol kleinere, permanente krassen, vermoedelijk enkel afkomstig van mijn nagels en vingertoppen. Ik wil niet eens weten hoe het scherm er na een jaar gebruik uitziet. Een screenprotector kun je overigens niet gebruiken, want dan vouwt het display niet meer (goed).

Overigens is de rest van de behuizing ook krasgevoelig. De glazen achterkant bevat inmiddels diverse krasjes en op de driedubbele cameralens zit een goed zichtbare kras van een halve centimeter. Ook het 4,6-inch scherm voorop en de randen boven- en onder vertonen diverse krasjes. Een hoesje is dus geen overbodige luxe.

©PXimport

Let op: niet water- en stofdicht

Een ander nadeel van de Fold is dat hij niet bestand is tegen water- en stof. Samsung waarschuwt daar ook voor. Hoewel ik snap dat het lastig is om een vouwbare smartphone water- en stofdicht te maken, loop je met deze peperdure telefoon een grotere kans op schade dan met veel traditionele smartphones. Houd de Fold dus weg van het zwembad, je motorboot en het strand – al is dat sowieso raadzaam omdat zandkorrels het scherm bekrassen. Maar zelfs als je dat allemaal doet, zit een ongeluk in een klein hoekje. Toen ik op een zondagmiddag de hond uitliet, besloot storm Dennis plotseling een ongekende regenbui over me uit te storten. Rennen dus, helemaal toen ik me besefte dat de Fold in mijn inmiddels doorweekte broekzak zat. Het toestel was gelukkig nauwelijks nat, maar je moet er toch niet aan denken dat hij door zo’n pechsituatie het loodje legt.

Afmetingen en gewicht

Door het gewicht van 276 gram is de Galaxy Fold geen smartphone waar je uren mee wil bellen. Dichtgevouwen vallen de breedte en lengte mee (6,3 bij 16,1 centimeter) en past hij prima in de meeste broek- en jaszakken. De dikte is een ander verhaal: de Fold is dichtgevouwen twee keer zo dik als de gemiddelde smartphone. Onoverkomelijk door het vouwbare concept, maar je merkt het wel in je (strakkere) broekzak.

©PXimport

Samsung Galaxy Fold review: zo bevalt hij

Na anderhalve week met de Galaxy Fold ben ik overtuigd van het concept. Een smartphone uitvouwen tot een tablet is prettig omdat je tekst en media beter tot hun recht kunnen komen op een groter scherm. De Volkskrant lezen, navigeren met Google Maps en internetten vind ik bijvoorbeeld prettiger op het grotere, vierkante scherm. Maar ik schreef net niet voor niets ‘kunnen’, want de meeste apps en games profiteren (nog) niet van het grotere, afwijkende schermformaat. Ze werken als op elke andere telefoon, al tonen bijvoorbeeld YouTube, Spotify en Netflix wat meer afspeellijsten/series/films zodat je minder hoeft te scrollen. Andere apps, waaronder Instagram, werken juist niet goed op de Fold. Instagram Stories vallen deels buiten beeld, een simpelweg vervelende bug die hopelijk snel verleden tijd is.

©PXimport

Het 4,6-inch scherm op de voorkant toont een scherpe hd-resolutie en oogt fraai dankzij het oled-scherm. Het kleinere formaat in combinatie met de langgerekte 21:9-verhouding maken het scherm smal en niet prettig om op te typen. Ik merk dat ik meldingen bekijk op het kleinere scherm, maar de Fold openvouw om een antwoord te typen dat langer is dan een paar woorden. Bellen met de Fold doe ik dichtgeklapt, omdat het toestel dan compacter is en dus prettiger vasthoudt.

©PXimport

Software is nog niet klaar voor vouwbare telefoons

Gaaf en handig aan de Fold is dat de software wisselt tussen het kleinere en grote scherm. Gebruik je WhatsApp op het kleinere scherm en klap je de telefoon open dan heb je de app netjes in het groot. Dit werkt ook met de camera-app, diverse Samsung-apps en het startscherm. Veel andere apps zijn echter nog niet klaar om van schermformaat te wisselen. Verruil je de gemiddelde app van het kleinere voor het grote scherm dan zie je zwarte randen aan de zijkanten. Sommige apps, waaronder Nu.nl, moet je telkens opnieuw opstarten als je ze op een ander scherm opent. Appontwikkelaars moeten deze problemen zelf verhelpen, maar het is de vraag in hoeverre ze dat gaan doen. De Fold is immers een nicheproduct.

Hoewel apps en games nog niet zo goed werken als op een normale smartphone, heeft Samsung de eigen software wel goed op orde. Google’s Android is geschikt voor vouwbare schermen en de OneUI-schil van Samsung werkt ook prima op de Fold. De ervaring doet denken aan een Samsung-tablet op kleiner formaat. Handig is dat je op het grote scherm twee apps naast elkaar gebruiken, of zelfs drie als je genoegen neemt met een kleinere weergave.

©PXimport

Nog geen Android 10

De Samsung Galaxy Fold draait nog op Android 9.0 (Pie). Een update naar Android 10 – dat in augustus 2019 uitkwam – laat op zich wachten. Samsung moet de software ongetwijfeld testen en aanpassen voor het vouwbare scherm. Dat is logisch, al is het jammer dat Fold-bezitters lang moeten wachten tot ze de nieuwste functies en verbeteringen in Android kunnen gebruiken.

Fold heeft de hardware van een goede computer

De Samsung Galaxy Fold draait op dezelfde Exynos-processor als de Galaxy S10-serie. Die processor is erg snel en speelt alle apps en games probleemloos af. Dit is ook te danken aan het zeer grote werkgeheugen van 12GB. Het opslaggeheugen is met 512GB ook bijzonder royaal. Al met al doet de hardware van de Fold niet onder voor een degelijke computer, al is de prijs daar natuurlijk ook naar.

Hoewel de specificaties van de Fold uitstekend zijn, voelt de smartphone in dagelijks gebruik net niet zo snel aan als de OnePlus 7T Pro of Google Pixel 4. Die toestellen wisselen bijvoorbeeld soepeler tussen recent gebruikte programma’s en starten apps sneller op. Vermoedelijk heeft dit vooral te maken met Samsungs OneUI-softwareschil over Android en niet met de hardware.

©PXimport

Handig is de ondersteuning voor e-sim, een digitale simkaart die langzaam opkomt in Nederland. Aandachtspunten zijn het gebrek aan een micro-sd-slot en 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting. Samsung verkoopt hier op moment van publicatie alleen de Fold met 4G-ondersteuning. In het buitenland is een 5G-editie verkrijgbaar, maar Nederland krijgt pas later dit jaar een 5G-netwerk.

Betere accuduur dan verwacht

In de Fold zit een 4380 mAh-accu, die uit twee delen bestaat omdat een batterij niet kan vouwen. Met oog op de twee schermen, de schermformaten en relatief hoge resoluties, is de batterijcapaciteit ronduit klein. Veel smartphones met één 6,5-inch scherm hebben een even grote batterij. Samsungs nieuwe Galaxy S20 Ultra met 6,9-inch scherm beschikt zelfs over een 5000 mAh-accu. Vooraf verwachtte ik daarom dat de Fold halverwege de dag leeg zou zijn, maar niets blijkt minder waar. Op de een of andere manier is de smartphone erg energiezuinig en houdt hij het bij mijn gebruik prima een lange dag vol. Doorgaans had de Fold bij het slapengaan en een scherm-aan-tijd van vier uur nog twintig tot dertig procent stroom over.

Je laadt de Fold op via de meegeleverde 15W-stekker of een draadloos oplaadstation. Draadloos laden gaat iets langzamer. Als je een smartphone of gadget met draadloos opladen-ondersteuning op de achterkant van de Fold legt, geeft laatstgenoemde zijn stroom af aan het andere toestel. Zo kun je bijvoorbeeld de Galaxy Buds of een elektrische tandenborstel opladen. De Fold is tijdens dit laadproces niet te gebruiken omdat het scherm naar beneden wijst.

©PXimport

©PXimport

Camera's van de Galaxy S10

Samsung heeft flink wat camera’s in de Fold gezet. Boven het kleinere scherm op de voorkant zit een 10 megapixel camera, die handig is als je snel een selfie wil schieten. Vouw je de smartphone open dan tref je in de inkeping, rechtsboven, twee cameralenzen aan. Het gaat opnieuw om een 10 megapixel selfiecamera, bijgestaan door een 8 megapixel RGB-dieptesensor. Dankzij deze sensor kun creatieve zelfportretten schieten, bijvoorbeeld door de achtergrond te verwijderen of wazig te maken. Na wat oefenen werken deze functies heel aardig. Gaaf is dat je de effecten achteraf kunt aanpassen. Door het brede formaat van de telefoon is het echter niet altijd even makkelijk om een selfie te schieten. De timerfunctie biedt dan uitkomst.

©PXimport

©PXimport

©PXimport

Achterop de Fold zit een driedubbele camera, dezelfde als op de Galaxy S10-serie. Het gaat om een 12 megapixel primaire camera, een 12 megapixel telelens voor twee keer optische zoom en een 16 megapixel groothoekcamera om uit te zoomen van 1 (normaal beeld) naar 0.5. De groothoeklens doet wat hij belooft: hij zoomt het beeld als het ware uit, waardoor er meer op je foto past. De beeldkwaliteit is prima, mits er genoeg (dag)licht is. Het nut van de telelens vinden we beperkt. Het beeld twee keer dichterbij halen met minimaal kwaliteitsverlies is niet veel. Weliswaar is het beter dan niets, maar toestellen als de Huawei P30 Pro en Samsung Galaxy S20 Ultra kunnen veel verder én beter zoomen.

Met de primaire camera maak je overdag hele kleurrijke en scherpe foto’s. In het donker doen de nieuwste iPhones, P30 Pro en S20-serie het beduidend beter. De nachtmodus in de camera-app verbetert de fotoprestaties van de Fold in het donker, al is er wel veel ruis zichtbaar. In de camera-app zit ook een portretmodus (live focus), waarbij de camera de achtergrond vervaagt en de persoon of het object voorin beeld scherp houdt. Dit werkt doorgaans goed.

©PXimport

©PXimport

©PXimport

©PXimport

Videomogelijkheden

De camera’s hebben verschillende videostanden, waaronder 4K met zestig frames per seconde, super slow-motion en het gezicht van een bewegend persoon scherp in beeld houden terwijl de achtergrond vervaagt. Die laatste modus werkt niet altijd even goed, verder filmt de Fold naar behoren. Erg prettig is dat je tijdens het filmen kunt wisselen tussen de drie cameralenzen. Sta je voor een groot gebouw en start je je video met de groothoekcamera, dan kun je in één moeite schakelen naar de normale lens of de zoomcamera. Zo maak je een meer gevarieerde video, al moet je rekeninghouden met hele korte overgangen vanwege het wisselen van lens.

©PXimport

Conclusie: Samsung Galaxy Fold kopen?

De Samsung Galaxy Fold is de eerste vouwbare smartphone die je - na bijna een jaar vertraging - kunt kopen. Tof, maar dat ga je zeer waarschijnlijk niet doen. Met een adviesprijs van 2020 euro is het toestel namelijk ontzettend duur, zelfs als je nu de nieuwste iPhone gebruikt. De Fold biedt ons vooral een kijkje in de toekomst van de smartphone, de smartphone die uitvouwt tot een kleinere tablet. Een vernuftig concept dat al aardig werkt, maar nog belangrijke nadelen heeft. Zo is de Fold niet water- en stofdicht, krast het plastic scherm (te) snel en zijn veel apps en games nog niet klaar voor wisselende schermformaten. Ik vind het wel een prestatie dat Samsung uitstekende hardware in dit vouwbare toestel heeft weten te stoppen, inclusief een accu die het een lange dag volhoudt. Sowieso verdient de fabrikant een compliment voor dit innovatieve apparaat, dat vooral benieuwd maakt naar een hopelijk goedkopere en robuustere Fold 2. Die verschijnt volgens de geruchten in de zomer van 2020.

Oké
Conclusie

**Adviesprijs** € 2020,- **Kleuren** Zwart **OS** Android 9 (One UI) **Scherm** 4,6 inch oled (1680 x 720) en 7,3 inch oled (2152 x 1536) **Processor** 2,8 Ghz octacore (Exynos 9820) **RAM** 12GB **Opslag** 512GB (niet-uitbreidbaar) **Batterij** 4380 mAh **Camera's achter** 12, 12 en 16 megapixel **Camera's voor**10 megapixel (voor), 10 en 8 megapixel (opengeklapt) **Connectiviteit** 4G (LTE), Bluetooth 5.0, wifi, gps, nfc **Formaat** 16 x 6,3 x 1,6 cm (dicht) en 16 x 11,8 x 0,8 **Gewicht** 276 gram **Overig** E-sim, inclusief hoesje en Galaxy Buds **Website** [www.samsung.com/nl](https://www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-fold)

Plus- en minpunten
  • Accuduur beter dan verwacht
  • Groter scherm kan echt nuttig zijn
  • Uitstekende hardware
  • Toestel vouwt en werkt goed
  • Prijs
  • Beperkt nut door niet-geoptimaliseerde apps
  • Behuizing en schermen krassen snel
  • Niet water- en stofdicht
▼ Volgende artikel
Review Google Pixel 9a – Fijne smartphone voor een fijne prijs
© Rens Blom
Huis

Review Google Pixel 9a – Fijne smartphone voor een fijne prijs

De Google Pixel 9a is een prettige en complete smartphone die zeven jaar softwareupdates krijgt. Heel wat mensen zijn met dit toestel daarom jaren onder de pannen, denken we. In deze review lees je onze bevindingen met de Google Pixel 9a na twee weken intensief testen.

Uitstekend
Conclusie

De Google Pixel 9a is een midrange smartphone die een goede indruk achterlaat. De telefoon is degelijk gebouwd, heeft complete specificaties en krijgt zeven jaar updates. Je kunt dus lang met het toestel doen, zeker als je eenmalig meer betaalt voor de 256 GB-versie. Er zijn in dit prijssegment echter ook veel andere goede smartphones, dus het loont om te vergelijken of een ander toestel nog beter bij jouw wensen aansluit.

Plus- en minpunten
  • Zeven jaar updates
  • Heel compleet
  • Lange accuduur
  • Houdt minder lekker vast
  • Basismodel slechts 128 GB opslagcapaciteit

De Pixel 9a is het nieuwste model in de Pixel 9-serie, die in augustus is uitgebracht in de vorm van de 9, 9 Pro, 9 Pro XL en 9 Pro Fold. Toestellen van bijna duizend euro tot bijna tweeduizend euro voor de vouwbare 9 Pro Fold. Toptoestellen, zo bleek uit onze reviews. Maar er zijn ook genoegen redenen om géén hele dure telefoon te nemen. Als jij maximaal 550 euro wilt uitgeven aan je volgende nieuwe smartphone, is de Pixel 9a het overwegen waard.

Google's Pixel 9a verschijnt in vier kleuren, waaronder knalroze, het fraaie geteste lila en meer zakelijke zwart en wit. Wij zijn enthousiast over de lila kleur van de smartphone en vinden het toestel premium genoeg overkomen. De matte kunststof achterkant toont nauwelijks vingerafdrukken, waardoor de telefoon er netjes blijft uitzien. Al kunnen we ons ook goed voorstellen dat je een hoesje om de Pixel 9a stopt voor de nodige bescherming. Een hoesje kan ook helpen om de ergonomie van de telefoon te verbeteren. De Pixel 9a is namelijk nogal vlak en ligt daarom wat minder prettig in de hand dan telefoons die een meer gebold ontwerp hebben. Google weet in ieder geval hoe dat moet, want de Pixel 8a van een jaar geleden had zo'n boller ontwerp en lag daarom ook zonder hoesje lekker in de hand.

©Rens Blom

Als we het nog even over bescherming hebben: de Pixel 9a heeft een iP68-certificering en kan daarom tegen (zoet) water en stof.

Je kunt de Pixel 9a redelijk goed met één hand bedienen, doordat het scherm met 6,3 inch relatief compact is. De 186 gram wegende smartphone is even breed als de Samsung Galaxy S25 en Apple iPhone 16, en een fractie hoger. Het Full-HD-oledscherm ziet er erg mooi uit en heeft een hoge verversingssnelheid van 120 Hz. Op zonnige lentedagen is het beeldscherm prima af te lezen.

©Rens Blom

Complete specificaties

Van een smartphone die 550 euro kost, verwachten we tegenwoordig een complete en soepele gebruikservaring. Zo'n toestel moet in principe jaren meekunnen. De Pixel 9a lijkt aan die verwachtingen te voldoen. Hij draait op dezelfde snelle Tensor G4-processor als zijn duurdere Pixel 9-broers, heeft 8 GB werkgeheugen en een 5100 mAh-accu die zonder zorgen een lange dag meegaat. Opladen kan vlot genoeg via usb-c (je dient zelf een adapter te regelen) of langzamer bij draadloos opladen.

Minder blij zijn we met Google's keuze om het instapmodel van de Pixel 9a uit te rusten met 128 GB opslagcapaciteit. Daar kun je in de praktijk namelijk geen 128 GB van gebruiken en als je jaren met het toestel wilt doen, is 128 GB voor veel mensen op de langere termijn onvoldoende. De opslag uitbreiden via een microSD-kaartje is niet mogelijk. Het loont daarom waarschijnlijk om eenmalig meer te betalen voor de 256 GB-variant van de Pixel 9a. Die kun je langer met een gerust hart gebruiken. Veel concurrerende smartphones hebben overigens standaard 256 GB.

©Rens Blom

Camera's

Achterop de Pixel 9a zitten twee camera's. Die zijn goed, maar in de meeste situaties niet beter dan de camera's van de Pixel 8a. Dat geeft weinig en in het donker doet de Pixel 9a het wél beter dan zijn voorganger. Snel bewegende huisdieren blijven lastig om scherp vast te leggen. Dat zie je ook op onderstaande foto: de kat is nét niet lekker scherp.

©Rens Blom

Met de groothoekcamera leg je een wijder deel van de omgeving vast. De Pixel 9a kan ook inzoomen, via de hoofdcamera. Op onderstaande serie zie je de verschillen in de praktijk.

©Rens Blom

De hoofdcamera, groothoekcamera en 2x zoom.

7 jaar updates

Google's bezuiniging om de Pixel 9a van slechts 128 GB opslagcapaciteit te voorzien, maakt dat er op andere vlakken meer ruimte is voor een premium ervaring. Een goed voorbeeld is de softwareondersteuning. Google geeft de smartphone liefst zeven jaar Android-upgrades en beveiligingsupdates. Dat is even lang als de veel duurdere Pixel 9-toestellen en ook even lang als Samsungs Galaxy-topsmartphones en Apple iPhones. Veel concurrenten van de Pixel 9a krijgen vier tot zes jaar updates. De Pixel 9a kan dus langer mee. Of je daadwerkelijk zeven jaar met een smartphone doet, is een tweede.

Ook fijn is dat Google de software lekker schoon levert en allerlei eigen AI-functies toevoegt. Die worden steeds handiger en zijn gratis beschikbaar.

©Rens Blom

Conclusie: Google Pixel 9a kopen?

De Google Pixel 9a is een midrange smartphone die een goede indruk achterlaat. De telefoon is degelijk gebouwd, heeft complete specificaties en krijgt zeven jaar updates. Je kunt dus lang met het toestel doen, zeker als je eenmalig meer betaalt voor de 256 GB-versie. Er zijn in dit prijssegment echter ook veel andere goede smartphones, dus het loont om te vergelijken of een ander toestel nog beter bij jouw wensen aansluit.

▼ Volgende artikel
Samsung voorziet Galaxy S25 Edge van sterker Corning Gorilla Glass Ceramic 2
Huis

Samsung voorziet Galaxy S25 Edge van sterker Corning Gorilla Glass Ceramic 2

Samsung gaat de nieuwe Galaxy S25 Edge-telefoons voorzien van het nieuwere Coring Gorilla Glass Ceramic 2. De nieuwste variant van dit sterke keramische glas maakt de telefoon sterker en beter beschermd tegen beschadigingen.

De Gorilla Glass Ceramic 2-technologie bevat kristallen die fijn in de glasmatrix zijn ingebed, waardoor het display beter bestand is tegen barsten zonder dat dit ten koste gaat van de optische transparantie.

"De Galaxy S25 Edge zet een nieuwe standaard voor vakmanschap en prestaties als ons dunste toestel uit de Galaxy S-serie tot nu toe", zegt Kwangjin Bae, EVP en hoofd van het team Mechanical R&D van Mobile eXperience Business bij Samsung Electronics. "Ter ondersteuning van dit baanbrekende ontwerp was het essentieel om een displaymateriaal te ontwikkelen dat zowel uitzonderlijk dun als betrouwbaar sterk was - een uitdaging die Corning en Samsung heeft samengebracht, verenigd door een gedeelde visie van doelgerichte engineering en gebruikersgerichte innovatie. Die visie is verankerd in elk detail van de Galaxy S25 Edge."

Het ionenuitwisselingsproces van Corning speelt een belangrijke rol bij de verbeterde weerstand tegen schade. Deze techniek versterkt het glaskeramische materiaal en verbetert de duurzaamheid van het display. Andrew Beck, Vice President en General Manager bij Corning Gorilla Glass, licht toe: "Met Gorilla Glass Ceramic 2 hebben we een opmerkelijke combinatie van dunheid en sterkte bereikt, waardoor consumenten het beste van twee werelden krijgen - uitzonderlijke duurzaamheid in een modern, strak ontwerp."

Op 13 mei aanstaande zal Samsung tijdens een live-event meer onthullen over de nieuwe Samsung Galaxy S25 Edge-telefoon. Via de onderstaande link kun je je alvast abonneren op het YouTube-kanaal van Samsung, waar het live-evenement zal worden uitgezonden: