Muziek opnemen en mixen op je smartphone

© PXimport

Muziek opnemen en mixen op je smartphone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 9 februari 2019 - 15:18

Aangepast: 16 november 2022 - 09:43

Stefanie Katzenbauer

Altijd al de droom gehad om door te breken met je eigen muziek? Dan is dit je moment! Het enige wat je nodig hebt om je eigen muziek te produceren is je smartphone. Dit zijn de beste apps om muziek apps voor smartphones.

Voicerecorder

Als muzikant weet je nooit wanneer de inspiratie toeslaat. Het zou in de trein kunnen zijn, op je werk of wanneer je plotseling wakker schrikt uit een nachtmerrie. In dat soort gevallen is het belangrijk om altijd een voicerecorder op stand-by te hebben staan. Zo vergeet je nooit die ene melodie of diepzinnige tekst.

Easy Voice Recorder

Easy Voice Recorder doet precies wat je van een voicerecorder mag en kan verwachten. Hij neemt het geluid op en heeft een simpele en overzichtelijke interface. Je kunt de kwaliteit en de opnamemodus aanpassen. Hiervoor heb je meerdere opties, van spraak naar muziek. Ook het bestandstype kan aangepast worden. Easy Voice Recorder kan opnemen in .wav, .m4a en .3gp. Mocht je dus je eigen zang op willen nemen, dan kan dat gerust met deze app.

(Android/iOS)

© CIDimport

Muziekapps

Zowel voor iPhone- als Androidgebruikers zijn er talloze apps beschikbaar die een virtuele muziekomgeving aanbieden. Hierin zijn flink wat instrumenten opgenomen die er simpelweg op wachten om door jou bespeeld te worden.

Garageband

Als je in het bezit bent van een iPhone of iPad, dan is Garageband dé muziekapp voor jou. Deze muziekapp is gratis voor Applegebruikers. Je kunt allerlei soorten instrumenten gebruiken om jouw track te maken. Deze zijn overzichtelijk in hun eigen spoor toe te voegen waardoor je makkelijk meerdere melodieën door en langs elkaar laat lopen.

Je kunt, als die je hebt, ook je eigen audiobestanden inladen. In de app knip, plak en bewerk je in een handomdraai. Ben je in het begin nog wat huiverig? Op YouTube staan talloze tutorialvideo’s die je op weg helpen.

(iOS)

FL Studio Mobile

Een soortgelijke app als Garageband maar beschikbaar voor Android is FL Studio Mobile. Ook hier zijn meerdere instrumenten beschikbaar die je makkelijk door te slepen en tikken in een bepaald ritme kan laten spelen. Het kost misschien even wat tijd om de fijne kneepjes van deze app onder de knie te krijgen, zeker omdat er zo veel opties zijn. Maar niet gevreesd! Ook van FL Studio Mobile staan er tutorials op YouTube. Deze app is echter vrij prijzig, maar je moet iets over hebben om je muzikale droom waar te maken. Hij kost eenmalig 18 euro in de Playstore.

(Android)

Music Maker JAM

Music Maker JAM functioneert op al bestaande beats. Anders dan bij Garageband en FL Studio Mobile is deze app vooral geschikt wanneer je een beetje wil spelen met de app. Als je de app voor het eerst gaat gebruiken, krijg je meteen een handige tutorial te zien die stap voor stap de app uitlegt. Vervolgens selecteer je allerlei loops van instrumenten, neem je je eigen zang op en plak je alles samen. Door de generieke beats klinkt je muziek al meteen heel aangenaam. Hiermee kun je dus niet de fout ingaan!

(Android/iOS)

© CIDimport

Remix Live

Ook Remix Live werkt met gesampelde stukken muziek. Er zijn een paar pakketten die je gratis krijgt bijvoorbeeld dubstep, future beat, bass house en hip hop. De rest kun je kopen. Zoals je ziet zijn dit vooral genres die op een goede beat gebaseerd zijn. Mocht je dus je eigen drum and bass, trap of house willen maken, dan is dit de geschikte app ervoor.

In de loopmodus zet je de loops aan die de basis voor je track vormen. Als je naar drummodus wisselt kun je je eigen accenten toevoegen.

(Android/iOS)

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000