'Apple realiseert meeste omzet en winst in smartphonemarkt'

© PXimport

'Apple realiseert meeste omzet en winst in smartphonemarkt'

Smartphone & tablet

Geplaatst: 28 juni 2012 - 15:20

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Wouter Hoeffnagel

Dat Apple een grote speler is in de smartphonemarkt is al langer bekend. Een nieuwe grafiek toont echter hoe groot de voorsprong van Apple op veel concurrenten is. Apple blijkt veruit de meeste omzet en winst te draaien van alle smartphonefabrikanten.

In een grafiek vergelijkt marktanalist VisionMobile het marktaandeel, de omzet en de winst van smartphonefabrikanten in het eerste kwartaal van 2011 met het eerste kwartaal van 2012. De analyse toont dat Apple de smartphonemarkt wat betreft winst domineert. Samsung staat met een flinke afstand op de tweede positie.

Omzet

Ook als we kijken naar de omzet die smartphonefabrikanten hebben weten te realiseren blijkt Apple veruit de grootste speler te zijn. Met uitzondering van Samsung hebben alle concurrenten van Apple in het eerste kwartaal van 2012 minder omzet gedraaid dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Samsung heeft op dit moment het grootste marktaandeel in handen, terwijl Apple het met de tweede plek moet doen. Naast Apple en Samsung zagen alle smartphonefabrikanten hun marktaandeel dalen. Het gaat hierbij om partijen als Nokia, RIM, LG en HTC.

© PXimport

De grafiek van VisionMobile

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000