Motorola’s smartphone heeft 322 megapixel aan boord

Motorola’s smartphone heeft 322 megapixel aan boord

Smartphone & tablet

Geplaatst: 8 september 2022 - 21:58

Aangepast: 16 september 2022 - 08:57

Met drie nieuwe smartphones in de Moto Edge 30-serie probeert smartphonemerk Motorola zichzelf in de spotlight te zetten. Het meest luxueuze model, de Moto Edge 30 Ultra, valt met name op door het enorme aantal megapixels waarmee de camera’s zijn uitgerust.

Het smartphonemerk Motorola, onderdeel van het Chinese techmerk Lenovo, is de afgelopen jaren een beetje van het toneel verdwenen. Het marktaandeel zakt geleidelijk weg, met name in het budgetsmartphone-segment. Maar Motorola is een groot merk, en Lenovo al helemaal. Met genoeg slagkracht aan boord probeert het merk met de nieuwe Edge 30-serie weer in de spotlight te komen. Vooral de Edge 30 Ultra, het grootste en duurste toestel uit de serie, dat met alle camera’s bij elkaar opgeteld over 322 megapixel beschikt. Verdeeld over vier verschillende lenzen. Dat wel.

De Moto Edge 30 Ultra.

Strooien met megapixel

Van die 322 megapixel zitten er al 200 in de primaire lens aan de achterzijde van de Moto Edge 30 Ultra, die verder is uitgerust met een 60megapixel-selfiecamera, een 50megapixel-groothoeklens en een 12megapixel-zoomlens. Overigens worden pixels bij het maken van een foto samengevoegd, zodat je opslaggeheugen na een paar kiekjes en video's niet meteen vol zit.

Op specificatiegebied lijkt Motorola zich niet alleen te richten op megapixels. Ook het diafragma en de pixelgrootte zijn best indrukwekkend. Hoe de camera’s presteren in de praktijk, zullen we binnenkort in een uitgebreide review onderzoeken. De softwarematige camera-afstelling is namelijk een minstens zo belangrijke factor.

Drie smaken Moto Edge 30

De nieuwe Moto Edge 30-serie bestaat uit drie smartphones. Naast de hierboven besproken Moto Edge 30 Ultra zijn er ook de Moto Edge 30 Fusion en Moto Edge 30 Neo, die respectievelijk in prijs aflopen, maar ook in andere eigenschappen. Zo beschikt de Edge 30 Ultra over een Snapdragon 8 Gen1-processor, een groot afgebogen oledscherm en een accu die je met een 125watt-adapter razendsnel oplaadt. Ook kan de smartphone snel draadloos opladen.

De Edge Fusion is wat meer bescheiden en beschikt over een flinterdun ontwerp, wat (aldus een woordvoerder van Motorola) ten koste ging van draadloos laden. Hij moet het doen met iets minder rekenkracht uit een Snapdragon 888+-chipset en een iets kleiner 6,55 inch gebogen oledscherm, maar dat verklaart dan ook de iets lagere prijs. Met een 50megapixel-camera primair en een 13megapixel-groothoeklens iets hij sowieso iets minder overdreven.

Het meest toegankelijk geprijsd is de Moto Edge 30 Neo, die tevens in wat hippere kleuren verkrijgbaar is. Tegelijk is dit met zijn 6,3 inch-oledscherm de kleinste smartphone van de drie. Ook bij dit toestel krijg je drie cameralenzen: een 64 megapixel voor de primaire camera, 32 megapixel voor de selfiecamera en 13 megapixel voor de groothoeklens.

De drie Motorola Moto Edge 30-smartphones.

Moto met Android 12

De nieuwe Motorola’s komen standaard met Android versie 12. Dat is niet de meest recente versie, maar aangezien Android 13 op het moment van schrijven nog niet zo lang beschikbaar is, valt dat te begrijpen. Jammer is dat de toestellen slechts twee Androids versie-updates krijgen; alleen de Edge 30 Ultra krijgt er drie. Ook krijg je minstens drie jaar veiligheidsupdates. Daarmee loopt Motorola wel flink achter op Apple en Samsung, die in hetzelfde prijssegment smartphones met langere update-ondersteuning bieden.

De drie Moto Edge-smartphones zijn per direct te bestellen en nog deze maand beschikbaar. De Moto Edge 30 Ultra kost 899,99 euro en is verkrijgbaar in het zwart en wit. De Moto Edge 30 Fusion kost 599,99 euro en is verkrijgbaar in grijs, wit en blauw kunstleer. De Edge 30 Fusion tenslotte kost 399,99 euro en is verkrijgbaar in de kleuren paars, lichtgrijs, turquoise en zwart.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000