Dit kun je verwachten van de OnePlus 8 Pro

© PXimport

Dit kun je verwachten van de OnePlus 8 Pro

Smartphone & tablet

Geplaatst: 16 april 2020 - 11:00

Aangepast: 14 december 2022 - 13:17

Justin Doornekamp

Afgelopen week werd de OnePlus 8 aangekondigd, inclusief een duurdere Pro-versie. Wat kunnen we van de toestellen verwachten?

Beide smartphones ondersteunen 5G en zijn voorzien van 12 GB of 8GB aan RAM-geheugen en een Snapdragon 865-chipset. De standaardversie komt daarbij in twee smaken en prijsklassen. Zo kun je kiezen uit een toestel met 8 GB RAM en 128 GB aan intern geheugen voor een prijs vanaf 699 euro en uit een model met 12 GB RAM en 256 GB intern geheugen voor een prijs van 799 euro. Je kunt de toestellen kopen in de kleuren Glacial Green en Interstellar Glow (alleen de duurste optie), naast de standaard zwarte kleur (alleen de goedkoopste optie).

De Pro-versie is verkrijgbaar met 8 GB RAM en 128 GB intern geheugen voor 899 euro of met 12 GB RAM met 256 GB interne opslag voor 999 euro. De Pro-versie is niet beschikbaar in de kleur Interstellar Glow, maar wel in Ultramarine Blue, naast de eerdergenoemde kleuren.

De Pro-variant heeft ook een IP68-certificering gekregen, waardoor het toestel stof- en waterbestendig is. Eerder wilde OnePlus daar niets van weten, omdat dit de telefoon onnodig duur zou maken. Desondanks gaf het bedrijf toch toe, op aandringen van gebruikers.

© PXimport

Specificaties en camera

De OnePlus 8 krijgt een 6,5 inch full-HD AMOLED-scherm met een resolutie van 1080 bij 2400 pixels en net als bij de vorige modellen zit er in het scherm een vingerafdrukscanner om je telefoon te ontgrendelen. Het scherm van de Pro-versie is 6,78-inch met een resolutie van 3168 bij 1440 pixels.

Op de achterkant van het toestel vind je drie camera’s: een hoofdcamera, een groothoekcamera en een macrocamera. De Pro-versie verruilt de macrocamera voor een telefotocamera en een kleurencamera, waardoor dit toestel zich het beste leent voor fotograferen op verre afstand en het gebruik van kleurenfilters.

© PXimport

Snel opladen

Door middel van de Warp Charge 30T-technologie kunnen beide toestellen zeer snel opgeladen worden. Volgens OnePlus kunnen de toestellen in krap een half uur 50% van de accu opladen, de Pro-versie kan dat zelfs nog iets sneller maar de verschillen zijn minimaal. Bovendien zouden beide toestellen ook nog eens 20% efficiënter zijn in het energieverbruik ten opzichte van de voorganger.

Het voordeel van de Pro-versie in vergelijking met de standaardeditie is dat deze ook draadloos laden ondersteunt en zelfs Reverse-laden. Met deze laatste techniek is het mogelijk om je telefoon te gebruiken om andere smartphones of accessoires draadloos op te laden.

Beide toestellen zijn nu al te bestellen, maar worden vanaf 21 april verstuurd.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000