Koken met kids: spelenderwijs iets lekkers maken

Koken met kids: spelenderwijs iets lekkers maken

Keukenapparatuur

Geplaatst: 14 december 2022 - 13:01

Aangepast: 20 december 2022 - 10:51

Saskia van Weert

Sommige kinderen zijn van nature erg geïnteresseerd in eten, willen alles proeven en vinden het leuk om papa of mama een handje te helpen in de keuken. Andere kids hebben een extra zetje nodig. Funcooking met kinderen is een leuke en speelse manier om zonder druk of ‘moeten’ samen met je kinderen bezig te zijn in de keuken.

Duik de keuken in met je kinderen

Afhankelijk van hun leeftijd kunnen kinderen helpen met het afwegen en meten van ingrediënten, snijden van groenten en fruit of apparaten in- of uitschakelen. Er zijn allerlei handige hulpjes voor een gezellige activiteit in de keuken met het hele gezin.

Poffertjes: lekker in elk seizoen

Poffertjes zijn altijd een groot succes. Niet te groot en lekker krokant aan de randjes. Ouderwetse poffertjespannen verhit je op het vuur, maar een elektrische poffertjespan is veel handiger en een stuk veiliger. Die zet je gewoon op tafel of het aanrecht en met een druk op de schakelaar wordt hij warm. Het enige wat je zelf moet doen, is beslag over de holtes verdelen en ze met een vork omdraaien als ze gaar zijn aan de onderkant.

Handig daarbij is om een spuitfles te gebruiken met een opening van 5 millimeter; daarmee verdeel je het beslag zonder knoeien. Traditioneel eet je poffertjes met een klontje boter en stroop, maar nutella, jam en stukjes kleingesneden fruit zoals aardbeien met slagroom is ook erg lekker.

0

Powered by

logo

Popcakes: feestelijke eenhaps-cakejes

Popcakes zijn ideaal voor kinderfeestjes, maar ook voor gewoon een gezellige woensdagmiddag. Popcakes zijn kleine ronde cakejes die je van een stokje eet, als een soort lolly dus. De enige manier om ze te maken, is met een speciale popcakemaker. Die lijkt op een poffertjemachine, alleen vormen de holtes boven en onder samen balletjes.

Ze werken supersimpel: machine aanzetten en een paar minuten voorverwarmen. Dan giet je elke halve bol vol met cakebeslag. Machine dichtklappen en even wachten. De cakejes rijzen mooi en als ze gaar zijn, kun je ze zo eten, aan een stokje prikken of natuurlijk decoreren met icing of dippen in gesmolten chocola (waarbij de fontein hieronder goed van pas komt!).

0

Powered by

logo

Cupcakes: voor versierplezier

Een cupcakemaker werkt op dezelfde manier als een popcakemachine. Je zorgt voor cakebeslag en giet dat in de vormpjes, waar je eerst zo’n gezellig papieren hulsje in hebt geschoven. Sluit de voorverwarmde machine en je cupcakes zijn na een minuut of 10 à 15 gaar en klaar om verder te worden versierd.

Meng poedersuiker met water voor een icing en je kinderen leven zich uit met rozijntjes, hagelslag, gekleurde sprinkels en bijvoorbeeld Engels drop. Cupcakemakers hebben vaak verwisselbare platen, zodat je er bijvoorbeeld ook donuts of popcakes mee kunt maken.

0

Powered by

logo

Dippen in de chocoladefontein

Zoeter dan zoet, dat zijn de hapjes die je maakt met een chocoladefontein. Een gegarandeerde hit op kinderfeestjes en ook een feestelijk toetje met de feestdagen. Je kunt natuurlijk chocolade smelten in een fonduepan en daar de traktaties in dippen. Maar een chocoladefontein ziet er spectaculair uit en is veel gemakkelijker in het gebruik.

De fontein houdt de gesmolten chocola op de juiste temperatuur en laat deze zachtjes van boven naar beneden stromen, waardoor je veel makkelijker je marshmallow of stukje fruit voorziet van een lekkere laag melk of puur. Gegarandeerd een succes!

0

Powered by

logo

🔴 Tip! Kinderen vinden het vaak lastig om geduldig te wachten tot iets klaar is. Zet een timer of laat ze een televisieprogramma kijken dat even lang duurt als de bereidingstijd van je apparaat, en meld tussendoor geregeld hoelang het nog duurt. Daarmee maak je de wachttijd wat concreter voor jonge kinderen die nog niet kunnen klokkijken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000