Consumenten testen: de Philips Dual Basket Airfryer

© Philips

Consumenten testen: de Philips Dual Basket Airfryer

Geplaatst: 28 juni 2024 - 10:27

Partnerredactie

De tijd dat we snacks nog met een schuimspaan uit een bak gloeiend heet vet moesten scheppen, ligt alweer een tijdje achter ons. Heteluchtfriteuses hebben die taak overgenomen, en de Philips Airfryer is de bekendste serie van allemaal. Onderdeel van die serie is de Philips 3000 Series Dual Basket Airfryer. Het Review.nl Testpanel heeft hem een tijdje uitgeprobeerd, hun bevindingen lees je in dit artikel.

In samenwerking met Philips

De Dual Basket Airfryer is het summum op het gebied van heteluchtfriteuses. Philips heeft jarenlange ervaring met het product, en dat is te merken. De speciaal ontwikkelde Rapid Air-technologie optimaliseert de warmtecirculatie en zorgt ervoor dat de lucht zelfs dóór het voedsel heen gaat. Zo heb je altijd gelijkmatig gegaarde gerechten, net zo knapperig en mals zoals ze ook uit een gewone frituurpan zouden komen, maar dan een stuk minder vet.

Dual Basket staat voor twee lades, en dat is meteen het belangrijkste voordeel van deze airfryer. Het apparaat beschikt over een grote lade voor hoofdgerechten en een kleine lade voor een eenpersoonsmaaltijd of extra snacks. Beide lades beschikken over hun eigen timer, zodat je het precies zo kunt plannen dat alles tegelijk klaar is en je dus nooit meer hoeft te stuntelen met verschillende gaartijden. Heb je twee manden met hetzelfde gerecht? Dan kun je met één druk op de knop de kooktijden synchroniseren.

Consumenten testen: de Philips Dual Basket Airfryer-LqZRzwNjSmGRk9u0xVE2Xw

© Philips

Verder is de Dual Basket Airfryer ook zeer handig in gebruik. Met het touchscreen stel je in een handomdraai de juiste kooktijden in, de instellingen kun je aanpassen in de bijbehorende app en de mandjes zijn vaatwasserbestendig, zodat je ze nooit meer zelf hoeft schoon te maken.

Tot zover de theorie. Hoe werkt de Philips 3000 Series Dual Basket Airfryer in de praktijk? Dat laten we over aan het Review.nl Testpanel.

Resultaat

Qua resultaat zijn de testers het roerend met elkaar eens: de Dual Basket Airfryer loopt als een zonnetje. "De Rapid Air-technologie werkt heel goed", zegt een van de testers. "En het resultaat was heerlijk! Het vlees was binnenin mals en er trekt geen vet in de producten, terwijl het toch knapperig wordt."

Daar zijn de andere testers het mee eens. "Het klaarmaken van de gerechten gaat makkelijk en snel", zegt een tester. Een ander heeft ook zijn kinderen erbij betrokken: "Ze zijn erg enthousiast over de gebruiksvriendelijkheid en hoe lekker de producten uit deze airfryer komen."

Ook het feit dat er zo veel verschillende mogelijkheden zijn, viel bij de testers in de smaak: "Je kunt er zo veel in klaarmaken: groente, vlees, gebakken aardappelen... en natuurlijk patat en snacks. Alles is binnen een mum van tijd klaar en je ruikt niets, dus de airfryer kan gewoon binnen staan." En ook voor de echte thuiskoks is de Dual Basket Airfryer onmisbaar: "Ik heb pompoenrisotto gemaakt, zalmfilets en cheesecake. Alles ging prima."

Gebruik

Wat het dagelijkse gebruik betreft, kon het testpanel ook goed met het apparaat overweg. Veel van de testers noemen de forse omvang van de airfryer, maar – zoals een van hen zegt: "Hij heeft twee mandjes, dus dat is niet zo gek. Ik vind hem er mooi en robuust uitzien, en de koperkleurige handvatten zorgen voor een premium uitstraling." Ondanks de grootte is de airfryer volgens het testpanel gemakkelijk op te bergen.

Met de bediening is volgens het testpanel ook niets mis. "De bediening is top", zegt een van de testers. "Er zitten grote, duidelijke knoppen op de bovenkant van de airfryer. Je selecteert voor welk mandje je iets wilt instellen en de rest volgt vanzelf. Het is erg intuïtief."

Consumenten testen: de Philips Dual Basket Airfryer-c_nUEc38TW2_qEoYHhhEkA

© Philips

Een enkele tester had in het begin wat moeite met de touchscreenbediening, maar dat wende snel. Ook de voorinstellingen werden veel gebruikt, al waren er ook testers die liever hun eigen boontjes dopten: "De voorgeprogrammeerde instellingen zijn handig om te gebruiken als leidraad, en bovendien kun je het zelf makkelijk aanpassen."

Extra's

Ook na het koken valt er veel positiefs over de Dual Basket Airfryer te zeggen. "Het apparaat is makkelijk schoon te maken", zegt een van de testers, en een ander beaamt dat: "Hij is goed schoon te maken en hij kan in de vaatwasser: ideaal!" Een andere tester vindt wel dat de bakken veel ruimte innemen in de vaatwasser, dus wast ze die liever met de hand af.

"Het is ook erg handig dat beide bakken tegelijk klaar kunnen zijn", voegt een van de testpanelleden nog toe. "En dat je de ingestelde tijd van de ene bak kunt kopiëren naar de andere is ook geweldig."

Een van de testers noemt nog expliciet de app die je op je telefoon kunt zetten. "De app is erg leuk om inspiratie op te doen. Er staan bovendien veel leuke recepten in." En dat is nog niet eens alles: "Er zit ook een warmhoudfunctie op – dat is een fijne bijkomstigheid. Het werkt ideaal voor het warmhouden van voedsel, of zelfs het even snel opwarmen ervan."

Ontdek de Philips 3000 Series Dual Basket Airfryer

op Kieskeurig.nl

Conclusie

De Philips 3000 Series Dual Basket Airfryer heeft zijn werk goed gedaan in de keukens van de leden van het Review.nl Testpanel. Producten worden goed gaar, en bovendien gaat het klaarmaken van gerechten razendsnel. De dubbele bakken zorgen ervoor dat de testers verschillende gerechten tegelijkertijd klaar konden maken, en dat beviel ze erg goed.

De lijst met producten die het testpanel heeft uitgeprobeerd, is bijna eindeloos en varieert van simpele snacks tot uitgebreide gerechten. Het gebruiksgemak van de airfryer viel ook op in positieve zin: de bediening is simpel en intuïtief, de mogelijkheid om verschillende tijden per bak in te stellen viel erg in de smaak en ook de vaatwasserbestendigheid was een groot pluspunt. Tel daar de handige app bij op en je hebt een compleet apparaat dat gemakkelijk door de ballotagecommissie komt.

En dat is duidelijk terug te zien. Het Review.nl Testpanel is al met al zeer positief over de airfryer en bekroont het apparaat met een 8,2 als gemiddeld eindcijfer. Of zoals een tester het verwoord: "Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en gebruiksvriendelijke airfryer."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten