Karnemelk in je badkuip? 5 huismiddeltjes voor een blinkend bad

© whyframeshot - stock.adobe.com

Karnemelk in je badkuip? 5 huismiddeltjes voor een blinkend bad

Wonen

Geplaatst: 16 maart 2023 - 08:35

Aangepast: 16 maart 2023 - 08:36

Monique van Beekhoven

Vaak ben je na het nemen van een bad zo rozig dat je het liefst je bed in duikt. Het poetsen en drogen van de badkuip schiet er daardoor bij in en voor je het weet is dat ook goed te zien. Ziet jouw bad er geel, smoezelig en verre van wit uit? Tijd om in actie te komen!

Dit artikel in het kort: Voortaan doen: meteen schoonspoelen en drogen | Vijf middeltjes uit je voorraadkast om je bad mee schoon te maken: 1. Azijn, 2. Citroen, 3 Karnemelk, 4. Wasmiddel, 5. Baking Soda.

Lees ook: Zo krijg je roestvrijstalen en chromen kranen weer schoon en glanzend!

Voortaan doen: meteen schoonspoelen en drogen

Het allerlekkerst badder je natuurlijk in een schoon bad. Dit krijg je eenvoudig voor elkaar door na elk bad even de handdouche aan te zetten en het bad schoon te spuiten. Pak meteen de kraan en kitranden mee en droog alles meteen goed af met een handdoek. Kost je een paar minuten, maar alle zeepresten zijn weg en kalk en schimmel krijgen geen enkele kans.

Heb je het bad een beetje laten versloffen, dan is er natuurlijk nog niets aan de hand. Probeer niet meteen met speciale badkamerreinigers aan de slag te gaan en vermijd sowieso schuurmiddelen en -sponsjes: er zijn milieuvriendelijke(re) middelen die je waarschijnlijk al in huis had en die ook prima helpen.

0

Powered by

logo

1. Azijn

Azijn is goedkoop en effectief en mag je bij een acryl en geglazuurd bad gebruiken. De moeite waard om te proberen dus. Spoel eerst de badkuip even schoon met de handdouche, haal alle viezigheid uit het putje en doe daarna de stop dicht. Vul het bad met een laagje water met daarin witte azijn of schoonmaakazijn en laat het een half uur intrekken. Zitten er ook gele vlekken op de rest van het bad, dan kun je een plantenspuit vullen met azijn en de vlekken inspuiten. Even een minuut of 30 laten intrekken, schoonmaken met een zachte spons en naspoelen.

Altijd handig!

Shop een plantenspuit die je badkamer opfleurt!

2. Citroen

Een alternatief voor azijn is citroen, dit helpt minstens zo goed en ruikt heerlijk fris. Citroensap is ook nog eens een effectief middel tegen kalk, dus ook je kranen kun je meteen meenemen in het schoonmaakritueel. Voor je het weet is het bad weer wit en de badkraan blinkend schoon.

© Ogura jun

3. Karnemelk

Nog zo’n onverwacht wondermiddel is karnemelk: wrijf er je gelige bad mee in en voor je het weet is de badkuip weer wit. Giet hiervoor een flinke scheut karnemelk in het bad, wrijf het goed in met een zacht schoonmaaksponsje en spoel het met de handdouche even na. Daarna een droge doek eroverheen en klaar.

© andregric

4. Wasmiddel

Waspoeder of vloeibaar wasmiddel heb je zeker in huis en je krijgt er niet alleen je kleding mee schoon. Vul het bad met warm water, gooi of strooi er een flinke scheut wasmiddel bij en laat het een nachtje intrekken. Ook vloeibare groene zeep en Dreft worden getipt als tovermiddeltjes voor de badkuip.

© Racamani - stock.adobe.com

5. Baking soda

Natuurlijk mag baking soda niet in dit rijtje ontbreken: deze alleskunner maakt ook jouw bad weer witter dan wit. Strooi wat soda op een vochtig sponsje en wrijf hiermee over de vlekken. Laat de aanslag zich niet zomaar verwijderen? Maak dan een papje van warm water en wat soda, breng het aan op het bad en laat het zeker een half uur inwerken. Daarna kun je het met een schone microvezeldoek wegpoetsen en naspoelen met koud water.

© chandlervid85 - stock.adobe.com

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000