Zo stop je autoplay van video's op Facebook, Twitter en Instagram

© PXimport

Zo stop je autoplay van video's op Facebook, Twitter en Instagram

Geplaatst: 16 februari 2017 - 11:57

Aangepast: 24 november 2022 - 12:24

Daan Doedens

Facebook voert binnenkort wat veranderingen door in de manier waarop je video's bekijkt. Zo begint onder andere het geluid automatisch te spelen. Vind je dat net zo vervelend als wij? Hier lees je hoe je autoplay kunt uitschakelen voor Facebook, maar ook voor Twitter en een beetje voor Instagram.

Facebook

Video's op Facebook spelen automatisch af, maar het wordt je gelukkig niet erg moeilijk gemaakt de optie uit te zetten. Op de website van Facebook klik je op het pijltje rechtsboven en ga je naar Instellingen. Klik onderaan het menu op Video's, open het dropdownmenu bij Video's automatisch afspelen en selecteer Uit. Je instellingen worden automatisch opgeslagen. Lees ook: Zo verwijder je je social media-accounts.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Op je Android-smartphone open je de Facebook-app, druk je op het hamburgermenu en scroll je naar onderen tot Appinstellingen. Klik daarna op Automatisch afspelen en zet het vinkje bij Video's nooit automatisch afspelen.

In iOS ga je via het hamburgermenu naar Instellingen en klik je op Accountinstellingen. Ga onder het kopje Video's en foto's naar Automatisch afspelen. Nu kun je het vinkje opVideo's nooit automatisch afspelenzetten.

Twitter

Twitter heeft ook een autoplay-functie ingebouwd, maar ook die is makkelijk uit te zetten. Ga in je browser naar twitter.com, klik op je profielfoto rechtsboven en ga naar Instellingen. Je komt al meteen in de juiste tab (Account) terecht. Zet onder het kopje Inhoud / Video-Tweets het vinkje bij Video's automatisch afspelen uit.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

In de Twitter-app op Android klik je op je profielfoto linksboven en ga je eveneens naar Instellingen. Onder het kopje Algemeen / Gegevens vind je de optie Video's automatisch afspelen. Klik erop en zet het bolletje op Video's in tijdlijnen niet automatisch afspelen.

In iOS ga je naar je eigen profielpagina en druk je op het icoontje van een radertje naast je profielfoto. Klik in het menu dat omhoog komt op Instellingen. Tap op de optie Video autoplay en selecteer de optie Video's niet automatisch afspelen.

Instagram

Ook Instagram speelt video's automatisch af, maar in tegenstelling tot andere social media is de feature niet uit te schakelen. Instagram heeft echter wel een andere optie voor als je bijna door je databundel heen bent: de databesparende modus.

© PXimport

© PXimport

Om data te besparen op Instagram voor Android open je de app en klik je op je profielfoto rechtonder. Tik op de drie verticale puntjes rechtsboven om het instellingenmenu te openen. Scroll naar onder en na onder het kopje Instellingen naar Mobiel dataverbruik. Zet een vinkje bij Minder data verbruiken om de besparende modus aan te zetten.

In iOS ga je in je account via het icoontje van het radertje naar Instellingen. Onder het kopje Mobiel dataverbruik vind je hier ook de optie Minder data verbruiken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000