Dubbel de Dropbox: met deze trucjes profiteer je van gratis opslagruimte

© natanaelginting - stock.adobe.co

Dubbel de Dropbox: met deze trucjes profiteer je van gratis opslagruimte

Geplaatst: 5 april 2024 - 07:25

Dirk Schoofs

Dropbox is nog steeds een populaire vorm van cloudopslag, maar het wordt prijzig als je de gratis opslagruimte hebt opgebruikt. Er zijn echter oplossingen om meerdere Dropbox-accounts op dezelfde computer te gebruiken zonder dat het je een eurocent kost.

Stap 1: Via de incognitomodus

De snelste methode om meerdere Dropbox-accounts aan te maken, is dat je je met je hoofdaccount gewoon aanmeldt in de desktop-app van Dropbox. Voor een extra account gebruik je daarna een van je browsers in de incognitomodus om naar de Dropbox-website te gaan en daar log je in met zo’n extra account.

Op die manier heb je toegang tot al je gegevens en bestanden op beide accounts. Wil je meer dan twee Dropbox-accounts, dan open je extra incognitovensters. Let op, want je kunt niet zomaar verschillende tabbladen van dezelfde browser voor dit doel gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld wel Chrome, Firefox en Brave gebruiken om vier Dropbox-accounts tegelijk te openen en daarnaast het account van de desktop-app gebruiken.

Dubbel de Dropbox: met deze trucjes profiteer je van gratis opslagruimte-J_fsz0U8SAKB-pu87r60XA

Door in te loggen via de incognitomodus kun je een extra Dropbox-account aanmaken.

Stap 2: Map delen met jezelf

Als je slim met gedeelde mappen werkt, dan hoef je niet voortdurend te schakelen tussen diverse browsers om naar de verschillende Dropbox-accounts te gaan. Meld je, zoals hierboven beschreven, aan bij de Dropbox-website van je secundaire account. Klik op Maken en selecteer Map / Gedeelde map. Geef deze map een duidelijke naam, want hij zal straks dienst doen als doorgeefluik naar je primaire account. Bij de instellingen van deze map selecteer je Iedereen met deze link kan bewerken. Daaronder typ je het e-mailadres dat je gebruikt voor je primaire account en klik je op Map delen.

Hierdoor wordt er een e-mail naar het e-mailadres van je primaire Dropbox-account gestuurd. In dat bericht ontvang je een uitnodiging om een gedeelde map toe te voegen aan je primaire account. Accepteer dit. De map van het secundaire Dropbox-account zal vanaf dan in je primaire Dropbox-account verschijnen, zodat je er gemakkelijk toegang toe hebt. Dit werkt ook als je meer dan twee Dropbox-accounts hebt.

Dubbel de Dropbox: met deze trucjes profiteer je van gratis opslagruimte-GoKcnCcdQ2mDNV38VzgLaQ

Maak in je secundaire Dropbox-account een map die je deelt met je primaire Dropbox-account.

Stap 3: MultCloud

Een heel eenvoudige manier om te profiteren van meerdere cloudopslagdiensten (zoals verschillende Dropbox-accounts) is een gratis cloudopslagmanager. Met MultCloud voeg je in het centrale dashboard niet alleen meerdere Dropbox-accounts toe, heb je ook toegang tot OneDrive, Google Drive, Google Foto’s en meer. Elk bestand kun je van de ene cloudopslag naar de andere verplaatsen en kopiëren. Je kunt bestanden hernoemen, bekijken en downloaden. En via de zoekfunctie kun je specifieke bestanden in de verschillende cloudaccounts vinden.

Een andere dienst is AirExplorer, hier hebben we eerder al een artikel aan gewijd: Zo beheer je met Air Explorer al je bestanden die in de cloud zwe(r)ven

Dubbel de Dropbox: met deze trucjes profiteer je van gratis opslagruimte-dANbDRaOS7mz8i1hJ4BNpQ

Via MultCloud beheren we vijf Dropbox-accounts.

Toe aan een nieuwe laptop?

Voor elke toepassing, voor elk budget

Watch on YouTube
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten