Wat kun je doen als FaceTime niet werkt?

FaceTime is een handige functie in iOS en OS X (of macOS als je die al gebruikt) waarmee je videogesprekken met andere gebruikers kunt voeren. Maar wat moet je doen als het niet werkt? Hier bespreken we een aantal mogelijke oorzaken en oplossingen.

Om FaceTime te kunnen gebruiken, moet je een goed werkende internetverbinding hebben (wifi of mobiele data) en moet de functie ingeschakeld zijn. Controleer daarom eerst even of FaceTime daadwerkelijk op je apparaat is ingeschakeld. Ga naar Instellingen en scrol omlaag naar FaceTime. Zorg dat deze schakelaar op groen staat. Als je de melding Wachten op activeren ziet staan, moet je FaceTime uitschakelen en daarna opnieuw inschakelen. Lees ook: Wat is de beste manier om te videobellen?

FaceTime aanzetten

Kun je FaceTime überhaupt niet op je apparaat vinden? Probeer dan eerst naar de nieuwste versie van iOS of macOS te updaten. Het is bovendien mogelijk dat de functie door beperkingen (ouderlijk toezicht) geblokkeerd wordt. Ga naar Instellingen > Algemeen > Beperkingen. Als deze functie is ingeschakeld, moet je kijken of er een beperking geldt voor de opties Camera en/of FaceTime. Zorg dat de schakelaar bij deze opties op Wit/Uit staat.

Lukt het niet om tijdens een telefoongesprek of vanuit de contactenlijst een FaceTime-uitnodiging voor video te versturen, dan kun je altijd proberen om dit rechtstreeks vanuit de standalone FaceTime-app te doen. Vergeet bovendien niet dat doorschakelen niet door FaceTime ondersteund wordt.

Media has no description

© PXimport

Facetime

© PXimport

Bereikbaar of geblokkeerd

Als je telefoonnummer of e-mailadres bij het instellen van je apparaat niet goed zijn ingevoerd, kunnen mensen je niet bereiken. Op iOS kun je controleren of het juiste telefoonnummer en/of e-mailadres is ingevuld door naar Instellingen > FaceTime te gaan. Als er bij U bent bereikbaar voor FaceTime via niet de juiste gegevens staan, voer deze dan in. Op OS X of macOS moet je naar FaceTime > Voorkeuren gaan en de informatie bij U bent bereikbaar voor gesprekken via controleren.

Controleer ook of de persoon die je wilt bereiken niet per ongeluk geblokkeerd is. Ga naar Instellingen > FaceTime > Geblokkeerd en kijk of de naam van die persoon in de lijst voorkomt. Zo ja, verwijder hem of haar dan uit deze lijst en klaar is Kees.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten