Mijlpaal: 1,3 miljard Apple-gebruikers

Apple maakt bekend dat er momenteel 1,3 miljard van zijn producten actief in gebruik zijn. Het betreft dan niet alleen iPhones en iPads, maar ook Macs. Een belangrijke reden daarvoor is de tweedehands markt.

Wanneer iemand een nieuwe iPhone koopt, krijgt de oude regelmatig een tweede leven bij een andere eigenaar. Op die manier krijgt Apple er telkens meer gebruikers bij. Het zijn er nu 30 procent meer dan twee jaar geleden. Volgens Apple-CEO Tim Cook bewijzen de aantallen hoe loyaal Apple-fans aan het merk zijn, en hoe tevreden ze over hun aankopen zijn.

Hoewel Apple daar weinig harde centen voor terugkrijgt, is Cook toch tevreden. Want: "Hoe meer iPhone-gebruikers, hoe beter".

Recordomzet

De nieuwe mijlpaal komt naar voren in de meest recente kwartaalcijfers, waarin Apple een recordomzet draaide. Het bedrijf nam in november een gok met de peperdure iPhone X, die aldus Cook ondanks zijn prijs 'iedere maand opnieuw de bestverkochte iPhone' is gebleken. En dat betekent kassa, hoewel een deel ook te danken is aan aandelen die in waarde stegen. In totaal werd er 88,3 miljard dollar omzet geboekt.

Lees hier onze iPhone X review.

Minder iPhones verkocht

De positieve cijfers verhullen ietwat dat er het afgelopen kwartaal in totaal wel minder iPhones zijn verkocht dan verwacht, namelijk 77,3 miljoen stuks en niet de 80 miljoen die men voor ogen had. Maar door de winst op iPhone X-modellen, zit Apple er toch nog warmpjes bij. Verder werden er in dit kwartaal 13,2 miljoen iPads en 5,1 miljoen Macs verkocht. Het betreft de periode november-december 2017.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000