Google Fonts installeren in Windows en gebruiken in Word

© PXimport

Google Fonts installeren in Windows en gebruiken in Word

Laptops & ultrabooks

Geplaatst: 6 januari 2022 - 06:32

Aangepast: 14 december 2022 - 10:09

Redactie

Stel: je wil een bepaald lettertype (font) gebruiken, maar in Microsoft Word kun je nét niet het juiste vinden. Maar gelukkig is daar altijd nog Google Fonts, een database waarin je zo’n beetje alle fonts kunt vinden. Maar hoe kun je vervolgens jouw nieuwe Google Fonts installeren in Word? In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Waarom Google Fonts?

Zoals gezegd heeft Google Fonts enorm veel verschillende fonts die je gratis mag downloaden. Wil jij een bepaalde stijl nastreven? Of ben je op zoek naar iets speciaals dat echt opvalt en dat niemand anders heeft? Dan heb je grote kans dat je het lettertype dat jij nodig hebt in Google Fonts vindt. Om de database te raadplegen ga je naar fonts.google.com. Vanaf hier kun je gemakkelijk zoeken naar jouw perfecte font. 

© PXimport

Jouw font downloaden en installeren

Heb je hier gevonden wat je zocht? Mooi, dan kun je het font snel en eenvoudig downloaden door op de rechterbovenhoek van de pagina op Download Family te klikken. Vervolgens wordt het in een zip-bestand naar je computer gedownload. Dit zip-bestandje pak je vervolgens uit en daarna klik je op het bestand met de naam TrueType font file. Klik op Installeren om het lettertype direct op je computer te installeren. 

© PXimport

Het geïnstalleerde lettertype in Microsoft Word gebruiken

Vervolgens kun je het geïnstalleerde lettertype in Microsoft Word gaan gebruiken. Wanneer je Word opent, ga je naar je het dropdownmenu in het blokje Lettertype. Mocht je Word al open hebben, dan moet je het programma wellicht eerst even herstarten. Scrol nu naar beneden tot je jouw nieuw geïnstalleerde font vindt. Als het goed is staat dit in de lijst. Mocht je een heel lange font-lijst hebben, dan kun je de naam van het font uiteraard ook in de zoekbalk typen. 

Google fonts installeren in Microsoft Word is snel gedaan

Zoals je ziet is een nieuw font installeren in Microsoft Word snel en eenvoudig gedaan. Mocht je de Word-lettertypes te beperkt vinden en een echte font-fanaat zijn, dan breid je met Google Fonts jouw collectie fonts enorm uit. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000