'Apps op smart-tv's moeten langer beschikbaar blijven'

© CIDimport

'Apps op smart-tv's moeten langer beschikbaar blijven'

Geplaatst: 19 september 2018 - 06:06

Aangepast: 20 september 2022 - 07:54

Randolf Bouwma

De Consumentenbond wil dat fabrikanten van smart-tv's de beschikbaarheid van apps voor minimaal zes jaar garanderen. Dit nadat er het afgelopen half jaar honderden klachten binnenkwamen over apps die ineens niet meer werkten.

'Apps op smart-tv's moeten langer beschikbaar blijven'

Kijkers hebben de meeste moeite met het verdwijnen van de NPO-app op smart-tv's die ouder zijn dan 2014. Inmiddels werkt ook RTL XL niet meer op tv's van Philips, YouTube niet meer op televisies van LG en Sony, en op Samsung-tv's is Skype niet meer te gebruiken. Vorig jaar stopte tevens de ondersteuning van Spotify voor veel tv-merken. In totaal kwamen er 300 klachten binnen.

Compensatie

De Consumentenbond gaat nu 'aandringen op oplossingen' door in gesprek te gaan met tv-fabrikanten. Bijvoorbeeld in de vorm van compensatie, zoals een mediaspeler waarop de apps wel nog werken. Of ze daaraan meewerken is nog maar de vraag. Zelf zijn zij namelijk weer afhankelijk van de aanbieders van de apps zelf, die uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor ondersteuning en updates. 

Heb je zelf ook te maken met verdwijnende apps op je smart-tv? Je kunt hier nog steeds een klacht achterlaten.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000