1More True Wireless ANC In-Ear Headphones - 1Moortjes

© PXimport

1More True Wireless ANC In-Ear Headphones - 1Moortjes

Audio

Geplaatst: 14 september 2020 - 13:03

Aangepast: 25 november 2022 - 10:32

Joris Peterse

Het Chinese merk 1More is bij ons op de redactie al vaker aan bod gekomen. Hun koptelefoons en headsets vallen op, omdat ze meestal relatief betaalbaar zijn en een prima geluidskwaliteit bieden. Lukt dat 1More ook met de True Wireless ANC In-Ear Headphones, wat een mond vol is voor noise cancelling bluetooth oortjes?

De True Wireless ANC In-Ear Headphones van 1More zijn het best vergelijkbaar met de Sony WF-1000XM3 oortjes qua vorm en functionaliteit. De bluetooth headset is daardoor niet een van de vele AirPods Pro-klonen, maar heeft een eigenzinnig ovaalvormig ontwerp. Hoewel het ontwerp dik in orde is, zijn het wel flinke brokken die je in je oor moet steken. Er zit immers flink wat elektronica en een accu in de oortjes.

Hierdoor is het extra belangrijk dat de headset goed past, anders valt deze door het relatief hoge gewicht makkelijk uit de oren of werkt de geluidsisolatie niet naar behoren - de oortjes moeten immers het gehoorkanaal wel goed kunnen blijven afsluiten. 1More voorziet gelukkig in veel rubber opzetstukjes in de verpakking, waardoor ze voor vele oren passend blijven zitten. Toch heb ik er door het gewicht last van dat de oortjes niet altijd even stevig blijven zitten.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Het is dus even pielen en uitproberen totdat je de 1More-oortjes goed en wel op maat hebt. Verbinden doe je via de bluetooth-instellingen van je mobiele apparaat, of via de 1More-app voor Android en iOS. Via de app kun je niet de geluidsinstellingen tunen met een equalizer. Wel kun je zoeken naar updates, de batterijstatus bekijken en noise cancelling of pass through in- of uitschakelen.

Bediening is ook mogelijk via de headset zelf, door te tikken of dubbeltikken. In praktijk ging deze bediening tijdens het testen wat rommelig omdat het tikbare deel van de relatief grote headset vrij beperkt is. Ook liep ik tegen een andere knulligheid aan: zo merkte ik dat de 1More headset op een moment niet opgeladen was, omdat ze door de rubber opzetstukjes niet optimaal meer in het oplaaddoosje pasten en daardoor niet opgeladen werden.

De headset beschikt over twee niveaus van ruisonderdrukking.

-

Optimaal geluid

De geluidskwaliteit van de oortjes is (voor bluetooth-begrippen) indrukwekkend goed! Het geluid klinkt vol en de fijne details zijn prima hoorbaar. Hierdoor komt ook stevigere muziek goed tot zijn recht. De geluidsbeleving was voor mij beter dan de Sony-oordopjes waar deze 1More oortjes mee concurreren.

De headset beschikt tevens over twee niveaus van ruisonderdrukking, met de bedoeling dat je je deels kunt afsluiten van omgevingsgeluid of juist helemaal. In praktijk ligt dat net even anders. Zelfs op het tweede niveau van geluidsonderdrukking zul je nog wat omgevingsgeluiden meekrijgen, dus jezelf compleet afsluiten om te kunnen focussen op bijvoorbeeld werk of studie... Daarvoor ben je toch weer beter af bij Sony. Naast omgevingsgeluid merkte ik bij het tweede ruisonderdrukkingsniveau ook wat gepiep en gekraak op uit met name het linkeroortje. Het lijkt er ook op alsof de noise cancelling niet helemaal optimaal is afgesteld. Bij het eerste niveau geluidsonderdrukking is dit niet hoorbaar. Hopelijk weet 1More dit met een update glad te strijken.

Ook is er een pass through-modus, een beetje het tegenovergestelde van noise cancelling. Met deze modus aan, hoor je omgevingsgeluid juist wat meer. Handig bijvoorbeeld als je even wat moet luisteren op kantoor, maar wel aanspreekbaar wilt blijven voor collega’s of als je muziek wilt luisteren in het verkeer.

© PXimport

Batterijduur

De 1More oortjes plaats je net als AirPods en andere bluetooth headsets na gebruik in een handig oplaaddoosje. Dit doosje is redelijk compact en steek je daarom makkelijk in je jaszak. Pluspunt is dat je dit doosje snel draadloos kunt opladen via de usb-c-poort of draadloos laadt. Het doosje heeft een accucapaciteit van 410 mAh, waarmee je de headset (55 mAh per oortje) bijna vier keer volledig oplaadt.

De accuduur van een opgeladen oortje is natuurlijk afhankelijk van de geluidsonderdrukking. Wanneer je deze uit hebt staan, gaan ze zo’n vijf uur mee. Wanneer deze aan staat, gaat de accu zo’n 3,5 tot vier uur mee. Dat is redelijk.

© PXimport

Conclusie

De 1More True Wireless ANC In-Ear Headphones zijn voor een Bluetooth-headset redelijk pittig geprijsd. Voor dat geld krijg je oortjes die een goede geluidsbeleving opleveren. De ruisonderdrukking is echter minder indrukwekkend, op dat gebied ben je beter af met de Sony WF-1000XM3. Vooral het kraken en piepen wanneer je de noise cancelling opvoert, is vervelend en haalt het nut van de functie onderuit. De bijbehorende app en touchbediening zijn ook wat matig.

6,5

ONS OORDEEL

1More True Wireless ANC In-Ear Headphones

Pluspunten

Veel opzetstukjes

Geluidskwaliteit

Minpunten

Relatief zwaar

Touchbediening onhandig

Ruisonderdrukking stoort

Conclusie

**Prijs** € 179,- **Kleur** zwart/rood **Verbinding** Bluetooth 5.0 **Accu** 55 mAh (oortje), 410 mAh (oplaaddoosje) **Gewicht** 7,9 gram (oortje), 63 gram (oplaaddoosje) **Features** ANC, microfoon, aanraakbediening, draadloos opladen **Aansluiting** Usb-c **Website** [https://global.1more.com](https://global.1more.com/product/true-wireless-anc-in-ear-headphones/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000