Wat is een goede babyfoon?

© PXimport

Wat is een goede babyfoon?

Uitzetlijst

Geplaatst: 29 september 2019 - 16:28

Aangepast: 15 september 2022 - 11:26

Remmelt Mastebroek

Ben je op zoek naar een goede babyfoon? Op Kieskeurig.nl kun je verschillende soorten babyfoons vergelijken. Toch kan een babyfoon kopen nog best lastig zijn, want: waar moet je precies op letten? Er zijn zoveel soorten, modellen en opties dat we best snappen dat je kunt schrikken van het grote aanbod. Om je op weg te helpen, geven we je graag wat tips. We bespreken hier bijvoorbeeld diverse eigenschappen van babyfoons, zoals het geluid, het bereik en de stroomvoorziening. Lees snel verder, want dan weet je precies waar je op moet letten bij het kopen van je nieuwe babyfoon!

Wat is de beste babyfoon? Dat is een vraag waar eigenlijk geen eenduidig antwoord op te geven is. Wat voor jou de beste baby-monitor (zoals sommige mensen een babyfoon ook wel noemen) is, is namelijk afhankelijk van de eisen die je eraan stelt en van wat je budget is. Toch zijn er een aantal eigenschappen die in ieder geval altijd belangrijk zijn, zoals geluid, bereik en stroomvoorziening.

Geluid

Bereik

Stroomvoorziening

© PXimport

Hoe werkt een babyfoon?

Een babyfoon (ook wel babytelefoon) bestaat (meestal) uit twee apparaten die met elkaar verbonden zijn. Het babystation is de zender: deze zet je in de babykamer neer. Het babystation is uitgerust met een microfoon. Het ouderstation is de ontvanger; dit deel houd je bij je. Wanneer je baby geluid maakt, hoor je dit via de luidspreker van het ouderstation. Een babyfoon met beeld werkt op dezelfde manier, alleen is het babystation dan ook nog uitgerust met een camera en beschikt het ouderstation over een beeldscherm.

De voordelen van een babyfoon

Een babyfoon gebruik je natuurlijk om je baby in de gaten te kunnen houden wanneer hij of zij in een ander vertrek ligt te slapen, of bijvoorbeeld aan het spelen is. Dankzij een babymonitor weet je altijd hoe het met je baby gaat, zonder dat je fysiek constant in de buurt hoeft te zijn. Je kunt dus gewoon je dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Je babyfoon laat je immers weten of je baby nog lekker ligt te slapen of wakker is geworden. Mocht je extra zekerheid willen, dan kun je kiezen voor een babyfoon die niet alleen met geluid werkt, maar ook beeld laat zien.

Wat kost een babyfoon (met camera of zonder camera)?

Er zijn al babyfoons vanaf 25 euro. De prijs kan echter ook zomaar oplopen tot wel 300 euro. Over het algemeen zijn beeldbabyfoons vaak duurder dan babyfoons zonder camera. Of een babyfoon met camera goedkoop is, hangt af van het merk en de functionaliteiten. Een gemiddelde babyfoon met camera kost ongeveer 150 euro. Een goedkopere optie is het gebruik van een app op je tablet of smartphone. Je kunt het beeld van de babyfoon met camera dan via een app bekijken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000