© PXimport

De beste commando's voor Alexa

Geplaatst: 9 november 2021 - 08:52

Aangepast: 14 december 2022 - 12:46

Justin Doornekamp

Alexa is het slimme spraakbesturingssysteem van Amazon, dat het leven in huis een stuk aangenamer en makkelijker kan maken. Om het maximale uit je slimme huis te halen, moet je wel weten wat je Alexa allemaal kunt vragen. Daarom bespreken we de handigste commando’s voor de spraakdienst van Amazon.

Hoewel Amazon inmiddels een Nederlandse website heeft, ondersteunt Alexa nog niet de Nederlandse taal. Dit betekent dus dat je in het Engels moet praten. Deze commando’s kun je dan gebruiken. 

Bellen of sms’en

Bij het instellen van je Amazon Echo-speaker, kun je de contacten uit je smartphone invoeren. Dit maakt het mogelijk om via Alexa direct naar vrienden of familie te bellen door middel van het commando Alexa, call [naam]. Wil je op deze manier iemand een tekstbericht sturen, dan moet de ander ook de Alexa-app hebben. Pas dan kun je met Alexa, text [naam] een tekstbericht inspreken en versturen. Het inspreken van dit bericht moet je helaas dus in het Engels doen. 

Muziek afspelen

Wil je muziek afspelen dan kun je Alexa gewoon vragen om een bepaald nummer of album af te spelen met Alexa, play [naam afspeellijst, nummer, artiest of album] on Spotify. Amazon Echo ondersteunt onder meer Spotify en Apple Music, mits je je account wel hebt gekoppeld aan de Alexa-app. 

Spotify heeft een apart hoekje met nieuwe releases, zodat je eenvoudig op de hoogte blijft van nieuwe releases.

© PXimport

Slimme apparaten bedienen

Heb je de nodige slimme apparaten in huis, bijvoorbeeld een robotstofzuiger of slimme verlichting dan kun je die gemakkelijk bedienen met Alexa. Koppel het slimme apparaat aan je Amazon Echo-speaker en zeg bijvoorbeeld Alexa, turn lights on in the living room of Alexa, dim the Philips Hue lights to 75 percent. Heb je een slimme thermostaat dan kun je denken aan commando’s als Alexa, raise the temperature with 5 degree. Wil je Alexa zelf laten zoeken naar slimme apparaten in huis dan kun je de commando Alexa, discover my smart devices gebruiken.

Wekker zetten

Het overkomt iedereen weleens: je ligt lekker warm in bed, maar je bent vergeten om de wekker voor morgen te zetten. Gelukkig hoef je er niet uit om je telefoon te pakken. Met de commando Alexa set an alarm for 7 a.m. tomorrow schakel je je wekker in met je stem. 

Boodschappenlijstje maken

Een boodschappenlijstje moet je gedurende de week waarschijnlijk meerdere keren aanvullen. En iedere keer moet je dan je telefoon erbij pakken. Schiet jou ineens iets te binnen, dan wil je dit direct op je lijstje zetten, ook als je telefoon niet in de buurt ligt. Alexa voorkomt dat je alsnog vergeet een boodschap op de lijst te zetten. Met de commando Alexa, create a list kun je een boodschappenlijst aanmaken. Vervolgens kun je bijvoorbeeld met de commando Alexa, add eggs to my [naam] list eieren toevoegen aan je boodschappenlijst. Wil je een takenlijstje aanmaken, dan kun je zeggen Alexa, create a to-do list called [naam]. Zorg wel dat je een korte pauze laat tussen de items die je toevoegt aan de lijst, anders denkt Alexa dat het om één taak of boodschap gaat. 

Maak een boodschappen- of takenlijst met Alexa.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000