Sennheiser Momentum Wireless 2.0 - Hoge prijs voor hoge kwaliteit

© PXimport

Sennheiser Momentum Wireless 2.0 - Hoge prijs voor hoge kwaliteit

Geplaatst: 4 december 2015 - 09:22

Aangepast: 23 april 2024 - 09:00

Jelle Peterse

Sennheiser's opvolgers in de veel te dure maar geprezen Momuntum-serie zijn een verbetering op elk gebied. De draadloze Momentum Wireless 2.0 is de duurste in de serie, maar is tevens een enorm goede hoofdtelefoon. De vraag is of de prijs hierdoor wordt verantwoord.

Sennheiser heeft de afgelopen maanden de oude Momentumserie in de uitverkoop gedaan om plaats te maken voor de nieuwe Momentum 2.0-serie. Het zal geen verrassing zijn: de nieuwe serie is niet goedkoop. Ons reviewmodel wordt verkocht voor 450 euro, wat zo'n 100 euro meer is dan het zou moeten zijn. Maar buiten dat, is de nieuwe Sennheiser Momentum Wireless een hele goede draadloze hoofdtelefoon. Lees ook: Is Teufel opgewassen tegen Beats en Sennheiser?

Bijna alleen maar pluspunten

Wat is er zo goed aan? Ten eerste is de hoofdtelefoon mooi ontworpen en gemaakt van - wat voelt als - luxe materialen. Ook is hij in te klappen zodat hij heel makkelijk mee te nemen is, zeker in de bijgeleverde hoes. Ook zijn de over-ear oorschelpen groter en zachter dan bij de vorige versie, waardoor hij makkelijk over je hele oor past en geen irritaties veroorzaakt.

© PXimport

De Momentum Wireless 2.0 is gemaakt van luxe materialen.

Ook heeft de Momentum Wireless 2.0 active noise cancellation, wat er op de redactie voor zorgde dat ik vaak mensen schijn te hebben genegeerd. Hier slaagt Sennheiser dus met vlag en wimpel. Je kunt de hoofdtelefoon uiteraard ook met een kabeltje aan je standaard 3,5mm-headphonejack aansluiten, waardoor het volume nog harder kan en de audio net wat beter klinkt. De fysieke knoppen op de hoofdtelefoon voor het regelen van het volume en het aan- en uitzetten bevinden zich op de rechter oorschelp en zijn makkelijk op gevoel te vinden.

De draadloze Bluetooth 4.0 verbinding is steady as a rock. Met m'n MacBook werkte de verbinding meestal tot een meter of tien en ik heb er nooit problemen mee gehad.

© PXimport

De Momentum Wireless 2.0 is ook met een kabel aan te sluiten.

Ondanks dat de noise cancellation altijd aan staat - er is geen mogelijkheid dit uit te zetten - is de accuduur erg goed. Met een volle batterij zou de hoofdtelefoon zo'n 22 uur mee moeten gaan. Ik gebruik de hoofdtelefoon nu al een week op de redactie zonder hem op te hebben geladen. Dit houdt in: een uur of vier per dag. De batterijduur is dus dik in orde, wat verwacht mag worden voor een product in deze prijsklasse.

De ingebouwde microfoons - zodat je de hoofdtelefoon ook kunt gebruiken om te bellen - werken tevens goed. Fijn is dat je je eigen stem kunt horen, zodat je niet ongemerkt te hard praat.

Ten opzichte van de concurrentie

Ik gebruikte tot nu toe een Beats Studio Wireless hoofdtelefoon (zo'n 350 euro) en de Sennheiser Momentum Wireless 2.0 is een directe concurrent. Ik vind de Sennheiser in veel gevallen zelfs iets beter presteren; zeker het comfort en de active noise cancellation zijn hier beter dan bij Beats. Echter kan de Beats wel meer volume produceren en heeft meer indrukwekkende bass. Daar tegenover leken de lage-, midden- en hoge tonen van de Sennheiser beter in balans.

© PXimport

De Momentum Wireless 2.0 balanceert hoge-, midden- en lage tonen erg goed.

Alles bij elkaar presteert de Sennheiser nét wat beter dan de concurrent van Beats, zoals het prijsverschil suggereert. Dit neemt helaas niet weg dat beide hoofdtelefoons overpriced zijn.

Conclusie

De Sennheiser Momentum Wireless 2.0 is een goed ontworpen draadloze hoofdtelefoon, die zowel draadloos als bekabeld indrukwekkend presteert. Het enige échte minpunt is de prijs. Als je vind dat de Beats Studio Wireless zo'n 100 euro te duur is, dan is deze Sennheiser dat zeker ook. Maar het is een fantastische keuze als je er het geld voor over hebt.

8,0

Pluspunten

Design

Batterij

Draadloos

Geluidskwaliteit

Active noise-cancellation

Minpunten

Prijs

Conclusie

Sennheiser Momentum Wireless 2.0 -------------------------------- **Draadloos:** Bluetooth 4.0 **Stekkerbus:** 3.5 mm, angled **Ondersteunde profielen:** A2DP, AVRCP, HSP, HFP **Impedantie:** 28 Ω (passief), 480 Ω (actief) **Frequentiereactie hoofdtelefoon:** 16 - 22000 Hz **Totale harmonische vervorming:** <0.5% **Contactdruk:** Ongeveer 3.6 N **Frequentiereactie microfoon:** Wideband 100 - 8.000Hz **Frequentiereactie microfoon:** Narrowband 300 - 3.400Hz **Oppikpatroon:** Dual omni-directional microphone **Gevoeligheid:** -44dB V/Pa (1kHz) **Prijs:** €449 **Website:** [sennheiser.com](http://nl-nl.sennheiser.com/momentum-wireless)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten