Aan de slag met Philips Hue: scènes maken en aanpassen 💡

Aan de slag met Philips Hue: scènes maken en aanpassen 💡

Geplaatst: 11 december 2022 - 08:55

Wesley Akkerman

Philips Hue is een systeem van slimme lampen die automatisch worden in- en uitgeschakeld wanneer dat nodig is. Maar wist je dat je ze ook kunt inzetten om de sfeer in huis te bepalen? Je kunt dat helemaal zelf inregelen, maar als je dat lastig vindt, kun je terecht bij het onderdeel scènes. Dan hoef je niet per lamp alles zelf in te stellen. In dit artikel lees je hoe je te werk gaat binnen de Hue-app.

Als je twee of meer slimme lampen van Philips Hue in huis hebt hangen, dan kun je al een zogenaamde scène samenstellen voor extra sfeer in huis. Scènes kun je zien als een verzameling kleuren voor de verschillende lampen in huis. De kleuren passen goed bij elkaar en vormen samen een geheel. Je kunt die kleuren baseren op foto’s of thema’s en zodoende een persoonlijke sfeer in huis creëren. Dat is leuk voor feestjes of rustige avondjes bankhangen.

Aan de slag met Philips Hue: scènes maken en aanpassen 💡-24696923

De eerste stappen tot het aanmaken van een scène.

Aan de slag met Philips Hue: scènes maken en aanpassen 💡-24696922

In dit voorbeeld maken we gebruik van een bestaande foto, om daar vervolgens de kleuren op af te stemmen.

Scènes maken met Philips Hue

Om een scène te kunnen maken met Philips Hue, dien je het systeem reeds geïnstalleerd te hebben. Om dit artikel niet te stroperig te maken, gaan we ervan uit dat je dat dus al gedaan hebt. Daarom komen we meteen tot de kern van de boodschap: hoe maak je zo’n scène binnen de app? Een scène uitkiezen voor een kamer is heel simpel. Na het openen van de app ga je naar de Home-tab, selecteer je een kamer en kies je een optie. Maar wat als je zelf de sfeer in huis wilt bepalen?

  • Open de Philips Hue-app op je smartphone. Het maakt niet uit of je de Android- of de iOS-versie van de app gebruikt (in onze screenshots zie je de Android-versie).

  • Tap indien nodig op de Home-tab. Wanneer je de app opent, wordt deze tab standaard geopend.

  • Selecteer een geïnstalleerde kamer, bijvoorbeeld de woonkamer, eetkamer of slaapkamer.

  • Bovenin zie je nu een knopje met een plusteken. Tik daarop om toegang tot de scène-opties te krijgen.

  • Je ziet nu twee mogelijkheden staan: Aangepaste scène maken of Foto gebruiken. Als je de eerste optie selecteert, maak je een scène op basis van kleuren en helderheid. Je kiest dan per lamp uit wat je precies wilt. Kies je voor de tweede optie, baseert de app de sfeer op basis van een uitgekozen foto.

  • In beide gevallen moet je de bewerking bevestigen door een scènenaam op te geven en op de knop Klaar te tikken. Vervolgens staat de scène tussen de andere opties binnen de app.

Mocht je overigens gewoon een scène uit willen kiezen die Philips Hue voor je heeft gemaakt, dan kan dat op een eenvoudige manier. Je gaat dan binnen de app wederom naar het onderdeel scènes en schuift de horizontale balk met opties helemaal naar links. Daar zie je een knop genaamd Hue scènegalerij. Selecteer de optie die je interessant vindt en geef aan dat je hem aan je overzicht wilt toevoegen. Vervolgens vind je die optie tussen de andere mogelijkheden.

Aan de slag met Philips Hue?

Hier vind je alles wat je nodig hebt!

Aan de slag met Philips Hue: scènes maken en aanpassen 💡-24696921

Zo kies je een standaard scène van Philips Hue.

Philips Hue-scènes aanpassen

Mocht je de beschikbare scènes willen aanpassen, dan kan dat ook. Dat is gelukkig heel eenvoudig. Ga naar het overzicht van de scènes en selecteer de versie die je graag anders ziet. Naast de knop staan nu twee opties: een potlood en drie puntjes. Om de scène aan te passen, druk je op het potlood. Je ziet nu verschillende functies staan, zoals helderheid en kleuren per lamp. Selecteer simpelweg wat je wilt aanpassen en tik zodra je klaar bent rechts bovenin op de knop Bewaar.

Mocht je de scène beu zijn en wil je hem liever uit je overzicht verwijderen, druk dan op de drie puntjes in beeld. Onderaan het scherm verschijnt er een menu waar de optie Verwijder scène staat. Als je daarop tikt, verwijder je de optie. Ook kun je hier zelfgemaakte scènes delen met mensen die eveneens over het slimme lichtsysteem beschikken. Mocht je overigens een bepaalde scène niet kunnen vinden, veeg dan onder het kopje Mijn scènes naar links.

philips hue sfeerverlichting

Sommige lampen van Philips Hue kunnen na het instellen verschillende kleuren laten zien.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000