💡 Scènes maken met Philips Hue: altijd de juiste sfeer in huis!

💡 Scènes maken met Philips Hue: altijd de juiste sfeer in huis!

Geplaatst: 19 december 2023 - 08:55

Wesley Akkerman

Philips Hue biedt een reeks intelligente verlichtingsoplossingen die zich automatisch aan- en uitschakelen. Maar wist je dat deze lampen ook ideaal zijn om de sfeer in je huis aan te passen? Je hebt de vrijheid om dat zelf te configureren, maar voor wie dit een uitdaging vindt, zijn er scènes. Hiermee kun je instellingen voor meerdere lampen tegelijk regelen zonder ze individueel aan te passen. In dit artikel ontdek je stap voor stap hoe je dat aanpakt met de Hue-app.

Beschik je over twee of meer Philips Hue slimme lampen, dan heb je de mogelijkheid om een zogenaamde 'scène' te creëren, waarmee je extra sfeer in je woning brengt. Zo'n scène kun je zien als een harmonieuze kleurencombinatie voor je verlichting. Deze kleuren, die perfect bij elkaar passen, vormen samen een esthetisch geheel. Je kunt deze kleurenselectie baseren op foto's of specifieke thema's, waardoor je een unieke, persoonlijke ambiance in je huis realiseert. Ideaal voor gezellige feestjes of ontspannen avonden op de bank.

💡 Scènes maken met Philips Hue: altijd de juiste sfeer in huis!-24696923

De eerste stappen tot het aanmaken van een scène.

💡 Scènes maken met Philips Hue: altijd de juiste sfeer in huis!-24696922

In dit voorbeeld maken we gebruik van een bestaande foto, om daar vervolgens de kleuren op af te stemmen.

Scènes maken met Philips Hue

Om een scène te creëren met Philips Hue, is het noodzakelijk dat je het systeem al hebt opgezet. We gaan er in dit artikel vanuit dat dit reeds gedaan is. Laten we daarom direct ingaan op het hoofdonderwerp: het maken van een scène in de app. Het kiezen van een scène voor een kamer is eenvoudig: open de app, navigeer naar de Home-tab, kies een kamer en selecteer een optie. Maar hoe zit het met het zelf bepalen van de sfeer?

Volg deze stappen in de Philips Hue-app, beschikbaar voor zowel Android als iOS (de afbeeldingen tonen de Android-versie):

1. Open de app en ga naar de Home-tab, die standaard als eerste wordt geopend.

2. Kies een kamer, zoals de woonkamer, eetkamer of slaapkamer.

3. Bovenaan zie je een knop met een plusteken. Tik hierop om de scène-opties te openen.

4. Er verschijnen twee keuzes: Aangepaste scène maken of Foto gebruiken. Bij de eerste optie stel je een scène samen op basis van kleuren en helderheid, waarbij je per lamp aanpassingen doet. De tweede optie creëert een scène gebaseerd op een geselecteerde foto.

5. Na het bewerken bevestig je de scène door een naam op te geven en op Klaar te tikken. De scène verschijnt dan tussen de andere opties in de app.

Wil je liever een voorgeprogrammeerde scène van Philips Hue gebruiken? Ga dan binnen de app naar scènes en scroll in de horizontale balk helemaal naar links. Daar vind je de Hue scènegalerij. Selecteer de gewenste optie, voeg deze toe aan je overzicht en je zult hem tussen de andere mogelijkheden vinden.

Aan de slag met Philips Hue?

Hier vind je alles wat je nodig hebt!

💡 Scènes maken met Philips Hue: altijd de juiste sfeer in huis!-24696921

Zo kies je een standaard scène van Philips Hue.

Philips Hue-scènes aanpassen

Mocht je de beschikbare scènes willen aanpassen, dan kan dat ook. Dat is gelukkig heel eenvoudig. Ga naar het overzicht van de scènes en selecteer de versie die je graag anders ziet. Naast de knop staan nu twee opties: een potlood en drie puntjes. Om de scène aan te passen, druk je op het potlood. Je ziet nu verschillende functies staan, zoals helderheid en kleuren per lamp. Selecteer simpelweg wat je wilt aanpassen en tik zodra je klaar bent rechts bovenin op de knop Bewaar.

Mocht je de scène beu zijn en wil je hem liever uit je overzicht verwijderen, druk dan op de drie puntjes in beeld. Onderaan het scherm verschijnt er een menu waar de optie Verwijder scène staat. Als je daarop tikt, verwijder je de optie. Ook kun je hier zelfgemaakte scènes delen met mensen die eveneens over het slimme lichtsysteem beschikken. Mocht je overigens een bepaalde scène niet kunnen vinden, veeg dan onder het kopje Mijn scènes naar links.

Philips Hue sfeerverlichting

Sommige lampen van Philips Hue kunnen na het instellen verschillende kleuren laten zien.

0

Powered by

logo
Watch on YouTube
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten