Slide maakt gordijnen bedienbaar via app

De Nederlandse startup Innovation in Motion is een Kickstarter-project gestart voor Slide, een apparaatje voor aan de gordijnrails waardoor gordijnen te openen en te sluiten zijn via een app.

Slimme gordijnen, dus. Maar je hoeft er geen nieuwe gordijnen of rails voor aan te schaffen. De slide past op iedere bestaande rails, aldus de makers. Het idee is alvast aangeslagen, want het Kickstardoel is nu al ruimschoots overschreden. Het project heeft nog 30 dagen te gaan, maat zit nu al over de 60.000 euro. Innovation in Motion zocht in eerste instantie 40.000 euro.

Met Slide kun je bijvoorbeeld je gordijnen openen via je smartphone als je zelf nog in bed ligt, of je kunt ze 's avonds via de app laten sluiten wanneer je die nacht niet (of laat) thuiskomt. Gordijnen kunnen ook automatisch openen en sluiten zodra de applicatie opmerkt dat je je huis hebt verlaten.

IFTTT

Slide maakt verbinding met je smartphone via een versleuteld wifi-protocol. Ook is er ondersteuning voor IFTTT. Zo kan het apparaat samenwerken met de Fitbit, die een slaaptracker bezit. Zodra de wearable opmerkt dat je wakker wordt, doet Slide de gordijnen open. De Slide wordt verkocht vanaf 69 euro en levering vindt vanaf juni plaats.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000