Intel stopt verkoop ontwikkelbordjes Galileo, Joule en Edison

Intel haalt de bezem door zijn aanbod van internet-of-things-apparatuur door de verkoop van de ontwikkelbordjes Galileo, Joule en Edison stop te zetten. Een reden daarvoor is niet gegeven.

Intel introduceerde binnen dit segment de Galileo als eerste, in 2013. Daarmee werd de concurrentie gezocht met Raspberry Pi. Een van de opvallendste kenmerken van de microcomputer is dat deze draaide op een SoC van Intel zelf. Het bedrijf wilde zo ook actief zijn op het gebied van het internet-of-things, met name omdat men het eerder op smartphonegebied al moest afleggen tegen ARM.

Upgrade

Vorig jaar lanceerde het model Joule als verbeterde versie, krachtig genoeg om onder andere overweg te kunnen met 4K-video. De duurste variant bood 4 GB RAM in combinatie met 16 GB eMMC-opslag aan. Het ontwikkelbordje werd in augustus geïntroduceerd. De Edison tot slot is een COM die door zijn bijzonder kleine vorm bijvoorbeeld geschikt is voor het aandrijven van wearables.

Wie een van de drie producten nog in huis wil halen, heeft nog tot 16 september de tijd. Leveringen vinden vervolgens nog plaats in december, maar daarna is het over en uit.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000