Eufy Video Deurbel Slim: gebruiksvriendelijke slimme deurbel

© PXimport

Eufy Video Deurbel Slim: gebruiksvriendelijke slimme deurbel

Alarmsystemen

Geplaatst: 7 augustus 2021 - 05:22

Aangepast: 11 januari 2023 - 10:46

Rens Blom

De Eufy Video Deurbel Slim is - je raadt het al - een videodeurbel die werkt met een app. In de app zie je wie er voor je deur staat. Je kunt de deurbel ook gebruiken als beveiligingscamera. In deze Eufy Video Deurbel Slim review lees je hoe goed de bel in de praktijk is.

Veel domoticamerken verkopen inmiddels videodeurbellen die via een wifiverbinding met een app werken. In de bijbehorende app pas je de instellingen van de bel aan en krijg je een melding als er iemand aanbelt. Eufy, een merk van Anker, biedt ook verschillende videodeurbellen aan. De Video Deurbel Slim is het nieuwste model. Ik heb 'm drie weken getest en in deze review lees je mijn ervaringen.

Installatie is zo gepiept

Het installeren van de Eufy-deurbel is een fluitje van een cent. Je start met de gong, die je in het stopcontact steekt. Doe dit in de buurt van waar je de bel gaat ophangen voor een goed bereik. Hoewel smaken verschillen, vind ik de gong met zijn glimmende plastic ontwerp en schuine antennes goedkoop overkomen. Installeer de Eufy-app op je smartphone en volg de stappen. Als de gong met je wifi verbonden is, pak je de deurbel erbij en koppel je die in de app. 

Schroef vervolgens de schroeven in je kozijn of muur (en gebruik in dat geval ook de pluggen) en bepaal of je de wig wil gebruiken om de bel schuiner te plaatsen. Dat is handig als je een schuin pad hebt. Plaats eventueel de wig en daarna de bel en je bent klaar. 

In de app kun je nog aangeven of je de deurbel alleen als deurbel wil gebruiken of ook als beveiligingscamera. In dat geval vink je aan dat je ook meldingen wil ontvangen als er iemand door het beeld van de bel loopt, ook al belt diegene niet aan. Ik heb deze functie na een paar dagen uitgeschakeld omdat ik er de meerwaarde niet van in zie, de hogere meldingsfrequentie mij afleidt én de accu van de deurbel sneller leegloopt. 

De app heeft genoeg opties om aan te geven hoe je de bel als beveiligingscamera wil gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld instellen welke gebieden de camera moet negeren en de bel alleen 's nachts meldingen laten sturen als er iemand door het beeld loopt. Slordig is dat de app niet helemaal vertaald is. Zoals je op onderstaande afbeelding ziet, toont hij sommige functies in het Engels. 

© PXimport

© PXimport

Goede beeld- en audiokwaliteit..

In de videodeurbel is een camera met full-hd-opnamefunctie geplaatst. De beeldkwaliteit overdag is daarom goed: videofragmenten zien er scherp en realistisch uit. Het voornaamste aandachtspunt is dat een wisselende wolkenlucht een minder goed contrast heeft, waardoor wolken erg wit over kunnen komen. Heel storend vind ik dat niet. In het donker zijn de videofragmenten minder duidelijk, maar zeker goed genoeg om te zien wat er gebeurt. Tip: met een buitenlampje in beeld 'ziet' de camera veel meer en ogen video's beter.

Dankzij de ingebouwde microfoon en luidspreker kan de videodeurbel geluid opnemen en afspelen. In de app hoor je daarom wat de persoon voor de deur zegt. Ook kun je jouw stem - via de app - uit de bel laten klinken. Zo kun je met bezoekers praten of een inbreker laten schrikken. 

Prettig is dat de bel 4GB opslaggeheugen ingebouwd heeft waar hij videofragmenten op bewaart. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de bel zijn opnames niet kwijt kan. Later meer over het opslaan en terugkijken van de beelden. 

© CIDimport

..met een vertraging

Hoewel de beeld- en audiokwaliteit van de deurbel dus een goede indruk achterlaat, ben ik niet helemaal enthousiast. De Video Deurbel Slim heeft vaak namelijk opvallend lang nodig om als er iemand aanbelt het livebeeld te tonen. Regelmatig duurt dit dertig seconden. De pakketbezorger is dan alweer weg, zo heb ik meermaals gemerkt. Erg vervelend. 

Ik kom er niet uit waarom de bel zo lang nodig heeft om livebeeld te laden. Mijn huis heeft een goed wifisignaal en de Eufy-gong geeft via de app ook aan dat het signaal ruim voldoende is. Op internet lees ik meer (consumenten)reviews waarin de lange laadtijd als minpunt genoemd wordt. 

© CIDimport

© CIDimport

Accuduur en opladen

De Eufy-bel werkt op een oplaadbare accu. Laad de accu op voordat je de bel monteert en je kunt volgens Eufy zo'n 120 dagen vooruit. Daarna haal je de bel - via het pennetje binnen een minuut - los en leg je hem binnen aan de oplader. Ik heb de bel drie weken getest en zou als ik het resterende accupercentage doorreken, op een accuduur van 110 dagen uitkomen. Dat zou betekenen dat ik de bel drie keer per jaar een paar uur moet opladen, wat ik prima vind. 

Jammer is wel dat het opladen via de ouderwetse micro-usb-poort gaat en niet via usb-c. Een usb-c-oplader gebruik je onder andere voor de meeste smartphones, laptops en gadgets. Eufy's bel vormt hier dus een uitzondering op. 

© CIDimport

Cloudabonnement en meer

Als gezegd heeft de deurbel ingebouwd opslaggeheugen om je videofragmenten op te slaan. Dit heeft als voordeel dat de beelden lokaal bewaard worden - wat de kans op een datalek verkleint - en je niet hoeft te betalen voor cloudopslag. Sommige concurrerende bellen, waaronder die van Ring, kunnen beelden alleen tegen betaling in de cloud opslaan. Bij Eufy is de cloudopslag optioneel maar wel relatief duur. 

Handige extra's van de Eufy Video Deurbel Slim zijn de mogelijkheid om de bel te koppelen aan Eufy-beveiligingscamera's, het tonen van livebeeld op je tv via een Chromecast en een Amazon Echo (Dot) als extra gong laten functioneren. 

Conclusie: Eufy Video Deurbel Slim kopen?

De Eufy Video Deurbel Slim is een scherp geprijsde draadloze videodeurbel die makkelijk te installeren is, veel functies heeft en goede beeld- en audiokwaliteit biedt. Prettig is dat je beelden lokaal kunt opslaan en niet vastzit aan een betaald cloudabonnement. Aandachtspunten zijn de in mijn ogen lelijke gong, het opladen via micro-usb en dat de bel regelmatig tientallen seconden nodig heeft om het livebeeld te laden. Niet alle bezoekers hebben (terecht) zoveel geduld. Onder de streep is de Eufy Video Deurbel Slim een aanrader, mits je met de aandachtspunten kunt leven. 

8,0

ONS OORDEEL

Eufy Video Deurbel Slim

Pluspunten

Werkt (lang) op een accu

Makkelijk te installeren

Te koppelen aan domotica

Werkt zonder abonnement

Minpunten

Goedkoop ogende gong

Opladen via micro-usb

Beelden ophalen in de app duurt lang

Conclusie

**Prijs** € 109,- **Draadloos** 802.11b/g/n/ac (2,4 en 5 GHz) **Video** 1080p (1600 x 1200 pixels) **Accu** Tot 120 dagen, opladen via micro-usb **Functies** Tweewegaudio, beveiligingscamera-modus **Opslagmogelijkheden** Lokaal (4GB), optioneel cloudabonnement **Website** [www.eufylife.com](https://us.eufylife.com/products/e8222113?)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000