Consumenten testen: de Gazelle Makki Travel-bakfiets

Consumenten testen: de Gazelle Makki Travel-bakfiets

Geplaatst: 31 mei 2024 - 08:04

Aangepast: 6 juni 2024 - 08:20

Partnerredactie

De Gazelle Makki Travel is een elektrische bakfiets die speciaal is ontworpen voor gezinnen die op zoek zijn naar een betrouwbare en comfortabele manier om kinderen en boodschappen te vervoeren. Deze bakfiets is getest in de Kieskeurig.nl Bakfiets Duurtest door drie testers: Steffie, Quirijn en Jeanine. Hun ervaringen geven een goed beeld van het comfort, de prestaties, het design en de afwerking van deze e-bakfiets.

In samenwerking met Gazelle

Als onderdeel van de Kieskeurig.nl E-bakfiets Duurtest is de Gazelle Makki Travel uitgebreid getest door drie verschillende testrijders, die de elektrische bakfiets allemaal een paar weken in gebruik hebben gehad. Wil je meer weten over de testprocedure en hoe de testers met de elektrische bakfietsen zijn gematcht? Of wil je weten welke elektrische bakfietsen uiteindelijk met een winnend predicaat uit de test zijn gekomen? Laat je e-mailadres hieronder achter en ontvang direct de resultaten!

Meld je aan voor de E-bakfiets Duurtest-resultaten

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl E-bakfiets Duurtest resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

Gebruiksvriendelijkheid

De testers zijn over het algemeen tevreden met de bediening en het display van de Gazelle Makki Travel. Steffie vindt het display 'makkelijk en duidelijk te bedienen' en geeft aan dat het praktisch is om de navigatie te zien. Quirijn vindt het display 'erg mooi en lekker duidelijk', al is het omslachtig dat zowel de Bosch Flow als de Gazelle Connect-app nodig zijn voor de navigatie. Jeanine heeft gemengde gevoelens over het display. Het scherm werkt bij haar niet altijd even goed bij regenachtig weer, maar ze vindt de knoppen wel snel reageren.

De toegankelijkheid van de accu wordt als voldoende beoordeeld. Jeanine merkt op dat de accu direct van het frame valt als je het sleuteltje omdraait, wat even wennen was. Quirijn vindt het opladen 'niet verbazend snel, maar snel genoeg'.

Verder waarderen de testers de extra functies van de Gazelle Makki Travel. Steffie vindt de koppeling met de mobiele telefoon en de gps-tracker ideaal. Quirijn prijst de handige standaard en de loopondersteuning. Jeanine vindt het pedaal in het midden handig om de fiets op de standaard te zetten.

Fietscomfort 

Het zitcomfort van de Gazelle Makki Travel wordt als uitstekend beoordeeld. Steffie beschrijft het comfort als 'FAN-TAS-TISCH!' en prijst de vering en de soepele schakeling. Quirijn vindt de fiets 'opvallend comfortabel' dankzij de geveerde voorvork en het gelzadel. Jeanine vindt het zadel ook verrassend comfortabel en waardeert de goede grip op de handvatten.

Consumenten testen: de Gazelle Makki Travel-bakfiets-X18HCT4tR3qjs3KJMsNcrQ

Prestaties 

Ook de motorprestaties en trapondersteuning van de Gazelle Makki Travel zijn uitstekend. Steffie is '1000 procent' enthousiast over de trapondersteuning en vindt deze fenomenaal. Quirijn is onder de indruk van de snelheid waarmee de fiets optrekt en prijst de ondersteuning: "Boven de 25 km/u valt de ondersteuning weg, maar dat voelt enorm natuurlijk aan."

De remprestaties worden over het algemeen als goed beoordeeld. Steffie vindt de remmen snel en krachtig. Quirijn merkt op dat het remmen even wennen was vanwege een tikkend gevoel, mogelijk door de ABS. Jeanine vindt de remmen uitstekend werken, maar merkt op dat ze enorm piepen bij regenachtig weer.

“We vinden het een genot om met deze bakfiets op pad te zijn”

- Steffie

Design en afwerking 

Het design van de Gazelle Makki Travel wordt als mooi en eigentijds beoordeeld. Steffie vindt de afwerking fantastisch uitgevoerd. Quirijn vindt de fiets mooi om te zien, hoewel hij persoonlijk voor een andere kleur had gekozen. Jeanine vindt het design prachtig en kreeg veel complimenten over de fiets.

De bouwkwaliteit krijgt gemengde beoordelingen. Quirijn vindt de lasnaden en kabelgeleiding wat slordig afgewerkt; Jeanine beaamt dat wat betreft het kabeltje naar het achterlicht.

Opvallende zaken 

Enkele opvallende zaken werden door de testers genoemd. Zo vond Steffie de riemaandrijving wat lawaaiig. Verder merkte zij op dat de fiets een grote draaicirkel heeft. Quirijn vond de huif storend bij zijwind en Jeanine vond de fiets wat instabiel bij winderig weer. 

Prijs-kwaliteitverhouding

De testers beoordelen de prijs-kwaliteitverhouding van de Gazelle Makki Travel over het algemeen als redelijk, al vindt Quirijn dat je voor de aanschafprijs een betere afwerking zou mogen verwachten.

Consumenten testen: de Gazelle Makki Travel-bakfiets-MmK3Gy85SouulwCEbrzrcg

Conclusie 

De Gazelle Makki Travel is een comfortabele en goed presterende elektrische bakfiets die ideaal is voor gezinnen. De fiets biedt uitstekende trapondersteuning, een comfortabele rijervaring en een grote bak. Enkele minpunten zijn de grote draaicirkel, de soms wat mindere stabiliteit van de fiets en de slordige afwerking van sommige onderdelen.

Over het algemeen biedt de Gazelle Makki Travel een goede prijs-kwaliteitverhouding en is het een waardevolle aanvulling voor gezinnen die op zoek zijn naar een betrouwbare en comfortabele bakfiets. 

Pluspunten
  • Grote bak

  • Krachtige en stille motor

  • Fijne bediening display

  • Comfortabel houding

Minpunten
  • Grote draaicirkel

  • Soms instabiel

  • Afwerking kan beter

Meer informatie over deze e-bakfiets?

Bekijk de Gazelle Makki Travel op Kieskeurig.nl!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten