Dit worden de prijzen van de Renault 5 E-Tech electric

© Renault

Dit worden de prijzen van de Renault 5 E-Tech electric

Geplaatst: 21 mei 2024 - 09:48

Aangepast: 21 mei 2024 - 09:51

Redactie ID.nl

In februari van dit jaar mocht ID.nl in Parijs al snuffelen aan de nieuwe Renault 5 E-Tech electric. En dat viel niet tegen. Nu weten we ook eindelijk wat deze compacte elektrische hatchback gaat kosten. De eerste twee uitvoeringen zijn vanaf 31 mei te bestellen met een vanaf-prijs van 32.990 euro.

Vanaf 31 mei 2024 kun je de Renault 5 E-Tech electric bestellen in de uitvoeringen techno en iconic cinq, beide uitgerust met een 52 kWh-batterij en een actieradius tot 410 km. Later worden ook de uitvoeringen five, evolution, techno en iconic cinq met een 40 kWh-batterij beschikbaar. Deze hebben een actieradius tot 300 km en zullen in 2025 leverbaar zijn. Daarnaast komt er een speciale Roland-Garros uitvoering met een 52 kWh-batterij. De vanaf-prijs voor de 40 kWh-variant zal 24.990 euro bedragen.

Renault 5 E-Tech electric

© Renault

Lekker persoonlijk

De Renault 5 E-Tech electric is beschikbaar in vijf carrosseriekleuren: Jaune Pop!, Vert Pop!, Blanc Nacré, Noir Étoilé en Bleu Nocturne. Verder zijn er 104 verschillende accessoires om je auto naar eigen smaak aan te passen. Ook kun je kiezen voor contrasterende kleuren en stripings voor het dak en de voorportieren.

Het interieur biedt 19 liter aan opbergruimte en kan verder worden gepersonaliseerd met 3D-geprinte accessoires. Een bijzondere accessoire is de ‘rieten’ mand voor een stokbrood 👇, en ook de te personaliseren knop op de e-pop shifter is fraai.

Stokbroodmandje in de Renault 5 E-Tech electric

© Grégory Lenormand | Renault

De eerste te bestellen versies, techno en iconic cinq, hebben een uitgebreide standaarduitrusting. Dit omvat onder andere een warmtepomp met pre-conditionering, een 11 kW bidirectionele AC-boordlader, 100 kW DC-snellaadvermogen, climate control, 18-inch wielen (Techno of Chrono), een achteruitrijcamera en adaptive cruise control. Verder hebben deze versies een 10-inch digitaal instrumentarium, een 10-inch centraal beeldscherm en het OpenR Link multimediasysteem met geïntegreerde Google-functies en een voor elektrisch rijden geoptimaliseerde routeplanner.

De Renault 5 E-Tech electric in de uitvoering techno met een 52 kWh-batterij is te bestellen vanaf 32.990 euro. De iconic cinq gaat vanaf 34.490 kosten Plaats je in 2024 een order, dan kom je in aanmerking voor de SEPP-subsidie van 2.950 euro (uiteraard zolang de subsidiepot nog niet leeg is).

Watch on YouTube


Lees ook het uitgebreide kennismakingsartikel: Renault 5 e-Tech Electric: iconische hatchback nu volledig elektrisch


Download nu GRATIS het EV Duurtest-rapport 2024!

In het EV Duurtest-rapport zijn nieuwe elektrische auto's door verschillende consumenten getest. Alle resultaten vind je terug in dit digitale rapport. Door het invullen van je naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van het Kieskeurig EV Duurtest-rapport. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl EV-nieuwsbrief.


Vraag een offerte aan voor laadpalen:

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten