Zo kun je je Android launcher back-uppen

© PXimport

Zo kun je je Android launcher back-uppen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 3 december 2017 - 08:00

Aangepast: 24 november 2022 - 12:54

Chwhynny Overbeeke

Als je een nieuwe Android telefoon hebt, is het handig om een back-up te hebben die je kan herstellen, zodat je geen data verliest. Maar het is ook een goed idee om een back-up van je Android launcher te maken. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen.

Als je op een nieuwe Android telefoon overstapt, of als je je huidige telefoon om wat voor reden dan ook hebt moeten wissen, is het prettig als je meteen weer verder kunt. Daarom wordt altijd aangeraden om ofwel handmatig of via een app of dienst een back-up te maken van je foto’s, muziek, documenten, enzovoorts.

Iets wat echter vaak over het hoofd gezien wordt, is de launcher. Als je een back-up van je launcher maakt, hoef je geen opgeslagen instellingen, app-iconen en widgets te verliezen. En dat is toch wel erg handig. Helaas verschilt de back-upprocedure per Android launcher. We bespreken hier dan ook de procedures voor vier veelgebruikte launchers.

Nova Launcher

Om een back-up van de populaire Nova Launcher te maken, moet je in de Nova instellingen app naar Back-up & importeren gaan. Druk op Back-up en voer een naam in voor de back-up. Het is handig om hier de datum bij te zetten, zodat je dan weet welke back-up je moet herstellen, mochten er meerdere back-ups van de Nova Launcher zijn.

Je kunt nu aangeven waar je de back-up wilt opslaan. Het is handig om hiervoor een clouddienst te kiezen, zodat je de back-up direct weer kunt terugzetten, waar je je ook bevindt. Druk op OK om verder te gaan en de back-up op te slaan.

Bij de installatie van de Nova Launcher op je nieuwe of gewiste Android apparaat krijg je meteen de optie aangeboden om een back-up te herstellen. Kies de meest recente back-up, en klaar is Kees.

Arrow Launcher

Om de Arrow Launcher te back-uppen moet je de Arrow settings app laden en op Backup & Restore drukken. Kies Backup your Arrow en kies een locatie om de back-up op te slaan. Microsoft’s Arrow Launcher maakt gebruik van OneDrive als clouddienst. Log in met je Microsoft account en kies Backup now.

Smart Launcher

De Smart Launcher moet je vanaf het thuisscherm back-uppen. Houd het scherm ingedrukt en kies in het menu dat verschijnt de optie Voorkeuren > Back-up/terugzetten. Druk hier op Back-up en voer een naam in voor de back-up. Als je op Verzenden drukt, wordt de back-up op je apparaat opgeslagen. Om de back-up naar de cloud te uploaden moet je een clouddienst kiezen nadat je op Verzenden drukt.

Action Launcher

© CIDimport

Om de Action Launcher te back-uppen, moet je naar de instellingen-app van de launcher gaan en op Back-up en importeren drukken. Kies Back-up maken en sla de back-up lokaal op door op Apparaatopslag te drukken, of sla hem op in de cloud door Opslag-app te kiezen. Als je de back-up lokaal opslaat, word je naar de Documenten-app gestuurd waarin je een locatie voor de back-up kunt kiezen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000