Zo werkt Wallet met Apple Pay

Wallet is een handige app voor iOS om je pasjes en bonnen in op te slaan. Vanaf de iPhone 6 werkt Wallet met Apple Pay. Hier leggen we uit hoe je de app kunt gebruiken zodat je nooit meer naar een pasje of kaartje hoeft te zoeken.

Met de Wallet-app, voorheen Passbook, kun je pasjes, kaartjes, bonnen en dergelijke digitaal opslaan op je iPhone, zodat ze allemaal netjes bij elkaar staan. Op deze manier is het mogelijk om snel je instapkaart voor een vlucht boven water te halen, tegoed- of kortingsbonnen te gebruiken, bioscoopkaartjes te raadplegen, enzovoorts. Als je een iPhone 6 (Plus) of hoger hebt, kun je ook je bankpasjes en creditcards in Wallet opslaan, voor wanneer Apple Pay in Nederland gelanceerd wordt. Lees ook: Apple Pay volgende maand naar Europa.

Kaarten toevoegen of verwijderen

Een kaart, pas of bon kun je aan Wallet toevoegen vanuit een app waarin de Wallet-functie wordt ondersteund en is ingeschakeld, vanuit de Mail- of Berichten-app, vanuit je browser, via AirDrop of je Mac, of door een streepjescode in te scannen.

Om de volgorde van de kaarten te wijzigen hoef je ze alleen maar te verslepen. Wil je een kaart uit Wallet verwijderen, druk dan op de kaart in kwestie en vervolgens op de omcirkelde i. je komt dan op een scherm terecht waar je de kaart kunt weggooien.

Kaarten gebruiken

Als een bon een locatie of datum bevat, wordt deze automatisch weergegeven zodat je hem niet vergeet te gebruiken. Dit werkt alleen als je locatievoorzieningen zijn ingeschakeld, de functie Toon op toegangsscherm voor die kaart is ingeschakeld, en de aanbieder van de bon de functie ondersteunt.

Als je bijvoorbeeld op het vliegveld aankomt, krijg je dan meteen je instapkaart te zien, of wanneer je een bepaalde winkel binnenkomt zie je direct de kortingsbon die je een paar weken geleden gekregen hebt en die je glad vergeten was.

Als je meldingen wilt krijgen wanneer je vlucht gewijzigd is of er kortingsbonnen beschikbaar zijn, dan moet je meldingen of stroken inschakelen onder Instellingen > Berichtencentrum > Wallet.

Zie je de kaart niet automatisch verschijnen, dan kun je deze toch raadplegen door naar de Wallet-app te gaan en de kaart te selecteren zodat deze gescand kan worden.

Apple Pay is in veel landen al beschikbaar, maar nog niet in Nederland.

© PXimport

Kaarten aanpassen

Om de instellingen van een kaart aan te passen, moet je naar het infoscherm gaan door op de kaart te drukken die je wilt wijzigen en vervolgens op de omcirkelde i te drukken. Hier kun je de kaart uit je Wallet verwijderen, een kaart verversen om eventuele wijzigingen te raadplegen (dit kan door omlaag te vegen), en de bijbehorende app installeren of openen.

Bovendien kun je hier voor elke kaart aangeven of je automatische updates wilt ontvangen en of je de kaart op het toegangsscherm wilt laten weergeven.

Als je de contactgegevens van de aanbieder van de kaart wilt raadplegen kun je deze ook op het infoscherm vinden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten