ID.nl logo
iPhone 6 Plus (128 GB) - De duizend-euro-telefoon
© PXimport
Huis

iPhone 6 Plus (128 GB) - De duizend-euro-telefoon

Je hebt de zogenoemde 'one million dollar cars', oftewel auto's met een prijskaartje van een miljoen dollar. Gelukkig zijn telefoons niet zo enorm duur als deze auto's, maar met de iPhone 6 plus 128 GB kunnen we wel het begrip 'duizend-euro-telefoons' inluiden.

'Retro' design

Apple was weer met groot materieel uitgerukt voor de lancering van de nieuwe iPhone 6. Alles was het nieuwste van het nieuwste, zeiden ze. Toen vervolgens het design zichtbaar werd, deed dit bij veel mensen een belletje rinkelen. De ronde vormen zijn toch weer een beetje terug, terwijl ze die met de iPhone 4 en 5 juist hadden verbannen. De oude vormen van de eerste drie generaties iPhone lijken dus opnieuw zijn intrede te doen.

Niet erg, want de nieuwe iPhone 6 ziet er prachtig uit. De enorm dunne randen aan de weerskanten van het scherm zorgen ervoor dat je optimaal kan genieten van alles wat je voorgeschoteld krijgt. Over het scherm gesproken: opvallend is dat Apple heeft gekozen om de iPhone 6 in twee formaten uit te brengen. Naast de 6 verscheen namelijk ook nog de 6 Plus. Dit toestel heeft een formaat van maar liefst 5,5 inch. Een flink verschil ten opzichte van de 4,7 inch van de gewone 6. Dat terwijl Apple een paar jaar geleden nog zei dat ze geen grote schermen nodig hadden. Dit keer zijn ze dus niet vernieuwend, maar lijken ze toch wat inspiratie te kopiëren van hun grootste Android concurrenten.

De iPhone 6 Plus is in drie kleuren te verkrijgen: grijs, zilver en goud. Alle drie de kleuren zijn subtiel, waardoor ze stuk voor stuk erg mooi zijn. De afwerking is uiteraard ook erg goed. Geen schroefje, aansluiting of rand steekt uit waardoor het een prachtig geheel is.

©PXimport

De ronde hoeken zijn weer wat teruggekomen, maar de iPhone 6Plus is hoe dan ook prachtig.

Het grote verschil met de 6

Houd je de gewone iPhone 6 en de 6 plus naast elkaar, dan zie qua design weinig verschil. De knoppen en aansluitingen zijn identiek aan elkaar. Uiteraard is het grote verschil het beeldscherm dat maar liefst 0,8 inch groter is. Dat komt neer op ruim twee centimeter. Een flinke stap, wat veel iPhone-liefhebbers zal afschrikken. Zo'n groot formaat zijn we niet gewend van Apple.

©PXimport

De iPhone 6 Plus is een stuk groter dan de gewone 6, maar nog steeds flinterdun.

Zodra je de telefoon aanzet, is het grote beeldscherm prachtig. De kleuren zijn erg helder en alles wat je weergeeft is haarscherp dankzij de full-HD resolutie. De kijkhoek is erg goed. Daarnaast is het scherm ook goed af te lezen in direct zonlicht. Je hebt tot nu toe écht een 'Premium' toestel in je handen.

©PXimport

Het scherm is haarscherp en kraakhelder.

Prestaties minder indrukwekkend dan gedacht.

Uiteraard zit het toestel vol met de nieuwste techniek. Zo draait hij op de nieuwe A8 processor. Deze is te vergelijken met de Snapdragon 810 die high-end Android toestellen aan boord hebben. Daardoor is hij is razendsnel. Zo open je in een seconde apps en werk je in no-time je social media bij.

Dat woordje 'Premium' lijkt wat te vervagen zodra je de iPhone 6 Plus gaat gebruiken. Helaas lopen zelfs op zo'n duur toestel sommige apps niet helemaal lekker. Tijdens het testen gebeurde het regelmatig dat Chrome vast liep, terwijl dit een hele essentiële app is. Gelukkig is iOS zo gebouwd dat niet de telefoon, maar enkel de app vastloopt. Je kunt dus de app snel afsluiten en vervolgens weer opnieuw opstarten.

Dat sommige apps vastlopen, lijkt puur aan de apps zelf te liggen. Ondanks dat moet je wel kunnen rekenen op een toestel van duizend euro. Je mag geen gegevens kwijtraken omdat de app er geen zin meer in heeft. Het gebeurde niet frequent, maar een paar keer per week is alsnog storend. Geïrriteerd raken van je telefoon is nooit leuk, laat staan van een telefoon met dit prijskaartje.

Prachtige foto's en filmen in slow-motion

Een ander groot voordeel van de iPhone 6 Plus is de camera. Deze maakt namelijk prachtige foto's, in alle omstandigheden. Binnen, buiten, overdag of 's nachts, foto's maken is geen enkel probleem. Een leuke toevoeging is dat je kunt filmen met 240 beelden per seconde, wat resulteert in slow-motion beelden. Laat je creatieve geest de vrije loop en je krijgt de meest mooie beelden van bijvoorbeeld een golf die omslaat in de zee.

©PXimport

Het is erg leuk om met de camera te spelen, want hij maakt geweldige foto's en video's.

Waarom zoveel geld voor een smartphone?

Er bestaan ook Android en Windows Phone toestellen met een Full-HD beeldscherm en een high-end processor, die ook prachtig zijn afgewerkt, een enorme schermresolutie hebben en mooie foto's maken. Deze zijn in de regel honderden euro's goedkoper. Waarom zou je dan alsnog voor een iPhone 6 Plus van duizend euro gaan?

Dit lijkt hem onder andere te zitten in de opslagcapaciteit. Deze iPhone 6 Plus heeft namelijk een flinke opslagcapaciteit van maar liefst 128 GB aan boord. Dit vind je in geen ander toestel dan een iPhone terug. Wel kan je in veel Android toestellen een microSD kaart plaatsen. Dit is alleen minder praktisch dan wanneer het geheugen in het toestel verwerkt zit. Apps werken soms alleen op telefoongeheugen bijvoorbeeld.

Daarnaast betaal je uiteraard voor het merk Apple. Wil je met een half opgegeten appeltje op de achterkant van je smartphone lopen, dan moet je flink in de buidel tasten.

Uiteraard werkt iOS heel prettig. Het Android besturingssysteem is vaak wat lastiger in gebruik. iOS is erg eenvoudig en je hebt snel door waar je moet zijn wil je iets kunnen doen. Als je overigens van Android naar iPhone overstapt, dan zal je merken dat je sommige dingen mist. Essentiële dingen zijn gemakkelijk te vinden op een iPhone, maar wil je iets meer personaliseren, dan moet je de menu's in duiken of het is niet eens mogelijk. Dat is zeker even wennen.

Conclusie

Je kunt Android tegenover een iPhone zetten en je merkt dat er een aantal belangrijke verschillen zijn. Zo zijn iPhones gemakkelijker in gebruik en je hebt een prachtig toestel in je handen. Dit is bij Android soms wel anders. Helaas zitten er ook aan de iPhone minpunten. Zo werken apps niet altijd even soepel, ondanks dat je duur toestel hebt. Kies je dan uiteindelijk voor een iPhone? Dan moet je wel een heel uitgebreide media-gebruiker zijn wil je 128 GB nodig hebben. Daarnaast is 5,5 inch voor de Plus erg groot en kan je je toestel dus niet met één hand bedienen. Al met al kan je dan misschien beter voor kleiner kiezen, zowel qua formaat, opslagcapaciteit én prijs. Een iPhone 6 met 64 GB bespaart je namelijk al snel tweehonderd euro.

Goed
Conclusie

iPhone 6 Plus 128 GB -------------------- **Prijs** €999 **Besturingssysteem:** iOS 8.1 **Beeldscherm:** 5,5 inch (1920x1080) **Camera:** 8 megapixel (1,2 megapixel voorop het toestel) **Processor:** Apple A8 **Werkgeheugen:** 1 GB **Opslaggeheugen:** 128 GB **Uitbreidbaar geheugen:** Micro-sd **Afmetingen:** 158 mm x 78 mm x 7 mm **Gewicht:** 172 gram

Plus- en minpunten
  • Beeld
  • Veel opslag
  • Design
  • Bediening
  • Accuduur
  • Prijs
  • Soms instabiel
▼ Volgende artikel
Gourmetten nieuwe stijl: topfavoriet met een eigen twist
Huis

Gourmetten nieuwe stijl: topfavoriet met een eigen twist

Gourmetten is een geliefd Nederlands ritueel, waarbij vooral tijdens de kerstdagen in talloze huiskamers de kleine pannetjes weer op tafel komen. Maar ook door het jaar heen zorgt deze traditie regelmatig voor gezellige avonden vol culinaire experimenten met vlees, vis, vegetarische opties en verse groenten. Met wat creativiteit geef je dit samenzijn gemakkelijk een persoonlijke twist.

✨ De donkere maanden van het jaar nodigen uit tot het samen thuis gezellig maken. Wat is er dan fijner dan met zijn allen rond de tafel genieten van lekkere hapjes en elkaar gezelschap?

In dit artikel lees je:

Een Nederlandse traditie

Terwijl culinaire magazines ons al weken verleiden met recepten voor indrukwekkende kerstgerechten en feestelijke braadstukken, kiezen Nederlanders massaal voor een andere favoriet: het gourmetstel. In bijna elke huiskamer staat er wel eentje of wordt er speciaal voor de feestdagen een nieuwe set aangeschaft. Want ondanks alle culinaire trends blijft gourmetten immens populair: zo'n 80 procent van de Nederlanders kiest met kerst voor deze oergezellige manier van tafelen, waarbij iedereen met eigen pannetjes aan de slag gaat. De charme zit 'm niet in culinaire hoogstandjes, maar in de kleine hapjes en vooral in het samen kokkerellen aan tafel.

Gourmetten met kerst?

Dan is NU het moment om te bestellen! 😊

©Studio Porto Sabbia

Gourmetten met of zonder pannetje

Het klassieke gourmetstel is nog altijd een vertrouwde verschijning: een verwarmde plaat waarop de pannetjes staan te sudderen, terwijl je met je houten spateltje vlees, vis of groenten bereidt. Een scheutje vloeibare bakboter, en het feest kan beginnen! Het veelzijdige apparaat heeft ook een grill-element onder de warmteplaat – ideaal voor een romig gebakken eitje of een smeuïge raclette.

©Sara Winter

Tegenwoordig is er veel meer keuze in gourmetstellen. Een populaire variant is het model met grillsteen of geribbelde grillplaat, waarbij je direct op het oppervlak kunt bakken, dus zonder pannetjes. Deze gezondere optie vergt nauwelijks olie of boter. Wel is het even opletten dat alle hapjes van elkaar gescheiden blijven – vooral als het enthousiaste kokkerellen wat al te wild wordt.

Een praktische nieuwe ontwikkeling is het gourmetstel waarbij iedereen een eigen bakplaat heeft. Dat geeft niet alleen meer overzicht, maar voorkomt ook dat smaken zich mengen. Ideaal voor wie graag experimenteert met verschillende ingrediënten en gerechten.

©Princess

Gourmetten nieuwe stijl

De klassieke Nederlandse gourmet kent zijn vertrouwde ingrediënten: diverse soorten rauw vlees (of vis en vleesvervangers), gesnipperde ui, verse groenten zoals prei en paprika, geklutst ei en wat pannenkoekbeslag voor een zoete afsluiter. Maar waarom niet eens wat avontuurlijker? Geef je gourmet een culinaire twist met bijvoorbeeld huisgemaakte cranberrysaus bij kalkoen en varkenshaas, of kies voor een compleet thema.

Ga je voor Mexicaans? Vul je tafel dan met zwarte bonen, kleurrijke paprika en mais, gekruid gehakt, miniburgers en pittige worstjes. Serveer er guacamole, verse salsa en zure room bij, plus warme minitortilla's. Of creëer een Amerikaanse barbecuesfeer met kleine burgers, malse ribs en knapperige kipkluifjes, geserveerd met coleslaw, gepofte aardappel en rokerige barbecuesaus. Door je gourmet een thema te geven, transformeer je een gewone avond in een culinair feestje!

Watch on YouTube

Meer video's van ID.nl zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

▼ Volgende artikel
Gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode: wat is het veiligst?
© Perig Morisse
Huis

Gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode: wat is het veiligst?

Veilig je telefoon ontgrendelen: wat is de beste methode? In dit artikel komen pincodes, vingerafdrukscans en gezichtsherkenning aan bod.

Op je telefoon staan allerlei persoonlijke gegevens die je niet zomaar met iedereen deelt. Bovendien is het niet de bedoeling dat iedereen je berichten zomaar kan lezen of zelfs iets kan versturen of posten.

Authenticatie voor smartphones is niet nieuws. Maar wat is eigenlijk de veiligste methode? We leggen identificatie door middel van een wachtwoord of pincode, een vingerafdruk en gezichtsherkenning onder de loep:

  • Voor- en nadelen van een wachtwoord, patroon of pincode
  • Pluspunten en keerzijdes van een vingerafdruk voor verificatie
  • Pro’s en cons van ontgrendeling door gezichtsherkenning

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Bekijk de beste telefoons tot 600,- euro!

Voordelen van een wachtwoord, patroon of pincode

  • Je bent niet afhankelijk van onderliggende technologie

  • Je hebt de mate van veiligheid gedeeltelijk zelf in de hand

Wachtwoorden, patronen en pincodes zijn de oudste en in feite ook de simpelste vormen van identificatie. Belangrijk om te weten is dat de veiligheid afhankelijk is van de lengte van de code of het wachtwoord. Je hebt de veiligheid dus voor een groot deel zelf in de hand. Deze methode is altijd even betrouwbaar, omdat hij voor de veiligheid niet afhankelijk is van je de technologie in je telefoon. Bovendien verlies je de mogelijkheid om op deze manier in te loggen minder snel, omdat er geen sensoren of camera's zijn die stuk kunnen gaan.

©Supatman - stock.adobe.com

Nadelen van een wachtwoord of pincode

  • Iemand kan meekijken en je wachtwoord aflezen

  • Niet gebruiksvriendelijk en langzaam

De nadelen van een wachtwoord liggen eigenlijk ook voor de hand. Iemand kan bijvoorbeeld stiekem over je schouder meekijken en toegang krijgen tot je telefoon. In theorie kan een hacker met je gegevens aan de haal. In de praktijk komt dat zelden voor, maar het hacken van je vinger of gezicht is in ieder geval helemaal onmogelijk. Toch was voor veel mensen gebruiksvriendelijkheid de reden om over te stappen naar een andere manier. Want iedere keer een code of wachtwoord invoeren duurt lang en begint op een gegeven moment vervelend te worden, vooral als je weet dat er snellere methodes beschikbaar zijn. Een patroon swipen gaat iets sneller, maar kost alsnog meer moeite dan andere manieren.

Bescherm je smartphone optimaal met een stevig telefoonhoesje.

Zo blijft je toestel in topconditie, hoe je het ook ontgrendelt!

Vingerafdruk voor authenticatie: de voordelen

  • Snel en gebruiksvriendelijk

  • Hoge veiligheid bij geavanceerde sensoren

Inmiddels zijn vingerafdrukscanners op telefoons snel en reageren ze zonder al te veel problemen, zonder dat je je vinger exact op de juiste manier op de scanner hoeft te plaatsen. Doordat ze op een handige plek geplaatst zijn, ontgrendel je je smartphone min of meer zodra je het apparaat oppakt. Een goede scanner zorgt ervoor dat jij als enige je telefoon kunt unlocken.

©KOB

Vingerafdruk voor authenticatie: de nadelen

  • Werkt niet bij natte of beschadigde vingers

  • Oudere versies minder betrouwbaar

Iedereen die ooit een vingerafdrukscanner heeft gebruikt is bekend met het volgende: als je vinger nat is, of wanneer je er toevallig een snee of een pleister op zit, herkent de scanner het profiel van je vinger niet meer. Bij geavanceerdere scanners komt dit probleem minder vaak voor. Sowieso zijn verouderde en goedkopere sensoren lang niet altijd veilig. Ze zijn in het kort minder complex, waardoor ze minder lijnen registreren en je vingerafdruk niet heel nauwkeurig meten.

Voordelen van gezichtsherkenning voor ontgrendeling

  • Snel en moeiteloos

  • 3D-scans zijn erg veilig

Je smartphone ontgrendelen door gezichtsherkenning is de gebruiksvriendelijkste manier. Het enige wat je hoeft te doen, is naar je telefoon kijken. Kortom: het gaat automatisch en zonder dat je het in de gaten hebt. Smartphones die gebruikmaken van een 3D-scan zijn amper te misleiden en dus zeer betrouwbaar, maar alleen nieuwe (en dure) modellen zijn uitgerust met deze mogelijkheid. Let daar goed op wanneer je graag gebruikmaakt van gezichtsherkenning en op zoek bent naar een nieuwe telefoon.

©Khaletski Siarhei\goffkein.pro

Nadelen van gezichtsherkenning voor ontgrendeling

  • Oudere gezichtsscans niet altijd even betrouwbaar

  • Weinig licht kan een belemmering zijn

Oudere telefoons die te ontgrendelen zijn met een scan van je gezicht, zijn helaas niet heel veilig. Ze maken gebruik van een foto en vergelijken die met de 2D-scan die gemaakt wordt tijdens het ontgrendelen. In de eerste plaats is gebleken dat iemand anders met een gezicht dat veel op je lijkt de telefoon mogelijk ook kan ontgrendelen. Daarnaast is een foto van de bezitter van de telefoon soms genoeg om deze veiligheidsmethode te misleiden.

Conclusie: wat is het veiligst?

Een complex wachtwoord of lange pincode is nog altijd een veilige manier om je smartphone te vergrendelen. Als je een moderne telefoon hebt, is vingerafdrukherkenning ook erg veilig en bovendien een heel stuk gebruiksvriendelijker. Een geavanceerde scanner voor gezichtsherkenning is ook zeer betrouwbaar. Maar daarbij moet je er wel op letten dat jouw telefoon echt een 3D-scan van je gezicht maakt. De meeste smartphones kunnen dat niet. Denk er verder aan dat je niet meer kunt inloggen met een vingerafdruk of een gezichtsscan als bepaalde onderdelen van je telefoon niet meer functioneren. Daarom is het aangeraden om altijd te kiezen voor een lang wachtwoord of pincode als back-up.

📱Ook interessant: Help! Ik ben het wachtwoord van mijn Apple ID vergeten