Met deze app geef je automatisch antwoord op WhatsApp

© PXimport

Met deze app geef je automatisch antwoord op WhatsApp

Geplaatst: 31 mei 2021 - 05:06

Aangepast: 25 november 2022 - 10:57

Wesley Akkerman

WhatsApp ligt de laatste tijd onder vuur, vanwege het nieuwe (internationale) privacybeleid. Daarom besluiten veel mensen over te stappen naar apps als Signal en zijn ze minder goed bereikbaar. Daarom kan het handig zijn een automatisch antwoord in te stellen op WhatsApp, zodat mensen weten waar je in het vervolg te bereiken bent.

In Nederland verandert er niet heel veel. Grote wijzigingen, waardoor moederbedrijf Facebook meer gegevens in handen kan krijgen, worden namelijk door regelgeving van de Europese Unie geweerd. Dat is perfect, maar voor sommige mensen was de maat vol. Wéér privacygedoe bij WhatsApp. En als je de nieuwe voorwaarden niet accepteert, dan verlies je ook nog eens functionaliteiten binnen de app. Zo krijg je op een gegeven moment geen toegang meer tot je lijst met chats.

Reden genoeg dus om een andere communicatiedienst te overwegen. Dat hebben veel mensen gedaan, waardoor ze nu Telegram of het veel veiligere Signal gebruiken. Maar dat betekent ook dat het handig is om je vrienden en familie op de hoogte te brengen van het feit dat je overgestapt bent. Dat kun je zelf doen, digitaal of face to face, of je laat een app het werk uit handen nemen.

© PXimport

WhatsApp: zo geef je automatisch antwoord

Android-gebruikers kunnen vanaf nu aan de slag met de app Watomatic. Dat is een app waarmee je een standaardbericht in kunt stellen, dat als automatisch antwoord ingezet kan worden. Het doel van de app is mensen op de hoogte brengen van het feit dat je een andere berichtendienst gebruikt. Maar je kunt ook een ander bericht instellen, natuurlijk.

De app zelf werkt heel simpel. Na het installeren geef je hem toegang tot je notificaties. Dat is wel privacygevoelig, want dat betekent ook dat de app kan zien wat er in die notificaties staat. Wanneer je bovenaan de schuifregelaar blauw maakt, en de dienst activeert, dan wordt er voortaan op elke notificatie (die afkomstig is van WhatsApp) een standaardbericht verstuurd. Dat bericht kun je helemaal zelf opstellen. Verder kun je instellen dat dit standaardbericht ook naar contactpersonen van Facebook Messenger gestuurd kan worden en heb je de optie om groepsgesprekken te omzeilen. Zo krijgt niet iedereen constant hetzelfde antwoord nadat er een bericht binnenkomt in die groep.

© PXimport

Tot slot kun je zelf instellen hoe vaak het standaardbericht verstuurd wordt. Onderaan in de app is er namelijk een bètafunctie die daar voor zorgt. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat Watomatic per persoon of groep één bericht per dag verstuurt.

Op Google Play bestaan er nog een aantal apps waarmee je automatisch antwoord kunt geven, maar die vragen in veel gevallen om veel rechten. Watomatic vraagt in dit geval “alleen maar” om toegang tot je notificaties. Als je dat ook geen prettig idee vindt, wat we goed kunnen begrijpen, dan moet je helaas iedereen handmatig op de hoogte brengen van je verhuizing.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000