KORT: T-Mobile biedt als eerste iPhone 5 aan

© CIDimport

KORT: T-Mobile biedt als eerste iPhone 5 aan

Smartphone & tablet

Geplaatst: 18 september 2012 - 07:12

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie Computer!Totaal

In het kort: Provider T-Mobile voorop loopt met het aanbieden van de iPhone 5, Apple blijft grenzen breken op de beurs en Google koopt zijn eigen fotobewerkingsapplicatie.

T-Mobile biedt klanten verlenging met iPhone 5 aan

Als eerste provider in Nederland biedt T-Mobile zijn klanten bij het verlengen van hun abonnement de iPhone 5 aan. De abonnees kunnen volgens iPhoneclub het nog te verschijnen apparaat voor een verlaagd bedrag kopen bij een 2-jarig contract. T-Mobile biedt zijn klanten een 16GB, 32GB en 64GB-versie aan van Apple nieuwe smartphone. De toestelprijzen bij een abonnement en de losse abonnementsprijzen lopen sterk uiteen.

Aandeel Apple schiet door naar ongekende hoogte

Ondertussen is het aandeel Apple op de Amerikaanse beurs omhoog geschoten. Op de NASDAQ sloot de koers maandagmiddag net onder de baanbrekende grens van 700 dollar per aandeel: 699.78 dollar. Reuters weet te melden dat de beurskoers van de iPhone- en iPad-maker de afgelopen maanden met liefst 22 procent gestegen is. De totale waarde van Apple is nu een slordige 655.98 miljard dollar.

Google neemt rivaal van Facebooks Instagram over

Google wil meeliften op de succesvolle web- en mobiele applicaties voor fotobewerking en koopt Nik Software. Dat bedrijf is de maker van de populaire betaalde app Snapseed, dat inmiddels ruim 9 miljoen gebruikers heeft en een tegenhanger is van Instagram. Die gratis applicatie werd eerder dit jaar na een vermeende eenmansactie van Mark Zuckerberg voor een bedrag van 1 miljard dollar (in aandelen) overgenomen en heeft naar verluidt 100 miljoen gebruikers.

Google is bijzonder blij met de nieuwe aanwinst die onder meer zal worden geïntegreerd in sociaal netwerk Google+. Snapseed won in 2011 nog de 'iPad App Of The Year' onderscheiding van Apple voor zijn multitouch interface bij het bewerken van foto's. Nik Software is zelf ook in zijn nopjes met de overname, 17 jaar na de oprichting. Hoeveel er betaald is door Google wordt nog stilgehouden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000