iTunes Match censureert scheldwoorden in muzieknummers

© PXimport

iTunes Match censureert scheldwoorden in muzieknummers

Geplaatst: 3 februari 2012 - 16:19

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Wouter Hoeffnagel

Bij het uploaden van je muziekbibliotheek naar iTunes Match worden alleen de nummers geüpload die nog niet op de server aanwezig zijn. Dit blijkt echter niet geheel vlekkeloos te gaan. Muzieknummers met scheldwoorden worden in sommige gevallen vervangen voor opgeschoonde versies.

Het lijkt erop dat iTunes Match niet het onderscheid kan maken tussen een expliciete en een nette versie van een nummer. Mogelijk wordt het probleem veroorzaakt doordat de originele en opgeschoonde variant op relatief weinig punten van elkaar verschillen.

Geen workaround

Cult of Mac ontdekte het probleem. Een lezer van 9to5Mac claimt een mail te hebben gestuurd naar Eddy Cue, Senior Vice President van Apple's Internet Software and Services-afdeling. Eén van Cue's technici zou in een reactie hebben geschreven dat Apple het probleem momenteel onderzoekt en werkt aan een oplossing.

De engineer stelt dat er op dit moment helaas geen workaround beschikbaar is. Tot Apple met een oplossing komt zullen iTunes Match-gebruikers dus genoegen moeten nemen met de opgeschoonde versie van sommige muzieknummers.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000