Huawei P20-serie gepresenteerd

© CIDimport

Huawei P20-serie gepresenteerd

Smartphone & tablet

Geplaatst: 27 maart 2018 - 11:30

Aangepast: 24 november 2022 - 13:04

Joris Peterse

De Huawei P20 en de Huawei P20 Pro zijn vandaag gepresenteerd. De smartphoneserie valt op dankzij drie camera’s aan de achterkant. Net als de iPhone X is er een inkeping in het scherm en ontbreekt de koptelefoonpoort.

Huawei legt de nadruk op smartphone-fotografie. Ook hierin is het Chinese merk niet de enige, Samsung’s onlangs verschenen Galaxy S9+ legt hier ook de focus op met een opvallend aanpasbaar diafragma. De P20’s van Huawei hebben een drietal camera’s aan de achterkant en heeft hiervoor wederom de handen ineengeslagen met camera-merk Leica. Het lenstrio bestaat uit een 40 megapixelsensor, een 20 megapixel monochrome lens en een 8 megapixel telelens. Deze zouden samen gedetailleerde foto’s moeten maken, met de mogelijkheid om tot 5x optisch in te zoomen. Ook aan de voorkant zijn er megapixels bij de vleet: de selfiecamera heeft 24 megapixel.

P20 en P20 Pro

De P20 beschikt over een 5,8 inch full-HD scherm dat de gehele voorkant beslaat, dankzij dunne schermranden. Ook is er inkeping in de bovenkant van het scherm voor (onder andere) de frontcamera en luidspreker. De P20 Pro heeft een groter scherm (6,1 inch). De Pro-uitvoering beschikt ook over een grotere accu (4.000 mAh in plaats van 3.400) en meer werkgeheugen (6GB ten opzichte van 4GB).

Ander opvallend verschil tussen de Pro-uitvoering en de gewone is dat eerstgenoemde een opvallend kleurverloop in de waterdichte behuizing heeft met blauw, paars en groen. Ook zijn er van beide toestellen zwarte en blauwe uitvoeringen.

© CIDimport

© CIDimport

Specs

Verder zijn de P20-smartphones uitgerust met de eigen Kirin 970-processor en 128GB opslag, dat niet uit te breiden valt met een geheugenkaart. De toestellen draaien op een door Huawei aangepaste versie van Android 8.1 (Oreo).

De P20 en P20 Pro zijn vanaf 28 maart verkrijgbaar voor respectievelijk 649 en 899 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000