Dit zijn de beste widgets voor je iPhone

© PXimport

Dit zijn de beste widgets voor je iPhone

Geplaatst: 14 mei 2021 - 05:09

Aangepast: 25 november 2022 - 10:56

Justin Doornekamp

Met de komst van iOS 14 kregen iPhone-gebruikers toegang tot vele nieuwe, handige widgets. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij zetten enkele widgets voor je op een rijtje, die zeker niet mogen ontbreken op je iPhone.

Slim stapelen

Slim stapelen werd door Apple zelf ontwikkeld en kun je misschien wel zien als de widgets der widgets: relevante widgets worden voor jou uitgezocht op basis van het moment van de dag, al kun je ze ook zelf uitzoeken als je dat wilt. Slim stapelen is de ideale optie om meerdere widgets op het hoofdscherm te krijgen.

Ook op de iPad zijn de widgets nieuwe stijl bruikbaar, maar alleen op de widgetbalk.

© PXimport

IMDB

Kijk je graag naar films en series dan is IMDB dé plek om op de hoogte te blijven van populaire films en series. Met de widget van IMDB zie je direct het laatste showbizznieuws of creëer je een zoekbalk waarmee je snel films, series of acteurs kunt opzoeken. 

Siri-suggesties

Heb je eigenlijk geen idee welke widgets je op je scherm wilt? Laat Siri het dan voor je bepalen, op basis van je gebruikspatronen. Stuur vanuit deze widget direct een berichtje naar je favoriete WhatsApp-contacten of surf naar vaak bezochte websites.    

Google Agenda

Als je je agenda-app niet af en toe even opent, dan kan het gebeuren dat je een afspraak mist. Handig is dan de Google Agenda-widget. Wat zijn de eerste afspraken in je agenda? Je ziet het meteen als je de widget toevoegt aan het beginscherm van je iPhone

Widgets toevoegen

En zo verwijder je een ongewenste widget helemaal.

© PXimport

Spotify

De widget van Spotify biedt een overzicht van je laatst afgespeelde albums, nummers, podcasts of afspeellijsten. Door op een van de vier icoontjes te tikken, kom je in de desbetreffende afspeellijst terecht en je kunt direct starten met het luisteren van muziek. De widget is verder vrij beperkt: je kunt niet even nummers skippen of pauzeren.

Gmail

Wil je in een handomdraai e-mails zoeken en opstellen? Dan moet je de widget van Gmail hebben. Via de tool kun je eveneens zien of je nieuwe mails hebt binnengekregen. Dit is handig als je geen pushberichten voor de Gmail-app wilt aanzetten, maar toch op de hoogte wilt blijven van wat er binnenkomt.   

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000