Apple stapt in tijdschriften met Apple News

© PXimport

Apple stapt in tijdschriften met Apple News

Smartphone & tablet

Geplaatst: 25 maart 2019 - 16:14

Aangepast: 17 november 2022 - 09:53

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Vandaag heeft Apple tijdens het Maart-event, in tegenstelling tot eerdere jaren, geen focus gelegd op hardware, maar op diensten. Eén van de diensten die het bedrijf vandaag in het zonnetje zette was Apple News, de nieuwsdienst van het bedrijf.

Eerst gaf het bedrijf nog even aan dat de app zo populair is, omdat het bedrijf niets geeft om clickbait en hits, maar zich uitsluitend richt op kwalitatieve content. Volgens Tim Cook is de app daardoor de populairste nieuws app ter wereld, al is dat natuurlijk niet te controleren. Daar doet het bedrijf nu een schepje bovenop, door niet alleen nieuws te serveren, maar ook tijdschriften. Daar zeggen we natuurlijk wel direct bij dat we daar in Nederland voorlopig niet zoveel aan zullen hebben, het bedrijf heeft vooralsnog vooral afspraken gemaakt met grote Amerikaanse titels. De nieuwe dienst, die dus naast nieuws ook tijdschriften zal gaan brengen, heeft van Apple de naam Apple News+ gekregen.

Niet in Nederland

De nieuwe stap van Apple is een revolutionaire die, naar wij verwachten, veel goede dingen zal betekenen voor de tijdschriftenindustrie. Los van het feit dat de dienst nu nog niet in Nederland is, verwachten we hem eerlijkheidshalve op middellange termijn ook niet. Apple heeft immers de oorspronkelijke News-app ook nog niet uitgebracht in Nederland. Bij de release zal de app in de Verenigde Staten ongeveer 300 titels bevatten.

Interactief

Uiteraard heeft Apple met News+ niet zomaar wat tijdschriften ingescand, de tijdschriften zijn volledig opnieuw ontworpen voor de smartphone. Zo spreekt Apple van Live Covers, die in feite gewoon interactieve covers zijn waarop je kunt klikken om preview van content te tonen, maar bijvoorbeeld ook een bewegende achtergrond in plaats van een statische. Indrukwekkend is dat Apple voor de app ook grote titels van kranten heeft weten te strikken, zoals The LA Times en Wall Street Journal. Maar wellicht het allerbelangrijkste is dat Apple aangeeft je leesgedrag niet te volgen, en adverteerders daar ook niet toe in staat te stellen.

© CIDimport

Uiteraard is Apple News+ niet gratis. De dienst kent een Netflixmodel, waarbij je $9,99 betaalt per maand, zonder leesrestricties. Het abonnement is volledig te delen met andere gezinsleden via Family Sharing. De dienst is per direct live gegaan in de Verenigde Staten en Canada, waarbij voor de eerste maand niet betaald hoeft te worden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000