Apple Arcade lanceert met 100 titels

© PXimport

Apple Arcade lanceert met 100 titels

Smartphone & tablet

Geplaatst: 10 september 2019 - 15:09

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Apple heeft tijdens z’n September-event meer informatie verstrekt over z’n game-dienst: Apple Arcade. De dienst laat zich het beste omschrijven als Netflix-voor games, en het betreft een all-you-can play dienst voor mobiel, desktop en Apple TV.

Het bedrijf liet dinsdag weten dat Apple Arcade zal lanceren met maar liefst 100 titels. Daarbij moet je niet alleen denken aan gigantische titels, want de eerste titel die Apple uit de hoge hoed toverde, was Frogger. Toegegeven, een fijne nostalgische titel, maar niet bepaald iets waarmee je indruk maakt.

Nieuw tabblad

Wanneer Apple Arcade later dit jaar gelanceerd wordt, zal er een nieuw tabblad Arcade worden toegevoegd aan de App Store. Wie een abonnement heeft, kan ongelimiteerd games downloaden uit het Arcade-assortiment.

Geen grote titels

Hoewel we diverse grote game-producenten voorbij hebben zien komen bij de presentatie, gaat het vooral om nieuwe games en nieuwe concepten. Op Frogger na, hebben we vrijwel geen enkele bekende titel gezien, terwijl dat toch juist wel fijn zou zijn geweest om twijfelaars over de streep te trekken.

Apple Arcade is vanaf september 19 toegankelijk voor een prijskaartje van 5 dollar per maand (prijzen in euro zijn nog niet bekend). De eerste maand mag je gratis uitproberen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000