8 interessante alarmtips voor iOS en Android

© PXimport

8 interessante alarmtips voor iOS en Android

Geplaatst: 9 juni 2015 - 03:41

Aangepast: 14 december 2022 - 15:30

Redactie ID.nl

Je Android-telefoon of iPhone dient waarschijnlijk ook als wekker, maar het alarm kan zoveel meer dan je alleen 's ochtends wakker maken. Wij geven je acht manieren om het alarm van je smartphone te verbeteren.

Lees ook: Zo draai je Android op je pc of Mac.

1. Een alarm instellen met je stem

© PXimport

Waarom zou je tikken en swipen om een alarm in te stellen op je Android- of iOS-apparaat? Geef je vingers wat rust en vertel je telefoon wanneer je wakker wilt worden.

De Clock-app openen door te tikken en te swipen en vervolgens de tijd te kiezen waarop je wakker wil worden is verreweg de minst efficiënte manier om een alarm in te stellen op je iOS- en Android-apparaat.

Geef in plaats daarvan je vingers wat rust en vertel je telefoon wanneer je wakker wilt worden.

Op een Android-telefoon: Druk op het microfoontje in de Google-zoekbalk en zeg (bijvoorbeeld) "Set an alarm for 8 a.m. please". (Je hoeft geen "please" te zeggen, maar het is wel zo netjes.)

Op een iOS-apparaat: Houd de thuisknop ingedrukt om Siri te laden en zeg "Set an alarm" en kies een tijd. Klaar is Kees!

Bonustip: Je kunt ook je Android-telefoon of iOS-apparaat vragen om een bestaand alarm aan of uit te zetten.

2. Een alarm instellen vanaf Google desktop search (alleen Android)

© PXimport

Je kunt het alarm op je Android-telefoon of -tablet direct vanaf Google desktop search instellen.

Je hoeft je Android-telefoon niet boven water te halen om een alarm in te stellen. Open je browser, ga naar Google en typ zoiets als Set an alarm for 11am .

Google zal om een bevestiging van de tijd van het alarm vragen. Daarna moet je op de link klikken om het alarm op je Android-telefoon in te stellen of een ander verbonden Android-apparaat.

3. Je alarm een label geven

© PXimport

Heb je teveel alarmen op je iPhone of Android-telefoon staan? Gebruik labels om ze te organiseren.

Nu je een aantal verschillende alarmen op je telefoon hebt ingesteld is het tijd om ze te organiseren.

Op een Android-telefoon: Open de Clock-app. Zorg dat het tabblad Alarm actief is en druk op het omlaag wijzende pijltje onder één van je alarmen. Druk op Label en typ een gewenste labeltekst.

Op een iOS-apparaat: Open de Clock-app (vergeet niet dat dit kan door het Control Center-venster onderaan het scherm omhoog te schuiven), druk op het tabblad Alarm en vervolgens op Edit. Kies een alarm en druk op Label om een aangepast label aan te maken.

4. Je alarm volgens een schema laten aflopen

© PXimport

Ben je bang dat je zult vergeten om je alarm te zetten? Stel je Android- of iOS-alarmen in om op schema af te lopen.

Elke werkdag loopt mijn telefoonalarm af om zes uur 's ochtends - en elke werkdag opende ik 's avonds mijn Clock-app om voor de volgende ochtend mijn alarm te zetten.

Ik kwam er later pas achter dat je er niet voor hoeft te zorgen dat je je alarm gezet hebt voordat je naar bed gaat. Je hoeft ze alleen maar volgens een schema in te stellen.

Op een Android-telefoon: Druk op het omlaag wijzende pijltje onder een alarm, zet een vinkje bij Repeat en kies de dagen van de week waarop je wilt dat dit specifieke alarm zal aflopen.

Op een iOS-apparaat: Druk op het tabblad Alarm in de Clock-app, druk op Edit en kies een alarm. Druk op repeat en kies de dagen van de week waarop je wilt dat het alarm zal aflopen.

Bonustip: Wees opnieuw niet bang om gesproken commando's te gebruiken om je alarmen op schema te zetten. Zo kun je Google vertellen: "Wake me up at 8 a.m. every Saturday and Sunday".

5. De Snooze-functie uitschakelen (alleen iOS)

 

© PXimport

Blijf je te lang doorslapen? Doe jezelf een lol en schakel de Snooze-functie uit.

Hier is een eenvoudige manier om te voorkomen dat je misbruik maakt van de Snooze-knop: Je hoeft alleen maar een alarm in de Clock-app te bewerken. Open de Clock-app, druk op het tabblad Alarm, druk op Edit en kies een alarm. Schakel hier de Snooze-instelling uit.

Als je iPhone-alarm voortaan afgaat, zul je wat meer energie moeten steken in het uitschakelen van het alarm.

6. De lengte van je snooze instellen (alleen Android)

 

© PXimport

Android-gebruikers kunnen hun alarm tussen een minuut en een half uur dempen.

De stock Android Clock-app heeft geen optie om de Snooze-knop uit te schakelen, maar je kunt wel de lengte van de snooze tot slechts één minuut verkorten.

Open de Clock-app, druk op het tabblad Alarm, druk op het menu met de drie puntjes in de hoek van het scherm en druk op Settings. Druk onder Alarms op Snooze length en verzet het wieltje naar één minuut.

Ben je in een luie bui? Stel snooze dan in op 30 minuten.

7. De volumeknoppen gebruiken voor snooze

 

© PXimport

Heb je moeite om de Snooze-knop te vinden op je gladde aanraakscherm? Probeer dan de volumeknop.

Voor de mensen die de Snooze-knop nog gebruiken, is er niets vervelender dan dat het alarm maar blijft rinkelen wanneer je op een zoemende telefoon op Snooze drukt.

Hier is een eenvoudige oplossing: Gebruik één van de volumeknoppen om je alarm te dempen.

Op een Android-telefoon: Druk op het menu met de drie puntjes en vervolgens op Settings. Druk onder Alarm op Volume buttons en druk op Snooze. (Je kunt de volumeknop zo instellen dat hiermee het alarm helemaal wordt uitgeschakeld, maar dat zou veel te gemakkelijk zijn, toch?)

Op een iPhone: Er is geen instelling voor, maar je kunt wel een volumeknop gebruiken om een alarm te dempen.

8. Gebruik een muzieknummer als wekkertoon (alleen iOS)

 

© PXimport

Er gaat niets boven Van Halen om je 's ochtends wakker te krijgen.

Wil je iets anders dan de zenuwachtige ringtone om bij wakker te worden? Ik neem het je niet kwalijk.

Natuurlijk kun je altijd gewoon een andere ringtone kiezen door op de Edit-knop te drukken terwijl je je ringtones bekijkt. Kies een alarm, druk op Sound en kies een nieuwe ringtone.

Maar probeer eerst dit eens: Op het Sound-scherm kun je omhoog scrollen, waardoor het Songs-gedeelte verschijnt. Druk op Pick a song om een muzieknummer uit je iTunes-bibliotheek te kiezen. Slaap lekker!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten