3 redenen om voor de iPhone 13 te kiezen

© PXimport

3 redenen om voor de iPhone 13 te kiezen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 23 mei 2022 - 04:52

Aangepast: 17 november 2022 - 08:55

Partner

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone, dan merk je dat de keuze overweldigend is. Eén van de bestverkopende toestellen ter wereld is de Apple iPhone 13. We zetten drie argumenten op een rij om ook voor de iPhone 13 te kiezen.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Mobiel.nl.

Verfijnd ontwerp 

Een smartphone moet er fraai uitzien, maar vooral stevig zijn en een goed scherm hebben. Apple snapt dat als geen ander en voorziet de iPhone 13 van een glazen behuizing met robuuste Keramisch Schild-beschermlaag op het scherm. Natuurlijk is de telefoon water- en stofdicht, kan hij draadloos opladen en is hij te koop in allerlei hippe kleuren (en vertrouwd zwart). De welbekende notch in het scherm is twintig procent smaller geworden, waardoor hij minder opvalt. De uitstekende Face ID-gezichtsbeveiliging is nog steeds aanwezig.

Het scherm van de iPhone 13 is een 6,1inch-oled-display met scherpe Full-HD-resolutie en een opvallend hoge piekhelderheid. Zo is het scherm ook buiten op een zonnige dag goed af te lezen, waar je collega misschien zijn hand boven zijn smartphonescherm moet houden. 

© PXimport

Uitstekende specificaties

Een technisch speerpunt van de iPhone is zijn snelheid. Apple stopt traditiegetrouw jaarlijks een zelfontwikkelde, nieuwe processor in zijn iPhones en dat is bij de iPhone 13 de A15 Bionic. Die chip zit overigens ook in de duurdere iPhone 13 Pro en 13 Pro Max, en ook in de goedkopere iPhone 13 mini. Onafhankelijke reviews maken glashelder duidelijk dat de iPhone 13 bij de snelste smartphones van het moment hoort en genoeg rekenkracht heeft voor jarenlang intensief gebruik. Het royale werkgeheugen van 6 GB (evenveel als in de Pro-modellen) helpt hierbij. Wat positief opvalt is dat de iPhone 13 minimaal 128 GB opslaggeheugen heeft, waar het instapmodel van de iPhone 12 beschikt over slechts 64 GB. Apple heeft ook de tweevoudige camera op de achterkant verbeterd, onder andere met slimmere software die nieuwe filmmodi mogelijk maakt.

Net als concurrerende smartphones ondersteunt de iPhone 13 functies als nfc, wifi 6 (802.11ax) en 5G. Handig is de MagSafe-ondersteuning voor magnetische accessoires als een powerbank en kaarthouder. Onafhankelijke reviews maken overigens duidelijk dat de iPhone 13 een bijzonder lange accuduur heeft. Dat komt door de grote accucapaciteit, die Apple verder vergroot heeft ten opzichte van de iPhone 12.   

Minstens vijf jaar updates  

Apple heeft het technische deel goed voor elkaar, maar weet gelukkig ook dat een uitstekende smartphone weinig is zonder een degelijk updatebeleid. De iPhone 13 kan daarom rekenen op vijf tot zes jaar softwareupdates. Omdat de telefoon in het najaar van 2021 is uitgebracht, ben je verzekerd van updates tot minimaal het najaar van 2026. Een dergelijk langdurig updatebeleid is een fijne zekerheid omdat je zo jaren met de smartphone kunt doen en hem eventueel met een gerust hart kunt doorgeven aan een minder technisch familielid. Het maakt de iPhone 13 een hele toekomstbestendige smartphone, zowel qua hardware als qua software. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000