Remco van ID.nl tipt: de top 5 cadeaus … om beter te slapen

Remco van ID.nl tipt: de top 5 cadeaus … om beter te slapen

Wonen

Geplaatst: 6 december 2022 - 11:31

Aangepast: 29 december 2022 - 10:44

Remco de Graaf

Onder Remco’s kerstboom liggen dit jaar cadeaus die hem helpen om beter te slapen. Deze producten zijn niet alleen leuk om te geven, maar ook om zelf te gebruiken. Geniet van een goede nachtrust of heb geen last meer van het gewoel van je partner. Een betere slaap in 2023 begint dit jaar tijdens de Kerst!

🎄 Verzwaringsdekens

Het is dé trend van dit moment: de verzwaringsdeken, ook wel een gewichtsdeken genoemd. Deze deken is speciaal ontworpen om de slaapkwaliteit te verbeteren. De vervanger van het traditionele dekbed is gevuld met kleine gewichtjes, in de vorm van kleine balletjes. Samen creëren zij een druk en warmte die helpen bij het kalmeren en ontspannen, wat kan leiden tot een betere slaap.

Goede slaap is belangrijk voor onze gezondheid en welzijn. Wanneer we slapen, herstelt ons lichaam en verbeteren onze hersenen hun prestaties. Dit helpt ons te concentreren en te presteren tijdens onze dagelijkse activiteiten. Een tekort aan slaap kan echter leiden tot een verslechtering van onze mentale en fysieke gezondheid. Met grote gevolgen: van geheugenproblemen en verminderde concentratie tot een verhoogde kans op ziekte en depressie.

Door de druk van de verzwaringsdeken kalmeert en ontspant het lichaam. Daardoor verlaagt de hartslag en ontspannen spieren zichzelf. Dit zorgt voor een vermindering van stress en angst. De warmte en druk die door de verzwaringsdeken worden gecreëerd, helpen om het lichaam in een diepere slaap te brengen. Gevolg: betere slaapkwaliteit en meer energie tijdens de dag. Ook helpt het om slaapcyclus te reguleren. De warmte en druk van de verzwaringsdeken helpen het lichaam in een natuurlijke slaapcyclus te houden. Dat is de theorie. Gevolg: een betere slaapkwaliteit.

Op Kieskeurig.nl vind je een groot aanbod van verzwaringsdekens, in elke prijsklasse. Ik heb het zelf nog niet getest, maar ben door alle enthousiaste verhalen wel op zoek. Voor elke portemonnee is een versie beschikbaar. Van goedkoop tot duur.

0

Powered by

logo

🎄 Philips Somneo Sleep & Wake-Up Light

De Philips Somneo Sleep & Wake-Up Light HF3650/01 is een uniek apparaat dat helpt bij het verbeteren van je slaap én zorgt dat je ’s morgens niet bruut wordt gewekt door een brullende wekker. Het werkt door middel van geleidelijke verlichting die de afscheiding van melatonine, het slaaphormoon, stimuleert. Dit helpt je natuurlijk in slaap te vallen en je slaapkwaliteit te verbeteren.

Daarnaast heeft het apparaat ook een wekfunctie die gebruikmaakt van geluid en licht om je op een natuurlijke manier wakker te maken. Dit is beter voor je biologische klok dan een scherpe wekker die je direct uit je slaap haalt.

Het apparaat werkt op een simpele manier. Je stelt het alarm in op het tijdstip dat je wakker wilt worden en kiest hoe lang je wilt dat het licht steeds feller wordt. Bijvoorbeeld 30 minuten voordat het alarm afgaat. Dan begint het apparaat zachtjes te stralen en wordt de intensiteit steeds groter totdat het alarm afgaat op het ingestelde tijdstip.

Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief, zijn er verschillende opties. Een populaire keuze is het Philips HF3520/01 Wake-Up Light, dat vergelijkbare functies heeft als het Somneo-model, maar een lager prijskaartje heeft. Ook het Lumie Sunrise Alarm en de Beurer WL50 Wake-Up Light zijn goedkopere opties die goede recensies krijgen van gebruikers.

0

Powered by

logo

🎄 Somnox 2: Adem- en Slaaprobot

De Somnox 2 adem- en slaaprobot is een uniek product dat is ontwikkeld voor een goede nachtrust. Het werkt door middel van ademhalingstechnologie en geruststellende geluiden, waardoor het lichaam ontspant en makkelijker in slaap valt. Deze staat hoog op mijn verlanglijst.

Het gebruik is eenvoudig. Plaats hem naast je op het bed en verbind de robot met bluetooth op je smartphone. Vervolgens kies je welk type ademhaling en welke geluiden je wilt horen, afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. De robot zal dan de ademhaling en geluiden afspelen, wat ervoor zorgt dat je rustiger wordt en makkelijker in slaap valt.

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van de Somnox slaaprobot. Ten eerste kan het helpen bij het verminderen van stress en angst, wat vaak een obstakel is voor een goede nachtrust. Daarnaast helpt het bij een gezonder slaappatroon, wat weer kan leiden tot meer energie en productiviteit overdag.

Wat betreft de energieconsumptie is de Somnox slaaprobot zeer efficiënt. Hij werkt op een oplaadbare batterij, die gemakkelijk op te laden is via een USB-poort. Dit betekent dat je hem overal mee naartoe kunt nemen zonder je zorgen te hoeven maken over een stroomstoring.

Qua prijs is de Somnox slaaprobot vergelijkbaar met soortgelijke producten van concurrenten. Ongeveer 500 euro, wat misschien aan de prijzige kant lijkt, maar als je bedenkt dat goede nachtrust een belangrijke investering is in je gezondheid, is het een kleine prijs om te betalen. Of het echt werkt? Dat wordt aankomende tijd zeker getest door ID.nl.

🎄 White Noise Machine

De White Noise Machine is speciaal ontworpen om achtergrondgeluiden te blokkeren en een rustgevende sfeer te creëren. Het werkt door witte ruis te produceren, wat een constante en neutrale geluidsgolf is die andere geluiden overstemt. Dat moet voor een rustgevende sfeer zorgen die helpt om te ontspannen en te concentreren. Vooral fijn als je in een drukke of lawaaierige omgeving woont of werkt.

Wat betreft energieverbruik is de White Noise machine zeer efficiënt. Het apparaat verbruikt slechts een klein beetje stroom, wat betekent dat je er niet veel voor hoeft te betalen. Qua prijs is de White Noise machine concurrerend met vergelijkbare producten van andere merken. Omdat we het apparaat zelf nog niet hebben getest – gaan we doen! – zijn we op zoek gegaan naar recensies van gebruikers. Deze zijn over het algemeen positief. Gebruikers zijn tevreden over de werking van het apparaat en de positieve effecten die het heeft op hun slaap- en ontspanningsroutine. Is dit de oplossing voor een goede nachtrust? Voor de concurrerende prijs hoef je het niet te laten.

🎄 Withings Sleep Analyzer

De Withings Sleep Analyzer is een slim apparaat dat gebruikmaakt van een geavanceerde technologie om je slaap te analyseren en te verbeteren. Je legt een dunne mat onder je matras en deze monitort je bewegingen en slaap tijdens de slaap. In de bijbehorende app zie je precies hoe lang en hoe diep je slaapt en hoe vaak je wakker wordt gedurende de nacht. Dit geeft inzicht in slaapgewoonten en helpt om eventuele problemen op te sporen en te verbeteren.

Eén van de belangrijkste voordelen van de Withings Sleep Analyzer is dat het apparaat zeer energie-efficiënt is. Het verbruikt slechts een fractie van de energie van vergelijkbare producten van concurrenten, wat betekent dat het bijna onzichtbaar is voor je energierekening. Qua prijs is de Withings Sleep Analyzer niet goedkoop, maar wel redelijk in vergelijking met andere slaapanalysesystemen op de markt. Wil je inzicht in je slaapgewoonten dan is dit zeker is dit zeker een product om in overweging te nemen.

0

Powered by

logo

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000