10 jaar geleden maakte de wereld kennis met Lara Croft; Een vrouwelijke aantrekkelijkere versie van Indiana Jones. Lara is ondertussen een fenomeen geworden en er zijn vele games en twee films uitgekomen waarin zij de hoofdrol speelt. Nu 10 jaar later is het tijd voor een feestje en gaan we terug naar Lara's roots.

Legend – geen simpele port

Tomb Raider Anniversary is een remake van de allereerste Tomb Raider game en is gebouwd op dezelfde engine die gebruikt werd voor de succesvolle Tomb Raider Legend game die vorig jaar uitkwam. Anniversary komt alleen uit voor de Playstation 2 en de PC. Volgens een woordvoerster van Eidos is de pc-versie een PS2 port, maar als wij naar de graphics kijken kunnen we dat ons niet voorstellen. De game ziet er op de pc gelikt uit en is vele malen mooier dan de PS2 versie. Anniversary ondersteunt vele uiteenlopende resoluties – waaronder breedbeeld. Om een voorbeeld te geven: Wij konden de game op onze supergamepc spelen op een resolutie van 2650x1680.

Sierlijker dan de Prins van Perzië

Lara beweegt sierlijker dan ooit en haar bewegingen zijn heel natuurlijk. Het is een genot om Lara te zien klimmen, springen, slingeren en andere acrobatische trucs uit te zien halen. Haar kunsten komen in de buurt van die andere bekende acrobaat: Prince of Persia. Hoewel de prins meer kan, zoals rennen langs muren, beweegt Lara mooier en realistischer.

Meerdere wegen naar...


De game bevat alle levels uit het allereerste deel, maar ze zijn wel opnieuw ontworpen. Mensen die het origineel kennen zullen puzzels herkennen, maar ook plezierig verrast worden door nieuwe. Mooi is ook dat er meerdere routes mogelijk zijn om je doel te bereiken. Lara heeft in tegenstelling tot het origineel een grijphaak tot haar beschikking waarmee zij via ringen kan slingeren over ravijnen en spelonken. Natuurlijk zitten de levels vol extra geheime schatten die, als je ze vindt, extra onderdelen in het spel openen. Echter voor het uitspelen van het spel zijn ze niet noodzakelijk.

Vriendelijke gameplay

De gameplay kent uiteenlopende moeilijkheidsgraden zodat het spel voor iedereen leuk is. Van casual gamer tot hardcore Lara fan. Fijn is dat Lara zich tijdens een sprong automatisch vastklampt aan het gene waar je naartoe springt. Voor hardcore fanaten en gamers die Lara graag te pletter zien vallen is deze optie ook uit te schakelen zodat je zelf verantwoordelijk bent voor het grijpen van de richel waar je naartoe springt.

Camera perikelen

Je hebt veel controle over de camera die je los van Lara bestuurt. Echter is de vrijheid niet 100 procent wat bij 'boss-fights' weleens tot frustraties lijdt. Het is jammer dat je de camera niet vast kunt pinnen op een vijand. Het zal regelmatig voorkomen dat je op een vijand buiten het scherm schiet. Dit is echter maar een klein minpuntje dat de pret niet mag drukken.PluspuntenMinpuntenConclusie

  • Schitterende graphics en animaties

  • Uiteenlopende moeilijkheidsgraden

  • Vriendelijke gameplay

  • Geen camera 'lock' op je vijand

Tomb Raider Anniversary is een feestje wat geen enkele gamer mag missen!

9,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000