Twee jaar terug werden we plezierig verrast door de kids-game Lego Star Wars (LSW). Een platform-avonturenspel waarbij Episode I, II en III uit de Star Wars-filmreeks uitgebreid in Lego-vorm verteld werden. Deze combinatie bleek ijzersterk te zijn en hoewel er wel de nodige minpunten aan de game zaten was het een dikke hit dankzij de hoge funfactor.

Zelfs volwassen Star Wars-fans konden de game waarderen. Eindelijk is het dan zover en kunnen we de originele trilogie spelen op z'n Lego's.

Headbangende vijanden

Lego en Star Wars zijn een ijzersterk duo, ook weer in deze game. De drie originele verhalen (episode IV, V en VI) zijn nog humoristischer neergezet dan episodes I, II en III in de eerste Lego Star Wars-game. De graphics zijn prachtig met duidelijke spiegelende Lego-blokjes en poppetjes en de makers hebben de enige echte Star Wars-muziek in de game gestopt, met hier en daar wat aanpassingen. Zo kun je in het eerste level van Episode VI een radio bouwen die de Empire themamuziek afspeelt met raggende gitaren. Een leuk bijeffect is dat de vijanden gaan headbangen in plaats van te vechten.

In de vermommingsmachine

Zoals je mag verwachten zijn er meer mogelijkheden in deze game. Zo worden gamepads nu volledig ondersteund en kun je met zijn tweeën elk met een eigen gamepad aan de gang. Jammer is wel dat je niet online kunt gamen. Multiplay kan alleen op dezelfde computer. In de eerste LSW konden alleen Jedi's met hun Jedi-krachten dingen bouwen uit losliggende Lego-steentjes. Nu kan iedereen dat en het is grappig om te zien hoe snel de Lego-poppetjes iets in elkaar kunnen zetten. Ook kunnen de poppetjes nu in voertuigen springen waarmee je kunt rondvliegen en vechten. Ook is het nu mogelijk om je poppetje te vermommen. Sommige ruimtes zijn namelijk alleen toegankelijk voor bijvoorbeeld stormtroopers of premiejagers. Een vermommingsmachine geeft je dan een ander hoofddeksel – en zo kom je binnen. Er is nog veel meer vrij te spelen, te verzamelen en te ontdekken. Daardoor blijft de game de moeite waard om nogmaals te spelen (maar dan met andere vrij gespeelde karakters).

Drop in / Drop out

Eén van de grote voordelen van de Lego Starwars games is dat het spel ieder moment gespeeld kan worden met twee spelers of met één. Omdat je met meerdere karakters rondloopt kun je met een druk op de F2 toets gelijk meespelen. En mocht een level-gedeelte voor één van de twee spelers te lastig zijn, dan dropt die even uit het spel, en speelt weer mee wanneer het moeilijke gedeelte voorbij is.

Domme teamgenoten

Er zijn ook wel wat minpunten. Zo is de besturing van voertuigen wat chaotisch en is het niet altijd even duidelijk wat je moet doen. In LSW 1 heb je, net als in LSW 2, meerdere helden tot je beschikking en kun je gemakkelijk switchen naar een ander karakter. Het is alleen jammer dat de ai van je teamgenoten nog net zo laag is als bij LSW 1. Ze staan er meestal maar apathisch bij. Ondanks de minpunten wordt de lol er niet minder om.PluspuntenMinpuntenConclusie

  • Prachtige graphics

  • Veel te verzamelen en te ontdekken

  • Humoristisch

  • Drop in / Drop out

  • Soms wat chaotische besturing

  • Lage ai teamgenoten

  • Geen online multiplay

LSW 2 is zowel voor kids als fans een bijzonder geslaagde game. De humor en de mogelijkheid met z'n tweeën tegelijk te spelen zorgen wederom weer voor een hele hoge funfactor. Daarnaast is de game zeer gunstig geprijsd.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000