Zo zet je Pokémon GO op je smartphone

© PXimport

Zo zet je Pokémon GO op je smartphone

Geplaatst: 11 juli 2016 - 05:34

Aangepast: 14 december 2022 - 14:48

Daan Doedens

De app is officieel pas in een paar landen te downloaden, maar Pokémon GO gaat nu al de wereld over. Met een trucje kun je de game nu al op je smartphone of tablet zetten. Hier lees je hoe je dat doet.

Pokémon GO is inmiddels te downloaden via de officiële kanalen van de App Store en Google Play.

Het interessante aan Pokémon GO is dat het een augmented reality-game is. Dat houdt in dat er via je smartphone een laag over de echte wereld wordt gelegd, waardoor het lijkt alsof de Pokémon gewoon in het wild rondlopen. Of bij de koffieautomaat. Lees ook: 7 dingen die je moet weten over Pokémon GO.

Pokémon GO downloaden op Android

Onze collega's van Power Unlimited hebben een handig stappenplan geschreven over hoe je Pokémon GO op je smartphone zet. Voor Android zijn de stappen simpel: ga - op je Android-device - naar deze website en download het APK-bestand. Installeer het bestand en je kunt gelijk beginnen met spelen, als je je smartphone tenminste toegang hebt gegeven apps buiten Google Play om te kunnen installeren.

© PXimport

Ook de Pokémon-battles hebben een nieuw jasje gekregen.

Pokémon GO downloaden op iOS

In iOS werkt het iets omslachtiger. Ga in de App Store op je iPhone of iPad naar het Uitgelicht-tabblad. Scrol naar beneden en ga naar Apple ID > Log uit. Scrol opnieuw naar beneden en druk op het vlaggetje. Selecteer de Australische vlag. Zoek daarna een willekeurige app en druk op Downloaden. Apple zal je vragen in te loggen of een account aan te maken. Doe dat laatste. Vul je gegevens in (zorg dat je een geldig e-mailadres gebruikt waar je de gegevens van hebt). Verzin een adres in het veld bij Billing Address (gebruik 2000 als postcode) en activeer je account via e-mail. Je kunt nu Pokémon GO downloaden uit de Australische App Store.

Laat hieronder je e-mailadres achter en wordt op de hoogte gehouden van tips en het laatste nieuws over Pokémon GO!

E-mailadres:

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief en mailings van Computer!Totaal

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten