Zo kun je wegen aanpassen in Google Maps

© PXimport

Zo kun je wegen aanpassen in Google Maps

Geplaatst: 25 augustus 2017 - 03:12

Aangepast: 24 november 2022 - 12:40

Chwhynny Overbeeke

Het kan voorkomen dat een weg onjuist wordt weergegeven in Google Maps. Bovendien worden er constant nieuwe wegen aangelegd, en soms worden bestaande wegen veranderd. Je kunt die wegen aanpassen in Google Maps, zodat het de volgende keer wel klopt. Zo werkt het.

Voorheen moest je Map Maker gebruiken om wijzigingen voor Maps door te geven aan Google, maar tegenwoordig is het mogelijk om dit rechtstreeks vanuit de Google Maps-app te doen. Hier laten we zien hoe dit werkt.

Map Maker

Map Maker was een dienst van Google waarmee je suggesties voor aanpassingen van Google Maps kon insturen. Deze dienst is sinds maart 2017 niet meer in gebruik, en Google is langzaamaan de functionaliteit van Map Maker aan het implementeren in de Google Maps-app zelf.

Een groot deel van de content van Google Maps wordt namelijk door gebruikers aangeleverd of up-to-date gehouden, en daarom is het voor Google en de gebruikers van Google Maps van belang dat mensen blijven bijdragen aan de verbetering van de dienst.

Media has no description

© PXimport

wegen aanpassen in google maps

© PXimport

Wegen aanpassen in Google Maps

Om wijzigingen of fouten door te geven aan Google, moet je via het hamburgermenu in de app op Feedback verzenden drukken. Hier kun je voor elke weg verschillende soorten aanpassingen doen door op Kaart bewerken te drukken.

Je kunt vervolgens de naam van de weg wijzigen, aangeven dat de weg verkeerd op de kaart staat, aangeven of een weg eenrichtingsverkeer is of niet, aangeven dat een weg gesloten is, en of de weg al dan niet openbaar is. Onderaan kun je extra informatie toevoegen, waardoor Google beter kan begrijpen wat precies het probleem is met de weg.

Als je eenmaal je feedback hebt opgestuurd, krijg je van Google bericht over de verwerking van je aanpassingen. Op die manier wordt niet alleen de kaart beter, maar ook de navigatiefunctie van Google Maps.

De aanpassingen die je doet zijn dus alleen een suggestie voor Google, en worden niet direct automatisch toegepast.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten