TweakPower 1.159 - Oppepper van formaat

© PXimport

TweakPower 1.159 - Oppepper van formaat

Geplaatst: 7 februari 2021 - 11:00

Aangepast: 25 november 2022 - 10:46

Dirk Schoofs

We hebben een spontane argwaan tegen programma’s die beloven het systeem te optimaliseren. Zeker als die ook nog gratis zou zijn. Onterecht in het geval van TweakPower, een interessante tool om regelmatig systeemonderhoud mee uit te voeren en Windows naar je hand te zetten.

TweakPower is een totaalpakket van functies die je weliswaar ook handmatig kunt bereiken na het nodige zoekwerk, maar hier vind je al die tools voor het opschonen en optimaliseren van een Windows-pc in een overzichtelijk dashboard.

Opruimen

Eerst kom je met de opruimmogelijkheden van de software in contact. Simple cleanup zoekt zelfstandig naar sporen van internetgebruik, maar de meeste gebruikers zullen voor Default cleanup gaan.

Na de analyse start je de schoonmaak van de browsers (cache, cookies, download history …), het systeem (system history, tijdelijke bestanden …), de plug-ins en het register. De tool heeft ook een functie om bestandsduplicaten te verwijderen, de beste manier om schijfruimte te winnen.

Herstel of verwijder programma’s of schakel opstartprogramma’s uit.

© PXimport

Economy, Standard of Game Booster

Veel functies slaan op het uiterlijk en de werking van de pc. Met de Visual Styler bewerk je pictogrammen, mocht je de standaardset niet zo leuk vinden. Je schakelt het systeem naar de Economy mode om de batterij van je laptop te sparen, of naar de modus Game Booster waardoor je nog meer bronnen aanspreekt voor video of gaming. In de collectie Optimize Visual Effects maak je een keuze bij de grafische effecten. Ga je voor optimale prestaties of voor gave looks?

DiskDoctor en co

Het onderdeel DiskDoctor kijkt de gezondheid van de harde schijf na. De rubriek HDD komt van pas om mappen met gevoelige bestanden te versleutelen of om bestanden die je per ongeluk hebt gewist opnieuw tevoorschijn te halen.

Conclusie

Wij vonden geen addertje onder het gras en zijn onder de indruk van deze freeware die volledig vrij is van reclame en ontzettend veel onderhoudsfuncties en tweaks verzamelt. Te veel om op te noemen. Als je geen gekke dingen gaat doet in het register zul je hier een goede tool aan hebben om bestandsysteemfouten te herstellen of om de werking van je computer te stroomlijnen.

In de categorie HDD kun je zowel verwijderde bestanden herstellen als dubbele bestanden verwijderen.

© PXimport

8,0

TweakPower

Pluspunten

Enorm veel functies voor systeemonderhoud en tweaks

Minpunten

Geen Nederlandse versie

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** Windows **Website** [www.kurtzimmermann.com](https://kurtzimmermann.com/index_e.html)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten