Keuzestress? Netflix geeft de oplossing

© PXimport

Keuzestress? Netflix geeft de oplossing

Geplaatst: 1 december 2020 - 07:33

Aangepast: 1 februari 2023 - 17:42

Justin Doornekamp

Iedere Netflix-gebruiker heeft er weleens last van: keuzestress. Er zijn zoveel films en series op de streamingdienst te vinden, dat je soms even niet meer weet wat je moet kijken. Gelukkig heeft Netflix hier een oplossing voor bedacht.

De streamingdienst voert in Frankrijk momenteel een test uit met een traditioneel televisiekanaal, genaamd Netflix Direct. Wanneer je in de Netflix-app naar het Direct-menu gaat, vind je een soort tv-gids met een lijst voorgeprogrammeerde films, series en documentaires. Zo staat er bijvoorbeeld om 14:58 de documentaire GIMS op de planning, om 16:34 gevolgd door de serie Mortel. De films en series komen realtime voorbij, net als op tv. Heb je het gemist, dan is er (vooralsnog) geen mogelijkheid om terug te spoelen. Uiteraard kun je de serie of film wel zelf opzoeken.

© PXimport

Het idee is dat je per dag een aanbod krijgt voorgeschoteld, met films en series uit Frankrijk, Europa en de Verenigde Staten. Iedere vijf dagen wordt de programmering vernieuwd op basis van de series en films die op dat moment populair zijn op Netflix. Dus niet op je persoonlijke smaak, zoals in Nederland nu films en series worden gerangschikt.

Frankrijk is een van de belangrijkste markten voor Netflix met 9 miljoen abonnees, maar veel Fransen hechten nog steeds veel waarde aan reguliere tv. “In Frankrijk blijven traditionele televisieprogramma’s onverminderd populair, omdat mensen gewoon de tv aan kunnen zetten om naar iets te kijken”, zo valt te lezen in een verklaring van Netflix.

Traditionele tv

Ook is het Direct-kanaal voor Netflix een goede manier om gebruikers kennis te laten maken met nieuwe series, die zij anders mogelijk niet zo snel zouden kijken. “Wellicht ben je niet in de stemming om iets uit te zoeken of heb je geen idee welke films of series je leuk zou kunnen vinden. Of misschien wil je gewoon verrast worden. Netflix Direct is dan de oplossing", aldus de streamingdienst.

In Frankrijk is de nieuwe functie vooralsnog alleen beschikbaar in de webversie van Netflix, dus niet in de app op je telefoon, tablet of televisie. Inmiddels kunnen de eerste gebruikers in Frankrijk aan de slag met Netflix Direct, maar pas volgende maand is het tv-kanaal voor alle gebruikers in het land beschikbaar. Netflix heeft niet gezegd of Direct ook wordt uitgerold in Nederland of in andere markten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000