© PXimport

Zo stream je film en series met Kodi

Laptops & ultrabooks

Geplaatst: 1 oktober 2021 - 10:49

Aangepast: 15 december 2022 - 12:26

Mark Gamble

Met Kodi kun je muziek, films en series streamen, maar in tegenstelling tot Netflix moet je zelf nog wel het een en ander instellen. Hoe je Kodi instelt, leggen we in dit artikel uit.

Mediaplayer Kodi is gratis te downloaden voor een groot aantal platformen als Windows, Mac, Linux, Android, gejailbreakte iOS-versies en de Raspberry Pi. Maar het zoeken naar goede add-ons kan nog wel eens voelen als een speld in een hooiberg. Met SuperRepo download en installeer je in één keer een groot aantal goede add-ons.

Kodi installeren

Voordat je leuke add-ons aan Kodi toevoegt, installeer je het programma eerst op de pc. Surf naar www.kodi.tv om de freeware te downloaden. Er zijn versies voor alle gangbare besturingssystemen beschikbaar, zoals Windows, Linux, OS X en zelfs Raspberry Pi. In dit artikel werken we met de Windows-versie, de werking op andere platformen is vergelijkbaar. Geef tijdens de installatie aan dat je alle componenten wilt toevoegen en rond de wizard af. Standaard is Kodi Engelstalig. Navigeer naar System / Settings / Appearance / International en kies achter Language voor Dutch.

Om SuperRepo te installeren, ga je binnen de Kodi-interface naar System en kies je voor File Manager. Klik op Add source, je krijgt dan een invulveld te zien waarin je een url kunt toevoegen. Typ de url http://srp.nu, voer een willekeurige naam in en druk op OK. Je ziet nu aan de linkerkant de optie SuperRepo verschijnen (of welke naam je dan ook verzonnen had).

De repository SuperRepo is een grote verzameling add-ons voor Kodi.

Illegaal

SuperRepo downloaden

Je hebt nu een koppelling gemaakt van jouw Kodi-app met de verzameling mappen van SuperRepo. Om alles daadwerkelijk binnen te halen, ga je opnieuw naar System en kies je voor Settings. Klik aan de linkerkant op Add-ons en daarna op Install from zipfile. Zoek de map die je net hebt aangemaakt (in ons geval SuperRepo).

Afhankelijk van de versie van Kodi die je hebt, kies je voor de juiste map. In versie 15.1 is dat Isenguard, maar dat kan verschillen per versie. In ons geval bladeren we naar de map /repositories/superrepo en gebruiken het zipbestand superrepo.kodi.isenguard.repositories.0.7.03.zip. Selecteer het bestand en druk op OK. De hele verzameling mogelijke kanalen wordt nu gedownload.

Lang niet alles werkt even goed, maar de keuze is groot.

Add-ons installeren

Als je de repository's hebt geïnstalleerd, kun je beginnen met het selecteren van add-ons die je wil gebruiken. Ga terug naar het hoofdscherm en kies voor Video > Add-ons (of Music > Add-ons als je vooral muziek wil luisteren). Klik op Get more... en je vindt een overzicht van alle add-ons die gedownload zijn via de betreffende repository.

Kijk goed welke add-ons je denkt nodig te hebben en probeer ze vooral rustig uit, je kunt ze later altijd weer verwijderen. Je installeert een add-on door op de naam te klikken en op Install te drukken.

Stream all the sources

Zoals de naam al doet vermoeden, haalt Stream All The Sources mediabestanden op bij verschillende bronnen. Het aanbod is hierdoor enorm! Je surft hiernaartoe om deze add-on te vinden. Vervolgens voeg je Stream All The Sources toe op de manier die hierboven is uitgelegd. Zoek een leuke titel op en geef aan bij welke website je de stream wilt ophalen. 

Let op: er zijn de laatste tijd steeds vaker berichten dat Stream All The Sources niet goed meer werkt of zelfs helemaal niet te downloaden is. Gelukkig zijn er goede alternatieven als Covenant, Exodus Redux, Venom of Magic Dragon. Deze zijn ook allemaal via de eerder genoemde link te downloaden.

Live televisie kijken

Exodus

Lange tijd was Genesis veruit de populairste add-on voor Kodi. Helaas is deze toepassing sinds enige tijd onbruikbaar. De makers komen nu onder de naam Exodus met een alternatief op de proppen. Ook hiermee stream je de nieuwste films en series naar de pc. Je installeert de extensie door de Kodi Bae-repository vanaf hier te downloaden.

Hier tref je een map aan met verschillende bestanden. Klik helemaal onderaan op het bestand repository.kodibae-3.0.0.zip. Vervolgens klik je op Download. Sla het volledige zip bestand ergens op waar je het makkelijk terug kan vinden. Activeer deze repository dan weer op de manier zoals hier boven is uitgelegd. Een groot voordeel is dat deze add-on diverse manieren kent om het aanbod te sorteren. Een klik op Films geeft je toegang tot categorieën als In de bioscoop, Oscar-winnaars en Meest bekeken. Zodra je een leuke titel aanklikt, heb je keuze uit verschillende streams.

Exodus is, hoe kan het ook anders, de opvolger van Genesis.

Instellingen Exodus

Je zet in Exodus eenvoudig enkele instellingen naar je hand. Kies in het hoofdmenu van deze add-on voor Gereedschap. Klik vervolgens op Instellingen: Algemeen. Gebruik de pijltjes van het toetsenbord om door de categorieën te navigeren. Bij Afspelen stel je eventueel een maximale kwaliteit in. Om het netwerk te ontlasten, kies je bijvoorbeeld voor 720p. Wens je de beste kwaliteit, dan laat je deze instelling op 1080p staan. Ga naar Bronnen en bepaal bij welke websites Exodus de streams moet ophalen. Via Accounts koppel je desgewenst een Trakt.tv- of IMDb-account. Bij Ondertiteling activeer je met Dutch de Nederlandse taal.

VPN

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000