FotoSketcher - Artistieke plaatjes

© PXimport

FotoSketcher - Artistieke plaatjes

Software

Geplaatst: 15 november 2021 - 06:52

Aangepast: 25 november 2022 - 11:16

Redactie Computer!Totaal

Of je er een foto met zonnebloemen mee omturnt in een Van Gogh valt te bezien, maar met het gratis en portable FotoSketcher kun je foto’s wél makkelijk naar allerlei tekeningen en schilderijen converteren.

Stap 1

Je kunt nagenoeg meteen aan de slag met FotoSketcher, maar het is geen slecht idee even op het vraagteken te klikken voor een online helpsectie met instructies en fraai beeldmateriaal. Je kunt nu een foto importeren via het mapicoon of met Ctrl+O.

Stap 2

Er verschijnt een dialoogvenster waarin je de Tekenstijl selecteert, zoals Potloodtekening, Pentekening, Aquarel, Cartoon enzovoort (circa dertig modellen). Het resultaat kun je vervolgens met behulp van schuifknoppen en functies verder aanpassen. Een voorbeeldweergave toont meteen het effect.

© PXimport

Stap 3

Bevestigen doe je met Teken!, maar misschien wil je die instellingen eerst bewaren. Dat doe je via Instellingen opslaan; weer ophalen kan met Instellingen laden. Klik op het tandwielpictogram als je meerdere acties in een script wilt vastleggen en bewaren. Je regelt die acties dan in één keer met Script uitvoeren.

© PXimport

Stap 4

Via het T-icoon is het mogelijk tekst aan te brengen met een eigen lettertype, transparantie, kleur en locatie. Dit laatste kan tot op de pixel nauwkeurig. Met het schaartje kun je de bron- of doelafbeelding bijsnijden. FotoSketcher bewaart het resultaat standaard onder een andere naam, in jpg-, png- of bmp-formaat.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000